Θανάσης Λεβέντης: Η κυβέρνηση θα είναι υπόλογη αν η όποια ρύθμιση των νοσοκομειακών χρεών είναι συνέχιση του σκανδαλώδους καθεστώτος των προμηθειών

14/06/2010

Η κατάσταση των νοσοκομείων μας επιδεινώνεται ραγδαία. Μέρα τη μέρα ολόκληρα τμήματα των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα αδυνατούν να επιτελέσουν την αποστολή τους λόγω του εκβιαστικού εμπάργκο των προμηθευτών. Υποβαθμίζεται το επίπεδο της περίθαλψης, ενώ ταυτόχρονα όσοι ασθενείς μπορούν να πληρώσουν οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ που εκτίναξε το νοσοκομειακό χρέος κλείνοντας τα μάτια στις υπερτιμολήσεις και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που αδράνησε τόσους μήνες.

Τώρα φθάσαμε σε κρίσιμη κατάσταση. Οι προμηθευτές οφείλουν να εγκαταλείψουν τον εκβιασμό που στρέφεται κατά της δημόσιας υγείας.

Η κυβέρνηση θα είναι υπόλογη αν η όποια ρύθμιση των νοσοκομειακών χρεών είναι συνέχιση του σκανδαλώδους καθεστώτος υπερτιμολόγησης των υλικών και της αδιαφάνειας των προμηθειών, που γιγαντώνουν τη διαφθορά.

Η ανασύνταξη του ΕΣΥ μπορεί να γίνει μόνον σε συμμαχία με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ώστε να διασφαλίζεται η περίθαλψη για όλους.

Είμαστε βέβαιοι οτι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να στηρίξουν το δημόσιο συστημα υγείας σε αυτη την κρίσιμη στιγμή και θα πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την ανασύνταξή του και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Θέμα επικαιρότητας:
Υγεία

Σύνολο: 33 Κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι