Είκοσι πέντε λόγοι για να μην ψηφίσουμε Τάσσο Παπαδόπουλλο

Διονύσης Γουσέτης, Αυγή, 16/02/2008

Από το Ελληνοκυπριακό μπλογκ «Χρυσοπράσινο μπανανόφυλλο» παραφράζω μερικούς από τους λόγους που συνηγορούν να μην ψηφιστεί αύριο ο Τάσσος. Ελπίζω να διαθέτουν οι ψηφοφόροι τόση δα ωριμότητα, αν και στις 24 Απριλίου του 2004 αυτό δεν φάνηκε...

1. «Μισά» τους Τουρκοκύπριους που κάποτε θα πρέπει να ζήσουμε μαζί τους αν θα βρεθεί λύση, που όλοι μας λένε ότι θέλουνε, αλλά αυτό που ολοένα προχωρά είναι η διχοτόμηση.
2. Δεν ανέχεται την διαφορετική άποψη, την φιμώνει και ρίχνει λάσπη σε κόσμο.
3. Αναμασάει τα ξινισμένα επιχειρήματα κατά του σχεδίου Ανάν, τέσσερα χρόνια μετά την καταψήφισή του, για να χτυπήσει με φαντάσματα τους αντιπάλους του.
4. Χώρισε την κοινωνία μας σε πατριώτες και προδότες.
5. Δεν έχει συνειδητοποιήσει πως είμαστε τώρα στην ΕΕ και τις χώρες της τις έχουμε εταίρους και όχι εχθρούς.
6. Μετά το ΟΧΙ έχει καταφέρει να μας απομονώσει πλήρως διεθνώς. Βρίζει συνέχεια όλη τη διεθνή κοινότητα και μας έχει φέρει σε πλήρη απομόνωση. Καυχιέται μάλιστα ότι της διεθνούς κοινότητας της «έκανε αντίσταση». Κάτι παρόμοια έκανε και ο Μιλόσεβιτς κάποτε και η Σερβία έχασε περιοχές της στην Κροατία και την Βοσνία. Μετά έχασε το Κόσοβο και τώρα κινδυνεύει να χάσει στην Ουγγαρία και τη Βοϊβοδίνα.
7. Μέχρι και στην Ελλάδα έχει ατονήσει το ενδιαφέρον για το Κυπριακό. Στις πρόσφατες εκλογές τους ούτε καν συζητήθηκε το «εθνικό μας θέμα».
8. Φίλες χώρες μας γυρίζουν την πλάτη και τάσσονται στο πλευρό της Τουρκίας.
9. Η Ρωσία, μόνιμος σύμμαχος μας, μιλά για απομόνωση Τουρκοκυπρίων και τρέχει μετά να τα καλύψει όταν κάνουμε παράπονο.
10. Το κυπριακό από πρόβλημα κατοχής, έγινε πλέον πρόβλημα στέρησης των δικαιωμάτων των ΤΚυπρίων για διεθνή εκπροσώπηση.
11. Η Συρία, διαχρονική μας φίλη χώρα, αναγνώρισε τα Τκυπριακά διαβατήρια.
12. Η Ιταλία καλεί τους ΤΚύπριους πολιτικούς στο κτίριο της βουλής τους.
13. Η Σουηδία καλεί συναντήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να ζητήσει άρση της απομόνωσης των Τκυπρίων χωρίς καν να μας προσκαλεί.
14. Η Αμερική είναι έτοιμη να μας ρίξει στον γκρεμό μετά τον πόλεμο που της κήρυξε ο Τάσσος το 2004 και που την κατηγορεί για εξαγορά συνειδήσεων.
15. Η Αγγλία, εγγυήτρια δύναμη βάσει του συντάγματος, υπέγραψε με την Τουρκία μνημόνιο σύμφωνα με το οποίο θα αναπτύξει διμερής σχέσεις με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου με σκοπό την άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, την ανάπτυξη του εμπορίου, τουρισμού κτλ κτλ. Στα μετρό όλου του Λονδίνου διαφημίζεται η ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ με την σημαία του «ψευδοκράτους».
16. Η Ισλαμική διάσκεψη, που αποτελείται από περισσότερες από 50 χώρες, πολλές από τις οποίες φιλικές προς εμάς, καλεί πλέον τον Ταλάτ σαν πρόεδρο ξεχωριστού κράτους με πλήρες δικαίωμα λόγου. Του χρόνου η Ισλαμική θα γίνει στα κατεχόμενα, κάτι που σημαίνει απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο κατεχομένων από 50 τόσες χώρες.
17. Χώρες ισχυρές καλούν τον Ταλάτ σε επίσημες επισκέψεις στα κρατικά κτίρια και ο Τάσσος μας λέει πως πάνε σε εστιατόρια.
18. Αποδεικνύεται ανίσχυρος και ανίκανος να προστατέψει την χώρα μας από τον τελικό διαμελισμό. Δεν έχουμε επιρροή πουθενά πλέον και πουθενά δεν μπορούμε να ζητήσουμε στήριξη. Κανείς πρόεδρος χώρας-μέλους της ΕΕ δεν έρχεται εδώ. Κανείς δεν τον καλεί αυτόν να πάει. Ο Ταλάτ την ίδια ώρα αλωνίζει τα γραφεία εξωτερικών των χωρών της ΕΕ και λαμβάνει μόνο μηνύματα στήριξης και υιοθέτησης των θέσεων του.
19. Οι περιουσίες μας στα κατεχόμενα πουλιούνται σε ξένους και ντόπιους ντιβέλοπερς και κανείς δε μπορεί να το σταματήσει.
20. Ελέγχει όλα τα ΜΜΕ, χαρακτηριστικό τριτοκοσμικής χώρας. Χαρακτηριστικό που είχε και ο Μιλόσεβιτς…
21. Το δικηγορικό του γραφείο κατηγορήθηκε για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος του λαού της Σερβίας από τον Μιλόσεβιτς στην Κύπρο.
22. Υποστηρίζεται από τον ρατσιστή και αντιδημοκρατικό Αρχιεπίσκοπό μας, που προσβάλει, μειώνει και ταμπελώνει σαν Τούρκο όποιον διαφωνεί μαζί του ή με τον Τάσσο.
23. Έχει καταντήσει την χώρα μας τριτοκοσμική και γεμάτη διαφθορά. Ο καθένας που έχει ένα πόστο τρώει και σπάζει με την ανοχή του. Η Κύπρος χειροτέρεψε κατά 11 θέσεις τα τελευταία χρόνια την θέση της στην παγκόσμια κατάταξη διαφάνειας.
24. Ο χουντικός στρατιωτικός - πολιτικός Στυλιανός Παττακός, σε συνέντευξη του στην "Αλήθεια" την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007, δήλωσε απερίφραστα την στήριξή του προς τον Τάσσο Παπαδόπουλο!

e-mail: diongous@central.ntua.gr

Θέμα

Κυπριακό

Σύνολο καταγραφών: 314

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι