Παρωδία δίκης στη Μόσχα

Τέτα Παπαδοπούλου, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2011-01-07

Παλιά, στα χρόνια του Στάλιν, οι κατηγορούμενοι στις διαβόητες δίκες της Μόσχας ομολογούσαν την «ενοχή» τους, δέχονταν ότι είναι προδότες, πράκτορες, έμμισθοι ξένων μυστικών υπηρεσιών και ό,τι άλλο θέλετε.

Τώρα, στην εποχή του Πούτιν, οι κατηγορούμενοι επιτρέπεται να εκφράσουν αντιρρήσεις, ακόμη και να αρνηθούν τις κατηγορίες. Πρόοδος της ρωσικής Δικαιοσύνης... Πλην όμως, η δικαστική απόφαση είναι ειλημμένη.

Δεν αρκεί η «αποτροπή»...

Παναγιώτης Παναγιώτου, Έθνος, Δημοσιευμένο: 2011-01-07

Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένη από την πολιτική που έχει ακολουθήσει τα τελευταία 20 χρόνια στα θέματα μετανάστευσης. Πρόκειται για ένα θέμα που ενώ μας αφορά, ταυτόχρονα μας υπερβαίνει. Η Ευρώπη βρίσκεται στον «κλοιό» ενός μεγάλου μεταναστευτικού ρεύματος, που έχει αιτίες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές.

Ε.Ε.: στοιχεία αισιοδοξίας για το 2011

Π.Κ. Ιωακειμίδης, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2011-01-07

To 2010 υπήρξε ο δυσκολότερος χρόνος στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο χρόνος που έθεσε σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξή της.

Ωστόσο ο χρόνοςέκλεισεθετικά κυρίως µε τηναπόφαση για τη σύσταση του µόνιµου µηχανισµού (Ευρωπαϊκού Μηχανισµού Σταθερότητας - ESM) για την αντιµετώπιση έντονων δηµοσιονοµικών ανισορροπιών (ελλειµµάτων, χρέους) στο πλαίσιο της ευρωζώνης µε περιορισµένη τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβώνας.
×
×