Τα πολιτικά προβλήματα δεν λύνονται με την επιλογή ή την προγραφή προσώπων.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 04/08/2009

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης,  μιλώντας στους ρ/θμούς Φλάς(εκπομπή Αντ. Κοκορίκου) και Αθήνα 9,84(εκπομπή Ηλ. Κανέλλη) μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

« Τα πολιτικά προβλήματα δεν λύνονται με την επιλογή ή την προγραφή προσώπων. Ακόμα και αυτών της ηγεσίας. ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Ως Ανανεωτική Πτέρυγα αντιμετωπίζουμε τα κρίσιμα ζητήματα του χώρου με βάση τα κατ΄ έξοχή πολιτικά ζητήματα.

Πρώτα για την πολιτική γραμμή. Τι ακριβώς θέλουμε, τι επιδιώκουμε. Ποιο είναι το πολιτικό μας σχέδιο για την ελληνική κοινωνία την περίοδο που διανύουμε μπροστά στις βουλευτικές εκλογές. Ζητάμε να ηττηθεί η Ν.Δ. Ορθά. Να μειωθεί ο δικομματισμός. Και αυτό ορθά. Και βέβαια να ισχυροποιηθεί ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση σήμερα στο αμέσως επόμενο ερώτημα : «Για να κάνουν τι;» είναι απολύτως κρίσιμη. Θα πορευθούμε με τη λογική ότι δεν μας αφορά το ζήτημα της διακυβέρνησης του τόπου; Ή ότι αυτό που μας αφορά και μόνο είναι η διακυβέρνηση με πυρήνα την αριστερά;

Δεύτερο, με ποιό πολιτικό υποκείμενο, με ποιό φορέα, με ποια συμμαχία θα προχωρήσουμε. Με ποιο εύρος, σε ποια κατεύθυνση. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ οφείλει στη βάση των εξελίξεων και των συμπερασμάτων από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, να διαμορφώσει το νέο του σχέδιο, να δεί το συμμαχικό του σχήμα- αρκετές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν να πάμε «αριστερότερα»- και να προκρίνει κατεύθυνση. Εμείς, ως ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ, προτείνουμε στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, να μην κάνει βήμα πέρα από αρχική συμφωνία για τον χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ και τις παρεπόμενες διευθετήσεις. Να θέσει σε κεντρική προτεραιότητα, πέρα από τα κοινωνικά ζητήματα και τις διεκδικήσεις των ασθενέστερων τάξεων, καθώς και τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα τα προτάγματα του σήμερα και της επόμενης δεκαετίας. Δηλαδή την προστασία του περιβάλλοντος, την αειφορία και την πράσινη ανάπτυξη και την οργάνωση της πάλης πολιτικών φορέων και κινημάτων γι΄ αυτά. Άρα και να προκρίνει την πρωταρχικά αναγκαία εκλογική συμμαχία μας με τους Οικολόγους- Πράσινους.»

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι