ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

12/11/2010

Την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010, πραγματοποιείται δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών και στην πόλη μας. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στήριξε και συμμετείχε με υποψηφίους της στο συνδυασμό «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα για το μέλλον του Δήμου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Όμως, η μεγάλη αποχή, η πόλωση γύρω από το θέμα του Μνημονίου και τα εκβιαστικά διλήμματα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν επέτρεψαν τη νηφάλια έκφραση των συνδημοτών μας.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με συνεχείς δηλώσεις και του προέδρου της Φώτη Κουβέλη υπογράμμισε σε όλο το προηγούμενο διάστημα τον αυτοδιοικητικό κυρίως χαρακτήρα των εκλογών, ενώ είχε καταψηφίσει το Μνημόνιο στη Βουλή.

Οι δύο υποψήφιοι της επόμενης Κυριακής ασφαλώς και δεν μπορούν να εκφράσουν τις δικές μας αυτοδιοικητικές θέσεις, τις οποίες θα συνεχίσουμε να προβάλουμε και να ασκούμε την επιβαλλόμενη κριτική, όποιος και αν εκλεγεί.

Ως κόμμα δεν μπορούμε να σταθούμε αδιάφοροι. Μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο μελλοντικός δήμαρχος της πόλης μας. Προφανώς οι πολίτες δεν είναι χειραγωγούμενοι και κατευθυνόμενοι.

Εμείς επαναφέρουμε τα κριτήρια της ηθικής των προσώπων και της αξιοπιστίας των προγραμμάτων με τα οποία διαμορφώσαμε τις επιλογές μας και καλέσαμε τους πολίτες να τις στηρίξουν και με αυτά καλούμε τους πολίτες να κάνουν την επιλογή τους και στο δεύτερο γύρο, μεταξύ των δύο που αναμετρώνται, και δεν είναι η πρώτη τους επιλογή.

Είμαστε αντίθετοι με το λαϊκισμό και την απαξίωση της δημοκρατίας, του πολιτισμού και της κοινωνικής προόδου. Με απόλυτο σεβασμό στη λαϊκή βούληση, όπως κάθε φορά διαμορφώνεται, προτείνουμε στους συνδημότες μας θετική ψήφο προς ό.τι μπορεί να εκφράσει καλύτερα την κοινωνική πρόοδο, την αλληλεγγύη και την προοπτική για έξοδο του Πειραιά από το σημερινό τέλμα.

Θέμα επικαιρότητας:
Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

Σύνολο: 186 Κείμενα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι