Δεν υπάρχει χρόνος. Ο εχθρός είναι εντός των πυλών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Δημοσιευμένο: 2017-02-15

Πέντε χρόνια μετά την «εμφάνιση» της Χρυσής Αυγής κανείς δεν δικαιούται να εκπλήσσεται πλέον με την αποτρόπαια ναζιστική της δράση.

Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να χύνει το δηλητήριο της στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στα δικαστήρια και μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η βία της απειλεί τους πολίτες, απειλεί την Δημοκρατία. Είναι ναζί και εγκληματίες. Πρέπει να προστατέψουμε τους πολίτες, να προστατέψουμε την Δημοκρατία.

Το πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μιθριδάτη. Οι ανακοινώσεις καταδίκης από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου είναι πλέον ανεπαρκείς.

Οφείλουμε ομόθυμη και θεσμική απάντηση. Δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις. Θα κριθούμε από την ιστορία.

Η απόλυτη απομόνωση της Χρυσής Αυγής είναι καθήκον όλων μας. Απαιτούνται υπερκομματικές πρωτοβουλίες με διακομματική στήριξη. Απαιτείται εγρήγορση στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία.

Η Δημοκρατία οφείλει να αυτοπροστατεύεται. Το Κράτος Δικαίου είναι το όπλο μας απέναντι στα όπλα των δολοφόνων. Να δράσουμε στα σχολεία, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας. Να εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος. Να δώσουμε ασφάλεια και δικαιώματα σε αυτούς που κινδυνεύουν. Να ξεριζώσουμε κάθε ναζιστικό θύλακα στην διοίκηση και τα σώματα ασφαλείας. Να ενισχύσουμε τις άμυνες του πολιτεύματος στην επικείμενη Συνταγματική αναθεώρηση. Να θέσουμε ολοκληρωτικά εκτός νόμου την ναζιστική βία και τους εκφραστές της.

Δεν υπάρχει χρόνος. Ο εχθρός είναι εντός των πυλών.

Θέματα επικαιρότητας: Αντιεθνικισμός- Αντιρατσισμός

Ειδήσεις/ Ανακοινώσεις

×