Σημαντική η παρουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς στις αυτοδιοικητικές εκλογές

07/11/2010

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών:

"Ο μεγάλος νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν η αποχή. Μια αποχή που μαρτυρά την αποσύνθεση και την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος αυτού του τόπου. Και η ανασύνθεσή του πρέπει να γίνει με όρους κοινωνίας. Με τη συμμετοχή των πολιτών, με αταλάντευτη και σταθερή αναφορά στην επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας.

Διεκδικούμε από την τοπική αυτοδιοίκηση και από τα όργανά της που θα προκύψουν, μια τοπική αυτοδιοίκηση παρούσα, αλληλέγγυα προς τους πολίτες, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, με δυσβάσταχτη την παρουσία του μνημονίου και του ΔΝΤ. Με τεράστια τα βάρη στις πλάτες της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών. Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει τον δικό της ρόλο, να βρεθεί αλληλέγγυα προς τους πολίτες.

Η Δ.Α., ένα κόμμα με ζωή μόλις 4 μηνών, κατέγραψε με πάρα πολύ σημαντικό και δυναμικό τρόπο την παρουσία της στην αυτοδιοίκηση του πρώτου και του δευτέρου βαθμού, στους δήμους και στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις της Δ.Α, που πίστεψαν στην πρόταση των δυνάμεων της Δ.Α. Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι η πολιτική μας θα είναι η πολιτική της σταθερής προσήλωσης στην επίλυση των προβλημάτων αυτού του τόπου, από θέση ευθύνης και υπευθυνότητας απέναντι στη χώρα, στην κοινωνία και στους πολίτες."

Θέμα επικαιρότητας:
Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

Σύνολο: 186 Κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι