Ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή δύναμη ελέγχου, δημιουργικής αντιπολίτευσης και προοδευτικών εναλλακτικών προτάσεων

Δημήτρης Παπαδημούλης, 16/09/2009

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο City (A. Κωβαίος-Α. Ραβανός), τόνισε μεταξύ άλλων:

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στη νέα Βουλή μια δύναμη ελέγχου, δημιουργικής αντιπολίτευσης και προοδευτικών εναλλακτικών προτάσεων. Μια δύναμη που «θα κρατάει τα μπόσικα». Θα ελέγχει ότι θα τηρηθούν οι όποιες θετικές δεσμεύσεις και θα αντιστέκεται σε αρνητικές επιλογές. Ο κ. Παπανδρέου, ιδίως στην οικονομία, αποφεύγει να δεσμευτεί, στρογγυλεύοντας το λόγο του, για να κερδίσει και άλλους από τα δεξιά, για να μην ενοχλήσει ισχυρά οικονομικά κέντρα. Έχουμε την εμπειρία και από το παρελθόν, ότι το ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα αντιπολίτευσης βγάζει «φλας» αριστερά και όταν γίνεται κυβέρνηση στρίβει δεξιά.

Θα είναι χρήσιμο για τους προοδευτικούς αριστερούς πολίτες που ακόμη το σκέφτονται, να σκεφτούν τούτο: μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με ακόμη μεγαλύτερη αυτοδυναμία θα ξαναφέρει φαινόμενα κομματισμού και αλαζονείας και θα διευκολύνει την αθέτηση θετικών δεσμεύσεων. Αντίθετα, μια ισχυρή παρουσία της δικής μας φωνής μέσα στη Βουλή, μπορεί να αντιρροπήσει αυτούς τους κινδύνους.

Αυτή την ώρα, το ΠΑΣΟΚ έχει «κλειδώσει» την αυτοδυναμία και εμείς αγωνιζόμαστε να σιγουρέψουμε την είσοδό μας στη Βουλή και να απομακρυνθούμε από την επικίνδυνη ζώνη του 3%.

Μπαίνουμε σε μια περίοδο μεταβατική, που, εκτός από το ποια κυβέρνηση θα έχουμε στις 5 Οκτωβρίου, που νομίζω ότι έχει κριθεί, έχει σημασία και ποια αντιπολίτευση θα έχουμε. Είναι χρήσιμο για τη χώρα και για τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες, εκτός από τον Καρατζαφέρη, την Παπαρήγα και τον Καραμανλή ή τον διάδοχό του, να υπάρχει και ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσο πιο ισχυρός γίνεται στη νέα Βουλή.

Θέμα

Προς τις βουλευτικές εκλογές 2009

Σύνολο καταγραφών: 66

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι