Το τέλος μιας εποχής

Χρόνης Διαμαντόπουλος, 13/03/2011

Είμαστε σε πολιτικό αδιέξοδο; Ένα ερώτημα που ταλανίζει τον Έλληνα πολίτη. Η αποχή στις τελευταίες εκλογές αλλά και όπως πρόσφατες έρευνες καταδεικνύουν ρήγμα στις σχέσεις πολιτών και εκπροσώπων του κοινοβουλίου. Οι πολίτες αντιδρούν, στρέφουν την πλάτη στα πολιτικά κόμματα, αποστασιοποιούνται από την συμμετοχή στα κοινά και απέχουν σε μεγάλο ποσοστό από τις εκλογικές διαδικασίες.

Τα σημερινά κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή εμφανίζουν σημεία κόπωσης και φαίνεται ότι έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους, δυστυχώς όχι με τον καλύτερο τρόπο.

Κύρια αιτία η κατάληξη της χώρας μας σε οικονομική κρίση. Το σύνολο της μίζας που διακινήθηκε τις τελευταίες δυο δεκαετίες έχει ξεπεράσει τα όρια της φαντασίας, έχει αφήσει πληγές που εύκολα δεν κλείνουν και έχει δημιουργήσει αγανάκτηση στον Έλληνα για τους πολιτικούς και την πολιτική τους. Όπως αποδεικνύουν δικαστικές έρευνες, η κλοπή του δημοσίου χρήματος, με τη μέθοδο των προμηθειών εμπλέκει πολιτικούς, κόμματα της εξουσίας και όχι μόνο. Όλο και νέες οικονομικές ατασθαλίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, αλλά όλα καλύπτονται και όλοι οι ένοχοι παίρνουν συγχωροχάρτια με το αιτιολογικό της παραγραφής. Το έγκλημα κατά της ελληνικής οικονομίας είναι διαρκές, έχει πολύχρονη διαδρομή και τώρα ο λαός πληρώνει το τίμημα.

Το ’’DNA’’ του Έλληνα, με τις εξάρσεις ανοχής του σε διάφορες κοινωνικές και οικονομικές καταστάσεις, ’’περιέθαλψε” το λάγνο πολιτικό σύστημα του σήμερα. Τώρα απαιτείται συνειδητή προσπάθεια όλων για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και την πολιτική ύφεση και είναι μονόδρομος. Απαιτείται λοιπόν, όχι μόνο η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και η συναίνεση του πρωταγωνιστή αυτού του δράματος, του ίδιου του λαού. Ας μη περιμένουμε τα ξένα συμφέροντα να μας υποστηρίξουν.

Η πραγματικότητα των επομένων μηνών θα δείξει μέχρι που θα οδηγηθεί το πολιτικό αδιέξοδο. Είμαστε στο τέλος μιας εποχής. Όλοι μας ελπίζουμε να υπάρξει επιτέλους το τέλος του κατακερματισμού του πολιτικού θεσμού και η αρχή της αναγέννησης … της πολιτικής και κοινωνικής αναγέννησης. Μόνο μέσα από την στάχτη μας θα ξαναγεννηθούμε και έτσι να ανασυνταχτεί ο διαλυμένος κοινωνικός ιστός.

Ο λαός περιμένει τη μεγάλη ανατροπή που θα φέρει το καινούριο με άμεση αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας μας.

Το σήμερα, απαιτεί, σε κάθε επίπεδο της δημόσιας ζωής, νέα άφθαρτα πρόσωπα που θα συμβάλουν στη εξυγίανση του πολιτικού συστήματος.

Πολιτικά πρόσωπα με ήθος και αξίες που θα οδηγήσουν τη χώρα σε ένα δυνατό αύριο και θα αποτελέσουν πρότυπο σκέψης και λειτουργίας του κοινωνικού συνόλου.

Πολιτικά πρόσωπα που θα σέβονται και θα στηρίζουν τον πολίτη και δεν θα διακατέχονται από πελατειακά συμφέροντα. Νέα πρόσωπα που θα περνούν το μήνυμα του ήθους και της αξιοπρέπειας στη νέα γενιά. Πρόσωπα με κύρος που θα εμπνέουν εμπιστοσύνη και σεβασμό στην πολιτική που εκπροσωπούν.

Οι πολιτικοί είναι για να πολιτεύονται και όχι να βολεύονται. Ας το συνειδητοποιήσουμε πλέον όλοι μας, ότι η πολιτική είναι λειτούργημα και όχι εξάσκηση επαγγέλματος. Ας γίνει η πολιτική ένδειξη καθαρότητας πνεύματος και όχι λοβιτούρας. Ας υπάρξει επιτέλους εθνική συνείδηση και όχι αναλγησία στο βωμό του χρήματος.

Θέμα επικαιρότητας:
Μνημόνιο-Κυβερνητική πολιτική

Σύνολο: 283 Κείμενα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι