Θαν. Θεοχαρόπουλος:Το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών αποτελεί ένα σοκ!”

09/11/2016

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σοκ για όλους όσοι παλεύουμε για τις βασικές δημοκρατικές κατακτήσεις και είμαστε σταθερά απέναντι στην μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Η ελπίδα που έφερε ο Μπάρακ Ομπάμα μεταβάλλεται με τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ σε ανησυχία για όλο τον πλανήτη.

Δεν πρόκειται για την παραδοσιακή εναλλαγή μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων. Πρόκειται για διαφορετικούς κόσμους!

Μετά το Brexit...έρχεται τώρα η νίκη του Τραμπ!

Η επικράτησή του είναι ένας ακόμη κρίκος στην ογκούμενη αμφισβήτηση του πολιτικού στάτους κβο από μεγάλες κοινωνικές ομάδες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των ανισοτήτων και της φτωχοποίησης ολοένα και μεγαλύτερου τμήματος του πληθυσμού.

Η τάση αντισυστημικότητας επεκτείνεται.

Αυτή την τάση δεν μπορούμε να την αγνοούμε, αλλά καλούμαστε οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις να δώσουμε άμεσα απαντήσεις.

Η αλλαγή πολιτικών σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τώρα περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Με στόχο την άρση των ανισοτήτων, την κοινωνική συνοχή, την μείωση της ανεργίας και της φτώχειας. Με απαντήσεις σε κορυφαίες προκλήσεις όπως το προσφυγικό που απειλεί να ανατρέψει παραδοσιακές ισορροπίες.

Να σταματήσουν οι πολιτικές δυνάμεις να είναι αποκομμένες από τις κοινωνίες και τα προβλήματα τους.

Οι ΗΠΑ και ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσουν το αποτέλεσμα με ψυχραιμία. Οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο αλλά κυρίως οι κοινωνίες πρέπει να είναι σε εγρήγορση με στόχο την προάσπιση των ελευθεριών, των δημοκρατικών κεκτημένων».

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι