Ρεαλιστικές προτάσεις για την Περιφέρεια από την “Δημοκρατική Οικολογική Ανασύνθεση Δυτικής Ελλάδας”

Ο συνδυασμός στην Ηλεία

17/10/2010

Ο συνδυασμός «Δημοκρατική Οικολογική Ανασύνθεση Δυτικής Ελλάδας», που θα κατέλθει στις Περιφερειακές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε χθες στον Πύργο. Όπως είναι ήδη γνωστό, τον συνδυασμό υποστηρίζει το νεοσύστατο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ επικεφαλής του συνδυασμού είναι ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, με υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες τον Σπύρο Λαμπρινό για την Ηλεία, τον Χρήστο Σταυρόπουλο, για την Αχαΐα και τον Χρήστο Σερίφη για την Αιτωλοακαρνανία.

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο ο εκπρόσωπος του συνδυασμού Πέτρος Παπαπετρόπουλος τόνισε ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον επικεφαλής και τα στελέχη του συνδυασμού καθώς είναι συνεχής η παρουσία τους μέσω της κοινωνικής και πολιτικής τους δραστηριότητας και των προτάσεων και των θέσεων που έχουν διατυπώσει. Ειδικότερα αναφέρθηκε τόσο στον Νίκο Τσούκαλη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα, ιδίως για τα θέματα της Δυτικής Ελλάδας, όσο και στον Σπύρο Λαμπρινό, γνωστό σε όλη την Ηλεία για την αδιάλειπτη και εξέχουσα πολιτική και αυτοδιοικητική δραστηριοποίησή του.

Τι σηματοδοτούν οι εκλογές του Νοεμβρίου

Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δεν έχουν, ούτε το χαρακτήρα του δημοψηφίσματος για τον «Καλλικράτη» και την επιβράβευση ή την αποδοκιμασία της πολιτικής του που θέλει να προσδώσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και τον «αντιμνημονιακό» χαρακτήρα που θέλουν να δώσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα, αυτή η απροσδιόριστη «συμμαχία» εναντίον του Μνημονίου μετασχηματίζεται σε μια ετερόκλητη πολιτική συσπείρωση. Οι εκλογές θα στείλουν τα δικά τους μηνύματα, αλλά δεν μπορούν να μετατραπούν σε κανενός είδους δημοψήφισμα. Η Δημοκρατική Αριστερά, με δεδομένη την αντίθεσή της στο Μνημόνιο, επιμένει στην ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων του τόπου και των τοπικών κοινωνιών.

Οι προκλήσεις της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρά το γεγονός ότι διαθέτει σοβαρά συγκριτικά πλεονεκτήματα και παρά την ύπαρξη τριών Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης, υποχώρησε ακόμα πιο χαμηλά στην κατάταξη των Περιφερειών της Ευρώπης με βάση το κατά κεφαλήν παραγόμενο προϊόν.

Ο πυρήνας των προτάσεών μας είναι ρεαλιστικός και προσαρμόζεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, στα οικονομικά δεδομένα της εποχής και στην απλή λογική. Παράλληλα διεκδικούμε από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση πόρους, ώστε να επιταχυνθεί η περιφερειακή ανάπτυξη, με αρχικό σκοπό να συγκλίνει η Δυτική Ελλάδα με την υπόλοιπη χώρα.

Βασικός μοχλός αυτού του εγχειρήματος θα πρέπει να είναι ο σωστός προγραμματισμός, που θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες της Περιφέρειας, ενώ κοινός στόχος και κριτήριο όλων των δράσεων θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Παράλληλα, να αρθούν οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες, μέσω της τόνωσης προβληματικών περιοχών.

Το ψηφοδέλτιο της

«Δημοκρατικής Οικολογικής Ανασύνθεσης Δυτικής Ελλάδας»

που στηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά στην Ηλεία για τις περιφερειακές εκλογές

Υποψήφιος περιφερειάρχης:

Τσούκαλης Νικόλαος, βουλευτής Δημοκρατικής Αριστεράς ν. Αχαΐας.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας:

Λαμπρινός Σπύρος, ιατρός, δημοτικός σύμβουλος Αμαλιάδας

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ηλείας:

Αλεξανδρόπουλος Χρήστος, εργατοτεχνίτης

Αλεξόπουλος Γεώργιος, πολιτικός μηχανικός, προϊστάμενος ΤΥΔΚ ν. Ηλείας

Αναγνώπουλος Αθανάσιος, φοροτεχνικός

Βασιλακόπουλος Ανδρέας, δημοτικός υπάλληλος

Γαλανόπουλος Χρήστος, οφθαλμίατρος, μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Γανδά Κωνσταντία, εκπαιδευτικός, νηπιαγωγός ειδικής αγωγής

Ζήση Τατιανή-Χριστίνα, αρχιτέκτων, δημοτική υπάλληλος

Καστραντά Δέσποινα, αρχιτέκτων

Κόλλιας Θεόδωρος, κτηνίατρος

Κορμπακης Νικόλαος, συνταξιούχος

Κουτρούλης Ανδρέας, κτηνίατρος

Λουμιώτης Στάθης, εκπαιδευτικός, μαθηματικός

Μανδαράκης Βασίλης, ασφαλιστής, μέλος Π.Ε. Δημοκρατικής Αριστεράς

Μπιλάλης Σπύρος, εκπαιδευτικός

Οικονομίδης Τζίμης, πολιτικός μηχανικός

Παπαπετρόπουλος Πέτρος, επίκουρος καθηγητής ΤΕΙ Πάτρας, παράρτημα Αμαλιάδας

Χρόνης Αριστομένης, ακτινολόγος - ακτινοδιαγνώστης

Θέμα

Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

Σύνολο καταγραφών: 186

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι