Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Για την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, για το "κοινωνικό πακέτο"

15/12/2016

Η χθεσινή εξέλιξη με την απόφαση του ESM να αναστείλει την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, μπορεί να μην έχει άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα, δημιουργεί όμως σοβαρά προβλήματα για τη χώρα.

Κι αυτό γιατί εντείνει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, επιβαρύνει το ήδη αρνητικό οικονομικά κλίμα και την έλλειψη εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Δυστυχώς, οι τυχοδιωκτικές πιρουέτες του πλήρως υποταγμένου σε θέματα ουσίας, κ. Τσίπρα, «άνοιξαν τις ορέξεις» των ακραίων συντηρητικών κύκλων για να πάρουν τιμωρητικού χαρακτήρα αποφάσεις για τη χώρα. Επιπλέον οι κυβερνητικές ενέργειες υπονομεύουν ακόμη και τα «πενιχρά» αποτελέσματα της διπλά αποτυχημένης διαπραγμάτευσης τους, τόσο ως προς τα πλεονάσματα όσο και ως προς το χρέος.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του αδύναμοι και ανίκανοι να διαπραγματευτούν ουσιαστικά με τους θεσμούς, επιχειρούν τώρα πολιτικό εκβιασμό θέτοντας το ψευτοδίλημμα «Τσίπρας ή Σόιμπλε». Η δική μας απάντηση είναι σαφής: ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.

Οι τυχοδιωκτισμοί Τσίπρα δεν μπορούν να οδηγήσουν σε τιμωρία της Ελλάδας αλλά και των Ελλήνων.

Αλλά και οι επικοινωνιακές ανάγκες του κ. Τσίπρα δεν μπορούν να οδηγήσουν σε νέα επικίνδυνα αδιέξοδα την κρίσιμη για τη χώρα διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Γι’ αυτό η λύση είναι μια!

Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο.

Η χώρα χρειάζεται ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ και η αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ώστε να επιβάλλουμε την Εθνική συνεννόηση και την Εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια.

Η Ν.Δ. δεν αποτελεί λύση. Αντιπολιτεύεται όπως οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στο παρελθόν, με μοναδικό αφήγημα την ανακατάληψη της εξουσίας και τα στενά κομματικά της συμφέροντα.

Η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δίνει σήμερα συμβολικά θετική ψήφο στη διάταξη για μια μικρή ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους της χώρας μας, για να μην πληρώσουν αυτοί τους ψευτοπαληκαρισμούς του κ. Τσίπρα.

Υπενθυμίζουμε όμως ότι οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που με την πολιτική του θίγει βάναυσα ο κ. Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τόσο με τα ως τώρα μέτρα τους, όσο και με αυτά που ακολουθούν με τον προϋπολογισμό του 2017 και την ουσιαστική υποταγή τους στους δανειστές.

Μέτρα που τους οδηγούν στην πλήρη φτωχοποίηση και στην ανέχεια.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν έχει τη λογική «των Ζαππείων» και της Θεσσαλονίκης. Εμείς σταθερά θεωρούμε ότι στη χώρα το κυρίαρχο δεν είναι μια επιδοματική πολιτική ανακύκλωση της φτώχειας, αλλά σύγχρονες ποιοτικές υπηρεσίες στους τομείς κοινωνικής πολιτικής και προπάντων δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Θέμα

Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σύνολο καταγραφών: 417

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι