Ισχυρή Κεντροαριστερά απέναντι στη Δεξιά

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Το Βήμα της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2024-07-07

theocharo

...Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να συμμετέχει ενεργά και πρωταγωνιστικά στην ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου. Οφείλουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να υπάρξει ισχυρή εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Χρειάζεται ένα big bang στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Δεν έχουμε το δικαίωμα να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα και να κάνουμε πως δεν συμβαίνει τίποτα.

Όλοι/ες είμαστε σήμερα του Νέου Λαϊκού Μετώπου(NFP)

Δημήτρης Χατζησωκράτης, Δημοσιευμένο: 2024-07-06

chatz3

Δεν αρκεί όμως να δηλώνουμε τη στήριξή στο NFP και να μην αντλούμε ιδέες και συμπεράσματα για τη δική μας ευρύτατη Αριστερά.

Σε τρεις ημέρες οι ηγεσίες των Ανυπότακτων, των Σοσιαλιστών των Οικολόγων- Πρασίνων και του Κομμουνιστικού Κόμματος υποχρεώθηκαν να συγκροτήσουν και παρουσιάσουν στον Γαλλικό λαό το Κοινό Πρόγραμμα Διακυβέρνησης.

Όλες οι ηγεσίες το αμέσως προηγούμενο διάστημα ήταν σε ακραία, πολλές φορές, αντιπαράθεση μεταξύ τους, ενίοτε με βαριές αλληλοκατηγορίες.

Πάμε σαν άλλοτε

Κώστας Καλλίτσης, Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2024-07-07

Το υπουργείο Οικονομικών κατά κανόνα έχει -εκ της θέσεώς του ως ταμίας του κράτους αλλά και λόγω της επίγνωσης που έχει ο πολιτικός προϊστάμενός του των δυσκολιών- μια αυτοσυγκράτηση. Γνωρίζει ότι βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί. Χαρακτηριστικό ήταν ότι, ήδη τον Απρίλιο, πολύ πριν τις ευρωεκλογές, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Κωστής Χατζηδάκης έσπευσε (λες και κάτι φοβόταν…) να προλάβει μελλοντικές πιέσεις για δημοσιονομικό ξεχείλωμα. Με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό προεξόφλησε μια συγκρατημένη δημοσιονομική διαχείριση το 2025.

×
×