Φταίει το μοντέλο

Κώστας Καλλίτσης, Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2024-07-14

Κώστας Καλλίτσης
Κώστας Καλλίτσης

Γιατί το δημόσιο έχει προχωρήσει σε αναστολή αρκετών πληρωμών; Κάποιοι ψιθυρίζουν ότι στις αιτίες συγκαταλέγεται ότι εκτρέπονται λεφτά σε άλλες, έκτακτες λειτουργικές δαπάνες του ευρύτερου δημοσίου τομέα, άλλοι ότι οι Βρυξέλλες ελέγχουν επιμελέστερα τις δαπάνες, άλλοι πάλι υποψιάζονται ότι ίσως μένουν κάποια λεφτά στην άκρη για μη προγραμματισμένες παροχές, όπως, παράδειγμα, οι προαναγγελθείσες αυξήσεις (των πιο υψηλών) συντάξεων και νέες δόσεις παραδοσιακής επιδοματικής πολιτικής, περί τα τέλη του έτους.

Η Γαλλία τρομάζει ήδη Μητσοτάκη και συμφέροντα

Στέργιος Καλπάκης, dnews.gr, Δημοσιευμένο: 2024-07-09

Στέργιος Καλπάκης
Στέργιος Καλπάκης

Ανησυχούν: Αυτό που έγινε για να αποτραπεί η νίκη της Ακροδεξιάς στη Γαλλία, γιατί να μη γίνει για να αποτραπεί μια τρίτη τετραετία Μητσοτάκη στην Ελλάδα;

«Οι όποιοι παραλληλισμοί είναι άστοχοι, καθώς η Γαλλία έχει εκλογικό σύστημα δύο γύρων, ενώ από το αποτέλεσμα διαφάνηκε η διάθεση γενικότερης συνεργασίας απέναντι στη Λεπέν» ανέφεραν χθες μεταξύ άλλων οι κυβερνητικές πηγές για τη νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία, μαρτυρώντας τουλάχιστον την αμηχανία της Νέας Δημοκρατίας για το αποτέλεσμα.

Η απόλυτη ανατροπή στη Γαλλία

Στη τρίτη θέση ο ακροδεξιός ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Δημοσιευμένο: 2024-07-08

Μια τεράστια ανακούφιση του Γαλλικού λαού και της προοδευτικής Ευρώπης.

Οι Γάλλοι πολίτες με το πρωτόγνωρο 67% της συμμετοχής τους στις κάλπες του δευτέρου γύρου, με το απόλυτο ρεκόρ των 3,5 εκατομμυρίων εκλογέων δι΄αντιπροσώπου, είπαν για μια ακόμη φορά το δικό τους ΟΧΙ στην ακροδεξιά επέλαση στην ευρωπαϊκή ήπειρο.Απέκλεισαν ξεκάθαρα το χειρότερο!

Στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο(NFP),πρώτη δύναμη πλέον εναπόκειται τις προσεχείς ημέρες να κάνει και το δεύτερο βήμα. Να αναδείξει το πρόσωπο που θα προτείνει ως πρωθυπουργό στον Πρόεδρο Μακρόν.

Δ.Χ.

”Οι Γάλλοι στον πρώτο γύρο τιμωρούν. Στο δεύτερο επιλέγουν”

Η φράση του Φρανσουά Μιτεράν επιβεβαιώνεται - Η επόμενη μέρα στη Γαλλία και η ισορροπία δυνάμεων.

Θόδωρος Τσίκας, Huffington Post, Δημοσιευμένο: 2024-07-08

Θόδωρος Τσίκας
Θόδωρος Τσίκας

Δεν είναι βέβαιο αν ο πρώτος σοσιαλιστής Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Μιτεράν, μπορούσε να φανταστεί ένα τέτοιο πολιτικό τοπίο όταν ζούσε. Μάλλον όχι. Είναι όμως απολύτως βέβαιο ότι μόνο ένα δημοκρατικό πολίτευμα μπορεί να δώσει μια τέτοια συναρπαστική ανατροπή, σαν το αποτέλεσμα του 2ου γύρου των γαλλικών βουλευτικών εκλογών.

Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών στη Γαλλία ανέδειξε την Άκρα Δεξιά ως μια εδραιωμένη δύναμη στη γαλλική κοινωνία με ανοδική δυναμική.

×
×