ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗ.

Στη Διήμερη Σύνοδο της ΚΠΕ του ΣΥΝ(13-14/06/09). ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ

14/06/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ

Έληξαν αργά το απόγευμα της Κυριακής οι εργασίες του διήμερου της ΚΠΕ του ΣΥΝ για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η ΚΠΕ ενέκρινε με πλειοψηφία την εισήγηση και το κλείσιμο του Αλ. Τσίπρα.

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ έθεσε κατ΄ αντιπαράθεση το κείμενό της(βλ. στην ιστοσεκίδα μας|«ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΗΤΤΑ») το οποίο και ζήτησε να συζητηθεί στις οργανώσεις μαζί με το κείμενο της πλειοψηφίας και η παρουσίαση να γίνεται από δύο εισηγητές.

Επίθεση στον Φώτη Κουβέλη

Ιδιαίτερη επίθεση στον Φώτη Κουβέλη έγινε κατά το κλείσιμο του Προέδρου του ΣΥΝ. Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν θέλησε να ανακαλέσει στην τάξη τον Αρ. Μπαλτά ο οποίος πριν από λίγο είχε προβεί σε ανοίκεια επίθεση στον απουσιάζοντα, για κομματικούς σκοπούς, Φ. Κουβέλη,(«αυτά που είπε ο σ. Φ. Κουβέλης μου θυμίζουν όσα μας είχε πει στην ΚΠΕ η Μ. Δαμανάκη λίγο πριν φύγει για το ΠΑΣΟΚ») αλλά ουσιαστικά κάλυψε την άποψη δηλώνοντας: «Η αναφορά του Φ. Κουβέλη στην κοινωνική Αριστερά μου θύμισε όταν κάποτε η Μαρία Δαμανάκη είχε πει ότι εγώ δίνω αναφορά όχι στο κόμμα αλλά στους ψηφοφόρους μας…»

Η ουσία της συνολικής τοποθέτησης του Προέδρου του ΣΥΝ θα μπορούσε να συμπυκνωθεί: «Δεν αλλάζουμε γραμμή. Όποιος ζητάει μεγάλη πολιτική στροφή , άς μιλήσει καθαρά , ας ζητήσει Συνέδριο»!

Μετά το πέρας της συνεδρίασης η ΑΝ. Πτέρυγα προέβη στην παρακάτω Ανακοίνωση:

Ολόκληρη η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗ.
«Η Ανανεωτική Πτέρυγα πρότεινε η αναζήτηση των αιτίων της εκλογικής ήττας να στραφεί στην πολιτική γραμμή που ακολούθησε ο ΣΥΝ το προηγούμενο διάστημα. Πρότεινε αλλαγές στην πολιτική και τις συνεργασίες του κόμματος, απολύτως εφικτές και πραγματοποιήσιμες στο πλαίσιο της γενικής μας κατεύθυνσης", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ανανεωτική Πτέρυγα.

Δυστυχώς, ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΚΠΕ δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις αυτές. Φαίνεται ότι το μήνυμα της κάλπης δεν ελήφθη».

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι