Σε 251 δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές του 2019 η ΝΔ ευνοούνταν σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ κατα 3,5%

Αθανάσιος Παπαϊωάννου, TVXS.gr, Δημοσιευμένο: 2023-04-23

Λίγο πριν τις προσεχείς εκλογές οι δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερά μια μικρή διαφορά υπέρ της ΝΔ. Κάποιοι λένε ότι είναι στα όρια του στατιστικού λάθους.

Από την άλλη, διάβασα πρόσφατη συνέντευξη του συμπαθούς κατά τ’ άλλα κ. Δ. Μαύρου της MRB, ο οποίος δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο ν’ ανατραπεί αυτή η διαφορά υπέρ της ΝΔ. Αφού το εξήγησε, στο τέλος καλού-κακού προσέθεσε «Βεβαίως εγώ επιφυλάσσομαι συνεχώς, γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί». Βεβαίως καλά έκανε και το πρόσθεσε, όμως με όσα είχε ήδη πει και με όσα

Σουδάν: Συγκρούσεις και εκδημοκρατισμός

Η κρίση στο Σουδάν και οι συνέπειες σε τέσσερα σημεία.

Θόδωρος Τσίκας, Huffington Post, Δημοσιευμένο: 2023-04-21

1. Υπάρχει τρόπος αποκλιμάκωσης των συγκρούσεων μεταξύ των στρατιωτικών παρατάξεων του Σουδάν;

Χωρίς αμφιβολία, η αποκλιμάκωση και η κατάπαυση του πυρός πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Με τραγικό τρόπο, οι πολίτες του Σουδάν είναι οι παράπλευρες απώλειες στη δίψα των στρατηγών για αποκλειστική εξουσία. Είναι σαφές ότι η διεθνής Κοινότητα έχει αναγνωρίσει τις τρομερές συνέπειες για το Σουδάν και πέραν αυτής της σύγκρουσης.

Οι κρατικές επεμβάσεις, όχημα για την παγκόσμια ηγεμονία

Νίκος Ροής, Η Αυγή, Δημοσιευμένο: 2023-04-19

Oι επενδύσεις και ο έλεγχος των νέων τεχνολογιών είναι το πεδίο ανταγωνισμού για την ηγεμονία της γεωστρατηγικής εξουσίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας· ο τρίτος μεγάλος πόλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα μπορούσε να συμμετέχει στον ανταγωνισμό, περιορίζεται στον ρόλο του παρατηρητή. Ο λόγος δεν είναι μόνο ότι δεν υπάρχει μια κοινή ομοσπονδιακή οντότητα ικανή να κινητοποιήσει και συντονίσει τις προσπάθειες των μελών της, όσο οι ουσιαστικές διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ τους.

×