Δεν ηττήθηκε η πολιτική μας, αλλά το κόμμα

Φώτης Κουβέλης, Συνέντευξη στη Δημ. Κρουστάλλη, Το Βήμα της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2015-03-15

“Το ποσοστό 0,50% που έλαβε η ΔΗΜΑΡ, ακριβέστερα το σχήμα Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν συντριπτικό”, παραδέχεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, και γι’ αυτό έχει ξεκινήσει διαδικασία συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Μαΐου, δηλώνοντας ότι αποσύρεται από την ηγεσία του κόμματος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής.
«Προσωπικά νιώθω την ευθύνη της ήττας. Είπα ότι δεν θα είμαι υποψήφιος επειδή θέλω να γίνει πραγματική ανανέωση, από τον πρόεδρο του κόμματος έως τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής» παρατηρεί και προσθέτει: «Είμαι και θα είμαι παρών στην πρώτη γραμμή μέσα από τη συλλογικότητα της ΔΗΜΑΡ και στην πολιτική ζωή του τόπου». O κ. Κουβέλης-σύμφωνα με το Βήμα- επισημαίνει ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, “δεν ηττήθηκε η πολιτική της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά το κόμμα”.

Μήπως υπάρχουν (και) μαγικές λύσεις;...

Κώστας Καλλίτσης, Η Καθημερινή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2015-03-15

Κάποια προβλήματα, ίσως είναι τεχνητά. Παράδειγμα, ίσως δεν ήταν αναγκαία η περικοπή των συντάξεων, εφόσον -όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης και ευθαρσώς επιβεβαίωσε ο υπουργός του- έγινε ως συνέπεια λαθεμένων μελετών της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (όχι ως συνέπεια της έλλειψης χρημάτων, όπως αφελώς πιστεύαμε). Αφού πρόκειται για λάθος, δεν μένει παρά το υπουργείο να επαναφέρει τις συντάξεις στο αρχικό ύψος τους και μάλιστα αναδρομικά, πριν προσφύγουν οι συνταξιούχοι σε ένδικα μέσα - όπως νομιμοποιούνται.

Η ΔΗΜΑΡ δεν ανταποκρίθηκε στην ανανέωση

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Συνέντευξη στον Φ. Πεταλίδη, Αγγελιοφόρος της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2015-03-15

Η ΔΗΜΑΡ δεν έγινε για να είναι χρήσιμη για τη ΔΗΜΑΡ και τα στελέχη της αλλά για να μπορεί να είναι χρήσιμη στην κοινωνία. Είναι γεγονός εξάλλου ότι οι πολίτες μπερδεύτηκαν από τις αμφισημίες και από τις διαφορετικές θέσεις που εξέφραζαν τα στελέχη της και ευθύνεται η ΔΗΜΑΡ που τα επέτρεψε όλα αυτά και όχι η κοινωνία. Σήμερα από τους 17 εκλεγέντες βουλευτές της ΔΗΜΑΡ του 2012, παρόντες, πέραν του Προέδρου, είναι μόλις 2. Από τους υπόλοιπους ορισμένοι είναι βουλευτές του Ποταμιού, του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Κυβέρνησης ή ακόμη και βουλευτές της ΝΔ. Για την κατάσταση αυτή ευθύνες δεν μπορεί παρά να υπάρχουν, τόσο στους βουλευτές, όσο και στην ηγεσία.

Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για Βιώσιμη Ανάπτυξη

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κυριακάτικη KONTRA NEWS, Δημοσιευμένο: 2015-03-15

Η χώρα χρειάζεται άμεσα μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο. Δεν χρειάζονται, ούτε απορρυθμίσεις, ούτε απλές ρυθμίσεις οι οποίες δεν επιλύουν μακροπρόθεσμα τα δομικά και εγγενή προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Για να γίνουν όμως επιμέρους μεταρρυθμίσεις απαιτείται άμεσα η διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης για την έξοδο από την κρίση. Γιατί μέχρι σήμερα η χώρα είχε ως μοναδικό σχέδιο τα μνημόνια, όπως πρόσφατα παραδέχτηκε πρώην Υπουργός Οικονομικών.
×
×