ΔΗΛΩΣΗ 14 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΤΟΥ ΣΥΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΟΧΙ στην επιβολή ποινών

23/11/2006

ΔΗΛΩΣΗ 14 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΤΟΥ ΣΥΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Όσοι και όσες (μέλη της ΠΕ του ΣΥΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ) υπογράφουμε το κείμενο, θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια τους λόγους της πλήρους αντίθεσής μας με τις εισηγητικές προτάσεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΝ Θεσ/νίκης και ειδικότερα με την απόφαση επιβολής ποινών (διοικητικά μέτρα) σε όσους και όσες , υποστήριξαν ή συμμετείχαν σε δημοτικά και νομαρχιακά ψηφοδέλτια, πέραν των επιλογών του ΣΥΝ.

1ον) Η πείρα διδάσκει ότι οι διαγραφές ως μέσον καταστολής και τιμωρίας της άλλης άποψης , στην ιστορία της αριστεράς, κατά κανόνα δεν δικαιώνονται, αντίθετα υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμα ταλανίζουν και μας υποχρεώνουν να σκεφτούμε και να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα με διαφορετικό τρόπο , με περισσότερη σύνεση , φαντασία και ευελιξία.

2ον) Ο ΣΥΝ έχει οριοθετηθεί ως ένα κόμμα μακράς πνοής, προγραμματικής ενότητας, με στόχο την όσμωση ιστορικών και σύγχρονων ρευμάτων της αριστεράς, γεγονός που επιβάλλει μια διαφορετική προσέγγιση στα ζητήματα συνθέσεων και διαφορών, όχι ως άθροισμα απόψεων, αλλά ως αποτέλεσμα δημιουργικών συγκλήσεων και ισορροπιών.

3ον) Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια τις κοινές μας ανησυχίες για την πορεία του κόμματός μας, να προβληματισθούμε όλοι μαζί για τη συνολική του εικόνα , να λάβουμε σοβαρά υπ’όψη τα μηνύματα των πολιτών και να αναζητήσουμε διεξόδους για την προοπτική του ΣΥΝ. Ενόψει μάλιστα των επικείμενων εθνικών εκλογών, εκτιμούμε ότι κανείς δεν μας περισσεύει, αντίθετα έχουμε ανάγκη από το σύνολο των δυνάμεων του κόμματος, για να έχουμε ένα νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα.

1. Δ.Αγγέλου

2. Γ. Βερβέρης

3. Φ. Γουργούρη

4. Δ. Δημητριάδης

5. Β. Ζορκάδης

6. Π. Ιωάννου

7. Ελ. Κουταλοπούλου

8. Γ. Μήλιας

9. Τρ. Μυταφίδης

10. Ν. Πάντζαλης

11. Σ. Παπαθανασίου

12. Μ. Παυλούδη

13. Αν. Πουλουκτσή

14. Μ. Τοπαλίδου

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι