Γρηγ. Ρουμπάνης:Ο ενταφιασμός δια του λεγόμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου – των ταμείων μας. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του από το ΔΣ του ΑΠΕ

Δημοσιευμένο: 2016-04-22

Την παραίτησή του από το Δ.Σ. του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπέβαλε ο γνωστός δημοσιογράφος Γρηγόρης Ρουμπάνης, διαμαρτυρόμενος σε πολύ υψηλούς τόνους για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο Γρηγόρης Ρουμπάνης, ο οποίος σημειωτέον υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2009, επισημαίνει ότι «οι αποφάσεις της κυβέρνησης προκαλούν μόνο οργή για το τελειωτικό χτύπημα στο δημοσιογραφικό κόσμο και όσους ασχολούνται στο χώρο του Τύπου και της Ενημέρωσης».

Σύμφωνα με τον κ. Ρουμπάνη, «ο δια του λεγόμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου ενταφιασμός – και μάλιστα εν ζωή – των ταμείων μας, μόνο και μόνο επειδή αυτές είναι οι επιθυμίες του κουαρτέτου των απηνών δανειστών της χώρας, φανερώνει απάνθρωπη διάθεση και καταστροφική μανία για όσα λίγα έχουν απομείνει όρθια στον τόπο από τις προηγούμενες επιδρομές της τρόικας και των όσων προηγήθηκαν της σημερινής κυβέρνησης».

Καταλήγοντας, υποβάλει την παραίτησή του «χωρίς διάθεση ανάκλησης» όπως σημειώνει καθώς «μου είναι αδύνατο να συνεχίσω να λειτουργώ σε έναν δημόσιο οργανισμό υποκρινόμενος ότι όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα σ’ αυτόν» όπως τονίζει.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Ρουμπάνη:

Αθήνα 22/04/2016

«Κε πρόεδρε

Μόνο οργή προκαλούν οι τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης για το τελειωτικό χτύπημα στο δημοσιογραφικό κόσμο και όσους ασχολούνται στο χώρο του Τύπου και της Ενημέρωσης. Ο δια του λεγόμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου ενταφιασμός – και μάλιστα εν ζωή – των ταμείων μας, μόνο και μόνο επειδή αυτές είναι οι επιθυμίες του κουαρτέτου των απηνών δανειστών της χώρας, φανερώνει απάνθρωπη διάθεση και καταστροφική μανία για όσα λίγα έχουν απομείνει όρθια στον τόπο από τις προηγούμενες επιδρομές της τρόικας και των όσων προηγήθηκαν της σημερινής κυβέρνησης.

Ποτέ και πουθενά, καμία πρόοδο δεν κατέγραψε η Ιστορία με την καταστροφή πόρων, τη στέρηση εισοδημάτων και την ισοπέδωση κοινωνικών κατακτήσεων. Δεν είδε ποτέ, μέχρι τις μέρες μας, μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη πολιτεία να εκθεμελιώνει αυτοβούλως ο,τι υγιές λειτουργεί στον αυλόγυρο της ευθύνης της, και θα μπορούσε μάλιστα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την ανόρθωση άλλων ομοειδών πλην προβληματικών λειτουργιών. Αντιθέτως, μόνο κατακτητικές ορδές κατέγραψε να λεηλατούν περιουσίες και να καρπώνονται το μόχθο των κατακτημένων κοινωνιών, μόνο και μόνο για να τις ρίξουν στην απελπισία και την εξαθλίωση.

«Μου είναι αδύνατο να συνεχίσω να λειτουργώ σε έναν δημόσιο οργανισμό υποκρινόμενος ότι όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα σ’ αυτόν»

Πολλά επώδυνα έζησε αυτός ο τόπος τα τελευταία έξι χρόνια. Κι είναι αλήθεια ότι με την καταγεγραμμένη βούλησή του στις εκλογικές αναμετρήσεις του περασμένου έτους -συμπεριλαμβανομένου βεβαίως του δημοψηφίσματος- ήλπισε στην αποτροπή της ολοκλήρωσης της καταστροφής, ώστε να μπορέσει εν συνεχεία να στραφεί στην ανοικοδόμηση. Διαψεύστηκε βλέποντας τις επιδρομές στο βιος και στο μέλλον των παιδιών του να γίνονται πιο σκληρές, πιο απάνθρωπες.

Η τελική, κι ίσως η πιο ανελέητη, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφορά μεν ολόκληρη την κοινωνία του μόχθου η οποία πλέον απειλείται με την απόλυτη φτώχεια, αφορά όμως και επί μέρους κλάδους που ναι μεν είχαν δεχτεί ισχυρά πλήγματα, διατηρούσαν όμως ακόμα αξιόλογες (οικονομικές) δυνάμεις και κυρίως δομές. Σ’ αυτές τις δομές είναι που η σημερινή κυβέρνηση βάζει δυναμίτη για να κατευνάσει τους βυσσοδομούντες δανειστές, τρέφοντας απλώς όλο και περισσότερο το ανικανοποίητό τους.

Κε πρόεδρε

Με αυτά δεδομένα και με τη σκέψη ότι μου είναι αδύνατο να συνεχίσω να λειτουργώ σε έναν δημόσιο οργανισμό υποκρινόμενος ότι όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα σ’ αυτόν, ενώ στο περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται όλα βαίνουν προς το χειρότερο με ορατό σημείο τερματισμού την πλήρη απαξίωση ανθρώπων και θεσμών, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του συμβούλου στο ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με εκτίμηση, και χωρίς διάθεση ανάκλησης

Γρηγόρης Ρουμπάνης».

Θέματα επικαιρότητας: Ασφαλιστικό

Ειδήσεις/ Δηλώσεις

Έφη Αχτσιόγλου

«Χρέος μας να δώσουμε ξανά ελπίδα στην κοινωνία, να νικήσουμε τον Μητσοτάκη»

Έφη Αχτσιόγλου, 2023-09-02

Κώστας Ζαχαριάδης

Θέλω ένα κίνημα πολιτών για την Αθήνα

Κώστας Ζαχαριάδης, 2023-09-05

Σπύρος Δανέλλης

Με κοινωνική συμμαχία και καινοτόμο προοδευτικό σχεδιασμό

Σπύρος Δανέλλης, 2023-09-02

Κώστας Ζαχαριάδης

«Μπορούμε να διοικήσουμε καλύτερα την Αθήνα»

Κώστας Ζαχαριάδης, 2023-08-12

Αλέξης Τσίπρας: Αναλαμβάνω την ευθύνη σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μάχη

2023-05-23

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Αγώνας για να μην προκύψει μια ανεξέλεγκτη ΝΔ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-05-23

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Ευθύνη

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-05-17

Σωκράτης Φάμελλος

Φρένο στις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Σωκράτης Φάμελλος, 2022-10-16

Ορκίσθηκε Υπουργός Τουρισμού ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ορκίσθηκε Υπουργός Τουρισμού ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

2019-05-04

Επιστολή – πρόταση 10 σημείων της Προοδευτικής Συμμαχίας

Επιστολή – πρόταση 10 σημείων της Προοδευτικής Συμμαχίας

2019-04-30

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Διάλογο με θέσεις και προτάσεις και όχι με ευκαιριακές συμπράξεις

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2019-02-28

Δημήτρης Χατζησωκράτης

ΘΕΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΡΓΗΣΕ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2019-01-29

×