ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ 18/09/05

Ανανεωτική Συσπείρωση και Αριστερή Ανανέωση: Οι αποφάσεις για τις δημοτικονομαρχιακές αποκλειστικά από τις οργανώσεις

19/09/2005

Με αφορμή τη ριζική ανατροπή του τοπίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ με τους σχεδιασμούς για το 42% για εκλογή δημάρχου ή νομάρχη, εκφράστηκε ριζική αντίθεση του συνόλου της μειοψηφίας της ΚΠΕ προς την περίφημη απόφαση της ΚΠΕ για τις δημοτικονομαρχιακές εκλογές.

Από την πλευρά τους η Ανανεωτική Συσπείρωση και η Αριστερή Ανανέωση, με σταθερότητα και συνέπεια στις προηγούμενες θέσεις που υποστήριζαν, ζήτησαν μετά την οριστική διαμόρφωση του νέου νομικού πλαισίου για την αυτοδιοίκηση, να συνέλθει νέα Σύνοδος της ΚΠΕ του ΣΥΝ προκειμένου να επανεκτιμηθούν τα νέα δεδομένα και να συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα της τακτικής καθόδου στις εκλογές. Υπογράμμισαν τη άποψή τους ότι σε κάθε περίπτωση όλες οι αποφάσεις για τις εκλογές πρέπει να ληφθούν από τις τοπικές οργανώσεις και τις αυτοδιοικητικές κινήσεις όπου συμμετέχει ο ΣΥΝ.

Κοινή ήταν η θέση για την ανάγκη όξυνσης του μετώπου απέναντι στο ΚΚΕ. Οι εκκλήσεις της ηγεσίας του ΣΥΝ για ενότητα είναι αποπροσανατολιστικές και αναποτελεσματικές. Πολύ περισσότερο όταν αναφέρονται στο χώρο της αυτοδιοίκησης όπου συναντούν τη «γραμμή» του ΚΚΕ για «αντιδραστική αυτοδιοίκηση». Πρότειναν οξεία πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση.

Στην ΚΠΕ φάνηκε να κερδίζει έδαφος η ανάγκη επίσπευσης και κατάληξης των αποφάσεων για την ανάδειξη των υποψηφίων στις μεγάλες πόλεις και ιδιαιτέρως για τη δημαρχία στην Αθήνα και για την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου.

Δ.Χ.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι