Υπάρχει ακόμη το σαράκι της αμφιβολίας για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
Νίκος Χριστοδουλάκης, Συνέντευξη στον Β. Γεώργα, www.liberal.gr, 28/09/2016

Ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στο Liberal για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Οικονομία, τις προϋποθέσεις ανάκαμψης, το χρέος και τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Δημόσιο. Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του καταθέτει επίσης συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, αναφέρεται στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και απαντά στο ερώτημα για το αν θα επιστρέψει στην πολιτική. Θεωρεί υπαρκτό το ενδεχόμενο ενός 4ου μνημονίου στην Ελλάδα, εκφράζει προβληματισμό για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, εκτιμά ότι η οικονομία θα συνεχίσει να σέρνεται όσο η κυβέρνηση απωθεί τις επενδύσεις, ενώ προβλέπει ότι το σίριαλ με τις τηλεοπτικές άδειες θα έχει ακόμη πολλά επεισόδια.
«Σώζεται ο Τιτανικός» τελικά, κύριε Χριστοδουλάκη, για να σας θυμίσω το βιβλίο που γράψατε το 2011; Πού βρισκόμαστε επτά χρόνια μετά από την πρόσκρουση με το παγόβουνο των μνημονίων; Η κυβέρνηση λέει ότι το πρόγραμμα βγαίνει και επιταχύνουμε ξανά, η αντιπολίτευση ότι βυθιζόμαστε και οι πολίτες αισθάνονται ότι απλώς επιπλέουμε σε μια διαρκή κρίση χωρίς ελπίδα...
Τα τελευταία έξι χρόνια, η εκάστοτε κυβέρνηση λέει ότι το πρόγραμμα «βγαίνει», η αντιπολίτευση ότι βυθιζόμαστε και κάθε τόσο οι ρόλοι εναλλάσσονται. Κατά συνέπεια ούτε το ένα, ούτε το άλλο έχει αξιοπιστία, γιατί πρωτίστως έχει πολιτικά ελατήρια. Θεωρώ ότι οι δυσκολίες παραμένουν σημαντικές για έναν απλό λόγο: ότι δεν έχει πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία και απλώς σέρνεται ακόμη από μια μεγάλη ύφεση σε μια μικρότερη ύφεση. Διαφορετική πορεία θα υπάρξει μόνο όταν η ανάπτυξη ξεπεράσει το 2% και φανεί ότι είναι διατηρήσιμη. Λόγω της απόπειρας αυτοκτονίας που έγινε πέρυσι με το παράλογο Δημοψήφισμα και τα capital controls, η ανάκαμψη δεν ήλθε φέτος και είναι αμφίβολο αν θα γίνει του χρόνου. Μέχρι τότε, πολλές ευκαιρίες θα πηγαίνουν χαμένες και οι πολίτες θα ανησυχούν για την επόμενη αναποδιά που μπορεί να τύχει.
Γνωρίζοντας καλά τη δομή της Οικονομίας μας, τι βλέπετε μπροστά σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη; Μπορεί η χώρα να πετύχει και να διατηρήσει τους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ 2,7% με 3% που προβλέπει το μνημόνιο; Έχει τα εφόδια να ξεφύγει από την ύφεση ή το καλύτερο που έχουμε να ελπίζουμε είναι ο αυτόματος πιλότος να μας οδηγήσει σε συνθήκες στασιμότητας;
Δύο μεγάλα προβλήματα μαστίζουν σήμερα την ελληνική οικονομία: πρώτον, οι μεγάλες εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες και, δεύτερον, το βουνό με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που μπλοκάρει την τραπεζική ρευστότητα και απαγορεύει τη χρηματοδότηση νέων και υγιών επιχειρήσεων. Αν δεν ξεπεραστούν αυτά, είναι δύσκολο να βρει κανείς άλλους διαθέσιμους μηχανισμούς χρηματοδότησης της αναπτυξιακής διαδικασίας.
Η εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό σχετίζεται κυρίως με την πολιτική αβεβαιότητα. Αν και έχουν δοθεί πολιτικές διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη υπάρχει το σαράκι της αμφιβολίας για το αν η Ελλάδα θα καταφέρει τελικά να παραμείνει ισότιμο μέλος της Ευρωζώνης. Έτσι ο κόσμος φοβάται ότι μπορεί να εμφανιστεί πάλι ο κίνδυνος του Grexit και οι αποταμιεύσεις του να εξαερωθούν. Την ίδια στιγμή βρέχει συνεχώς αντικίνητρα για την επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες. Γιατί όταν ακούς ότι ο ένας λογαριασμός θα ελέγχεται, ο άλλος θα κατάσχεται και ο τρίτος θα φορολογείται αναδρομικά, τότε δημιουργείται νέα ροπή φυγάδευσης κεφαλαίων και αυξάνεται η παραοικονομία με ανταλλαγή μετρητών. Στο τέλος ούτε οι καταθέσεις αυξάνονται, ούτε τα φορολογικά έσοδα.
Το ζήτημα με τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο τραπεζικά, αλλά και κοινωνικά. Από τη μια μεριά υπάρχουν οι επιχειρήσεις και οι καλοπροαίρετοι δανειολήπτες που όντως δοκιμάστηκαν από την κρίση και βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία αποπληρωμής. Αυτούς πρέπει οι τράπεζες να τους βοηθήσουν με προγράμματα ήπιας εξόφλησης έως ότου ορθοποδήσουν ξανά. Δίπλα τους υπάρχουν όμως και όσοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση και δεν πληρώνουν, ενώ και περιουσία έχουν και δυνατότητες εξόφλησης. Είναι οι λεγόμενοι «στρατηγικοί τζαμπατζήδες», που περιμένουν να τους χαριστούν οι οφειλές και να τους μείνουν τα σπίτια χωρίς να έχουν πληρώσει τίποτα και με τα λεφτά τους παρκαρισμένα στο εξωτερικό. Αυτό δημιουργεί μια μεγάλη αδικία ανάμεσα στους δανειολήπτες, και το θέμα είναι με ποιον τρόπο η Πολιτεία θα αποφύγει να επιβραβευτούν για άλλη μια φορά οι «μπαταχτσήδες» αντί όσων έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης και όσων είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους παρά τις δυσκολίες. Ο τρόπος που θα αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα θα κρίνει το μέλλον της πιστωτικής πολιτικής στην Ελλάδα.
Το ΔΝΤ μας είπε την περασμένη εβδομάδα ότι παρά την πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει, σχεδόν τίποτα δεν είναι βιώσιμο στη χώρα. Ούτε το δημόσιο χρέος και τα πλεονάσματα, ούτε το ασφαλιστικό σύστημα, ούτε το κοινωνικό κράτος, ούτε το φορολογικό μας σύστημα, ούτε οι τράπεζες με τόσα «κόκκινα» δάνεια. Μπορούμε να μιλάμε για έξοδο από την κρίση υπό το βάρος όλων αυτών των επισημάνσεων ή βλέπετε σιγά - σιγά να σχηματοποιούνται οι πυλώνες ενός 4ου μνημονίου για την Ελλάδα;
Η πιθανότητα ενός τέταρτου μνημονίου είναι υπαρκτή. Πολλά μέτωπα δεν είναι βιώσιμα, αν δεν υπάρξει ανάπτυξη και μαζική επαναπασχόληση. Αυτό είναι το κλειδί για όλα. Αν δεν το πετύχουμε, δεν θα είναι βιώσιμες ούτε καν οι μικρές αλλαγές που γίνονται σήμερα και θα έρθει αργά ή γρήγορα μια τέταρτη σειρά ρυθμίσεων. Δεν ξέρω αν θα τους λέμε Θεσμούς και μνημόνια ή θα τους αλλάξουμε πάλι όνομα, αλλά η ουσία είναι ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει υπό αυστηρό δημοσιονομικό έλεγχο και χωρίς καμία δυναμική. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι γίνεται η περίφημη ελάφρυνση του χρέους χωρίς η οικονομία να έχει μπει σε ένα ταχύ ρυθμό ανάπτυξης, οι πιστωτές θα απαιτήσουν σε αντάλλαγμα να γίνουν πολλές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες φυσικά θα λάβουν τη μορφή ενός νέου και λίαν απαιτητικού μνημονίου.
Θέλω να επιμείνουμε λίγο στο ΔΝΤ που εισηγείται ένα εντελώς διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Με περικοπές στις σημερινές συντάξεις, με μειώσεις φορολογικών συντελεστών και εισφορών και με μεγάλη μείωση στα αφορολόγητα όρια. Θεωρείτε ότι είναι εφαρμόσιμο ένα τέτοιο μείγμα; Το αντέχει η Οικονομία και η κοινωνία;
Μου κάνει εντύπωση που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μιλά για μειώσεις εισφορών και φορολογικών συντελεστών, γιατί μέχρι σήμερα η τρόικα πρωτοστατούσε για ακριβώς τα αντίθετα. Ειδικά το ΔΝΤ είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ της εμπροσθοβαρούς λιτότητας το 2010, με την ανάλαφρη αισιοδοξία ότι σε έξι μήνες θα έχουμε πάλι ανάπτυξη. Η αποτυχία των πολιτικών του οδήγησε σε μεγάλη καθίζηση την πραγματική οικονομία και σε μεγάλη αύξηση του χρέους, απόλυτη και ως ποσοστού του ΑΕΠ. Αν τώρα αλλάζει και είναι υπέρ της μείωσης των φόρων, είναι κάτι θετικό, αλλά τι κρίμα που η μετάνοια γίνεται επί των ερειπίων!
Στο θέμα των συντάξεων, διαφωνώ απόλυτα με τη θέση του ΔΝΤ ότι οι περικοπές πρέπει να γίνουν με έναν ομοιόμορφο τρόπο σε όλους. Στην Ελλάδα οι συντάξεις είναι ταυτόχρονα οι πιο μικρές και οι πιο μεγάλες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανισότητα ανάμεσα στους δικαιούχους. Υπάρχουν συνταξιούχοι που έχουν δουλέψει σκληρά τα ένσημά τους και παίρνουν χαμηλή σύνταξη και υπάρχουν άλλοι με ελάχιστα ένσημα που παίρνουν πολύ μεγαλύτερη. Αυτή η εσωτερική αδικία είναι κατά την άποψή μου το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ασφαλιστικό σύστημα και πρέπει να διορθωθεί. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κάποια βήματα σμίκρυνσης της ανισότητας, αλλά με μια γενικευμένη ισοπέδωση θα διευρυνθεί πάλι. Ίσα - ίσα πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετές κατηγορίες συνταξιούχων των οποίων οι αποδοχές πρέπει να αυξηθούν αντί να μειωθούν κι άλλο.
Επίσης δεν συμφωνώ με την αφοριστική λογική ότι όλα πρέπει να μειωθούν για να ενθουσιαστούν οι επενδυτές και να ξεκινήσει η ανάπτυξη. Επειδή η ελληνική οικονομία είναι βαθιά προσανατολισμένη στη ζήτηση, αν ξαφνικά καταβαραθρωθεί, θα εγκλωβιστούμε σε ένα νέο κύμα ύφεσης πολύ πριν προλάβει η προσφορά να ανασυνταχθεί. Ωραία είναι τα προσφορογενή οικονομικά όταν τα διαβάζεις στα βιβλία, αλλά για να δουλέψουν στην πράξη θέλουν και λίγο κεϋνσιανό καύσιμο.
Δεδομένης της εξάντλησης στο μέτωπο των φόρων και υπό τη δαμόκλειο σπάθη του «κόφτη», έχει ανοίξει επίσης μια ευρύτερη συζήτηση για μειώσεις δημοσίων δαπανών. Πέραν των συντάξεων, προτείνονται ακόμη περικοπές μισθών, απολύσεις στο Δημόσιο και κλείσιμο δημόσιων φορέων. Υπάρχουν τέτοια περιθώρια;
Καταρχήν υπάρχουν σημαντικά περιθώρια κατάργησης φορέων. Πολλοί φορείς δεν εξυπηρετούν πλέον τον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκαν, ενώ υπάρχουν και άλλοι που κανέναν σκοπό δεν εξυπηρέτησαν εξαρχής εκτός από το βόλεμα ψηφοφόρων. Επιτροπές, συμβούλια, οργανισμοί, γενικές γραμματείες χωρίς αρμοδιότητες, απίθανα τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αμέτρητοι τοπικοί φορείς βρίσκονται σε μια πολλαπλότητα μεγαλύτερη από αυτήν την οποία χρειάζεται η κοινωνία. Παλαιότερα είχαν αναληφθεί κάποιες πρωτοβουλίες, οι οποίες σταμάτησαν, γιατί το μόνιμο χαρακτηριστικό του Δημοσίου είναι ότι θέλει διαρκώς να επεκτείνεται για να μην δυσαρεστηθεί κανείς.
Το δεύτερο είναι ότι πολλές δαπάνες του Δημοσίου μπορούν να περισταλούν, αλλά και αυτό απαιτεί δουλειά μυρμηγκιού και διαρκή έλεγχο, πράγμα το οποίο δεν το ζηλεύει και κανείς ιδιαιτέρως. Αντίθετα οι γαλαντόμοι που ξόδευαν τα λεφτά των φορολογουμένων ακόμη και σήμερα υμνούνται και θαυμάζονται. Από το παράδειγμα των τυφλών στη Ζάκυνθο μέχρι τις πελατειακές προσλήψεις που συνεχίζονται ακόμα και σήμερα, δεν έχω δει κανέναν να τιμωρείται επειδή σπαταλούσε το δημόσιο χρήμα. Όσοι όμως επιδίωξαν να εφαρμόσουν περικοπές και λιτότητα στο Δημόσιο συνάντησαν έχθρα και αντιπάθεια. Άρα χρειάζεται μια αλλαγή πολιτικού παραδείγματος που θα κάνει το συμμάζεμα του δημοσίου τομέα να επαινείται από την κοινωνία και η σπατάλη να λοιδορείται.
Για το θέμα της μονιμότητας και της αξιοκρατίας στο Δημόσιο, ποια είναι η άποψή σας;
Θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα το Δημόσιο, επειδή έχει διαρκώς ανάγκη στελέχωσης από νέες πολύ απαιτητικές ειδικεύσεις, πρέπει να φύγει από τη λογική της ισόβιας πρόσληψης. Αυτά είναι πράγματα που ίσχυαν τις προηγούμενες δεκαετίες για να εξυπηρετήσουν την πελατειακή λογική του πολιτικού συστήματος και δεν συνάδουν πλέον με ένα σύγχρονο ελληνικό κράτος. Στο μέλλον πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει μια συνεχής ανανέωση μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Για παράδειγμα, σε όλες τις βαθμίδες από διευθυντής και πάνω πρέπει να μπορεί να πάει κάποιος από τον ιδιωτικό τομέα για μία ή δύο πενταετίες και να ξαναφύγει μετά, όπως γίνεται στα περισσότερα κράτη. Εκτός πιθανόν από έναν στενό πυρήνα δημοσίων λειτουργών που είναι επιφορτισμένοι με μεγάλα κρατικά καθήκοντα και πρέπει να έχουν μονιμότητα για την απρόσκοπτη επιτέλεση τους.
Χρειάζεται επίσης μια διαρκής και αυστηρή αξιολόγηση σε όλους, γιατί κανείς δεν λέει ότι είναι υποχρεωμένος ο φορολογούμενος να συντηρεί άχρηστους. Και δεν μπορεί κανείς να μου πει ότι ακόμη και αν κάποιος προσελήφθη στο Δημόσιο με αξιοκρατικά κριτήρια, παραμένει καλά και σώνει άξιος σε όλο τον εργασιακό του βίο. Όλοι αξιολογούνται, κρίνονται και επανακρίνονται. Εάν θέσουμε αυτό το κριτήριο, τότε πιστεύω ότι η διοίκηση θα ελαφρύνει από κάμποσους κηφήνες και θα αφήσει τους πραγματικά άξιους δημοσίους υπαλλήλους και να δουλέψουν πιο αποτελεσματικά και να αμειφθούν καλύτερα. Εννοείται επίσης ότι πρέπει να απαγορευτεί αυστηρά η πρόσληψη ατόμων σε υπηρεσίες που επικεφαλής έχουν συγγενή τους πρώτου βαθμού.
Είναι η διευθέτηση του χρέους από τους δανειστές μας και η μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα η λύση για τα προβλήματά μας; Βλέπετε να οδηγεί σε κάποιο αποτέλεσμα αυτή η διελκυστίνδα ανάμεσα στην κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ;
Όχι, δεν βλέπω η λύση για την Ελλάδα να έρχεται αυτόματα με μια μείωση του χρέους. Σαφώς και το πρόβλημα είναι σημαντικό, αφού το χρέος είναι μεγάλο και μη-βιώσιμο, αλλά πάντως δεν είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημά μας. Είναι το νούμερο τρία στην ατζέντα προτεραιοτήτων της οικονομικής πολιτικής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η ανάπτυξη και το δεύτερο η απασχόληση. Εάν δεν καταφέρουμε να βάλουμε την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, το χρέος θα συνεχίσει να μεγαλώνει σε σχέση με το ΑΕΠ όσο και να το μειώσουμε. Και εάν συνεχίσουμε να έχουμε ένα εκατομμύριο ανέργους, δεν θα υπάρχουν πολίτες με εισόδημα έτσι ώστε να φορολογούνται επαρκώς για να αποπληρώνεται το χρέος.
Η μείωση του χρέους δεν θα είναι βιώσιμη, παρά μόνο εάν συντρέχει ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης. Λένε τώρα μερικοί, μα για να τα κάνουμε αυτά πρέπει να μειωθεί το χρέος. Όχι, είναι η απάντηση. Πρώτα πρέπει να μπούμε σε ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης, έτσι ώστε να κατανοηθεί από τους πιστωτές ότι η μείωση του χρέους είναι βιώσιμη και να το δούνε ως επιβράβευση μιας προσπάθειας. Επειδή οι πιστωτές με τη μείωση θα χάσουν χρήματα και πρέπει να λογοδοτήσουν στους δικούς τους φορολογούμενους, αν δεν έχεις ανάπτυξη θα σου επιβάλουν ένα σκληρό πρόγραμμα με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ώστε να μη σε αφήσουν να ξαναδημιουργήσεις χρέος. Για αυτό θεωρώ ότι το να κρεμόμαστε από τη μείωση του χρέους ως μοναδική προϋπόθεση για να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης είναι μια δικαιολογία για να μην γίνουν τώρα αυτά που πρέπει.
Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε ούτε μείωση χρέους, ούτε ανάπτυξη. Πώς περιμένουμε λοιπόν να μας εμπιστευτούν οι αγορές και οι επενδυτές, που είναι και ο πρώτος στόχος για να ξεκινήσουμε πάλι να αντλούμε χρήματα, και να προσελκύουμε επενδύσεις;
Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Υπάρχουν ορισμένες συνταγές οι οποίες ακολουθούνται διεθνώς και πρέπει επιτέλους να τις εφαρμόσουμε και εμείς. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να δείξει η κυβέρνηση, είτε η σημερινή, είτε κάποια στο μέλλον, ότι οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες στη χώρα μας, ιδιαίτερα οι μεγάλες. Έγιναν μερικά βήματα με το Ελληνικό, με την Cosco και τα αεροδρόμια, αλλά όλος ο κόσμος ξέρει ότι χρειάστηκε πριν να περάσουν από σαράντα κύματα και η κυβέρνηση προχώρησε σε συμφωνίες όχι επειδή πραγματικά το ήθελε, αλλά επειδή δεν είχε άλλη εναλλακτική. Ε, λοιπόν πρέπει να βρει μερικές εμβληματικές επενδύσεις τις οποίες θα τις κάνει με κέφι και όχι με λυγμούς. Μόνον αν πείσει ότι είναι ενθουσιασμένη με αυτές θα σταλεί το μήνυμα και θα αλλάξει το κλίμα.
Το δεύτερο ζητούμενο είναι η περιπόθητη απλοποίηση των διαδικασιών για να διευκολυνθούν οι επενδυτές και το τρίτο είναι η επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Αυτό θα γίνει μόνο όταν εμπεδωθεί η πολιτική βεβαιότητα ότι θα παραμείνουμε στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα κάνουμε κόλπα και ύπουλες μεθοδεύσεις για να βγάλουμε την Ελλάδα εκτός.
Αν γίνουν αυτά, πιστεύω ότι η μεταβολή στο κλίμα θα είναι θεαματική και μέσα σε λίγους μήνες θα έχει ξεκινήσει μια πραγματική αναπτυξιακή διαδικασία. Δεν χρειάζεται να γίνουν θαύματα, αλλά εμμονή σε μερικούς βασικούς κανόνες καλής πίστης και επιχειρηματικότητας.
Παρ’ όλα αυτά, κ. Χριστοδουλάκη, περιγράφετε κάποια βήματα ως εκκίνηση της διαδικασίας για την ανάκαμψη. Παραγωγικό μοντέλο αυτή η χώρα δεν έχει αποκτήσει. Η Οικονομία παραμένει προσανατολισμένη στην κατανάλωση. Έχει προοπτική αυτό το μοντέλο να επιβιώσει και να μας οδηγήσει στην ανάπτυξη;
Δεν συμφωνώ μαζί σας για δύο λόγους. Πρώτον γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο μια Οικονομία να αποκτήσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο και είναι επικίνδυνο να φτιάξουν αυτό το μοντέλο το κράτος και η δημόσια διοίκηση. Αλίμονο στη χώρα που το μοντέλο της Οικονομίας το σχεδιάζει και το υλοποιεί το κράτος, γιατί είναι θέμα χρόνου το πότε θα καταρρεύσει. Το είδος της οικονομικής ανάπτυξης το προσδιορίζει η ελεύθερη οικονομία, οι αγορές και οι επενδύσεις.
Υπάρχουν τομείς που σήμερα παρουσιάζουν λαμπρές προοπτικές. Ο τουρισμός έχει γίνει πια στρατηγικός τομέας με πολύ καλές επιδόσεις τα τρία τελευταία χρόνια. Πρέπει όμως να κάνει σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές μαζικού τουρισμού για να μπορέσει να διατηρήσει το προσωρινό πλεονέκτημα έναντι γειτονικών ανταγωνιστικών αγορών. Διότι δεν θα έχει πάντα εμφύλιο στη Συρία και βόμβες στην Τουρκία, που θα στέλνουν εδώ τα μερίδια της διεθνούς αγοράς. Κάποτε θα υπάρξει μεταστροφή και τότε η Ελλάδα θα χρειαστεί να τους κερδίσει με βάση την ανώτερη ποιότητα των υπηρεσιών και όχι τον φόβο για τις άλλες χώρες.
Δεύτερος τομέας, οι μεταφορές. Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε πάλι στο μεταίχμιο των διεθνών διασταυρώσεων και έχει δυνατότητες να εξελιχτεί σε εστία συσσώρευσης ενεργειακών, μεταφορικών και αποθηκευτικών υποδομών σε μια πρωτοφανή κλίμακα. Αυτό όμως χρειάζεται επενδύσεις και επιχειρήσεις και πιστεύω πως πολλοί διεθνείς επενδυτικοί οργανισμοί είναι πρόθυμοι να συμβάλουν, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι ο δρόμος θα είναι ανοιχτός και δεν θα γίνονται μπαλάκι του κάθε γραφειοκράτη ή τοπικού παράγοντα.
Το τρίτο είναι ότι η Ελλάδα είναι πάλι στο γεωπολιτικό προσκήνιο, είτε ως πύλη της Ευρώπης, είτε ως η μόνη ειρηνική χώρα που γειτονεύει με τη Μέση Ανατολή. Αυτό της δίνει πολλά στρατηγικά και πολιτικά πλεονεκτήματα, αρκεί η χώρα να χειριστεί τα θέματα που προκύπτουν με σύνεση και στρατηγική διορατικότητα και όχι με ιδεολογήματα περασμένων εποχών.
Σε δύο εβδομάδες ξεκινά η δεύτερη αξιολόγηση με εμβληματικό θέμα τις αλλαγές στα εργασιακά. Συμμερίζεστε την άποψη ότι η μεγαλύτερη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας θα ενισχύσει την εικόνα μιας εργασιακής «ζούγκλας» ή πιστεύετε πως είναι απαραίτητη για τη μείωση της ανεργίας και προϋπόθεση για την ανάκαμψη;
Το να είσαι σε μια χώρα με ανεργία 26% και να μιλάς για απελευθέρωση απολύσεων είναι όχι μόνο σκληρό αλλά και απίστευτα βλακώδες. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, υπάρχει κίνδυνος να πολλαπλασιαστεί η ανεργία και ενδεχομένως η Οικονομία φρακάρει σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο δραστηριότητας από το οποίο δεν θα μπορέσει ποτέ να βγει.
Αντίθετα, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει μια μεγαλύτερη προσοχή στις εργασιακές σχέσεις έτσι ώστε ένας εξειδικευμένος εργαζόμενος να έχει περισσότερες βεβαιότητες στη σύμβαση του και όχι αβεβαιότητες, διότι θα φύγει. Ήδη έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες νέων οι οποίοι εργάζονται στο εξωτερικό είτε επειδή αντιμετωπίζουν αδυναμία να βρουν δουλειά για τα προσόντα τους, είτε αισθάνονται και αβεβαιότητα για το πόσο θα παραμείνουν σε αυτήν αν την βρουν.
Για τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για τους συνδικαλιστές έχω την πεποίθησή ότι είναι αναγκαίες ώστε τα πράγματα να έρθουν σε μια ισορροπία ρόλων. Αυτό βέβαια δεν αφορά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά κυρίως τις ΔΕΚΟ, όπου μερικές φορές οι συνδικαλιστές βλέπουν τον ρόλο τους ως συνιδιοκτήτες του δημόσιου πλούτου και επιβάλλουν τις απόψεις τους, αντί να δουν ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις ανήκουν σε όλους τους φορολογούμενους και αυτών τα συμφέροντα πρέπει να φροντίζουν. Αλλά κατά τα άλλα θέλει μεγάλη προσοχή και δεν χρειάζεται να επαναληφθούν αποτυχημένα πειράματα συντριβής των εργασιακών σχέσεων του ιδιωτικού τομέα.
Σε ό,τι αφορά στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, πιστεύω ότι είναι χρήσιμες και πρέπει να θεσμοθετηθούν στον ιδιωτικό τομέα, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη την κατάσταση της Οικονομίας. Αλλά στον δημόσιο τομέα είναι συνήθως αδόκιμες, γιατί δεν μπορεί να μετρηθεί η παραγωγικότητα της εργασίας και η απόδοση του κάθε εργαζόμενου. Σταθερή μου θέση είναι ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσει η πίεση στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και οι αλλαγές να γίνουν κυρίως στον δημόσιο τομέα με κριτήρια αποτελεσματικότητας και όχι εκδίκησης.
Στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη λόγω των «κόκκινων» δανείων και του τεράστιου κενού ανάμεσα σε καταθέσεις και χορηγήσεις. Μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί άμεσα και επωφελώς στη λογική της ελεύθερης διαχείρισης και των πωλήσεων χαρτοφυλακίων; Βλέπετε ενδεχόμενο να προκύψουν ανάγκες για μια νέα ανακεφαλαιοποίηση;
Δεν κάνουν καλό οι ξαφνικές μεταπτώσεις. Από το 2010 και μετά εκατοντάδες χιλιάδες δάνεια είχαν μπει σε καθεστώς υπερπροστασίας και τώρα ξαφνικά τα βάζουμε σε καθεστώς υπερ-απελευθέρωσης. Υπάρχει και η χρυσή τομή του μέσου όρου και είναι λάθος να πάμε στη μαζική εκποίηση μη-εξυπηρετούμενων δανείων. Πρώτα απ’ όλα γιατί πολλές επιχειρήσεις και σπίτια θα αλλάξουν χέρια σε ευτελείς τιμές και επίσης είναι αρκετά πιθανό να προκαλέσουν υποκεφαλαιοποίηση στο τραπεζικό σύστημα γιατί ταυτόχρονα θα διαγραφούν οι υψηλότερες απαιτήσεις που έχουν σήμερα οι τράπεζες στο ενεργητικό τους.
Χρειάζονται λοιπόν ενδιάμεσες λύσεις που θα δίνουν ευκαιρίες μιας ρεαλιστικής εξυπηρέτησης των δανείων με στόχο να πληρώσουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και ταυτόχρονα να υποστηριχθούν επιχειρηματίες που πραγματικά αντιμετωπίζουν προβλήματα. Να τους δοθεί μια ικανή χρονική διάρκεια αποπληρωμής και έτσι να μπούμε σε μια φάση ανασύνταξης των δανειακών χαρτοφυλακίων χωρίς ακρότητες.
Παρά τα πολύ σοβαρότερα προβλήματα της Ελλάδας, στην πολιτική ανάλυση κυριαρχούν σήμερα δύο θέματα: οι αποκαλύψεις για το διαχρονικό πάρτι «ημετέρων» στην Τράπεζα Αττικής και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, για τις οποίες συγκρούονται πανίσχυρα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα. Ποια είναι η άποψή σας για τους χειρισμούς, τη στόχευση και το αποτέλεσμα;
Οι τράπεζες έχουν ενιαίους κανόνες. Δεν υπάρχουν τράπεζες στις οποίες μια κυβέρνηση επιτρέπεται να τις χρησιμοποιεί με διαφορετικό τρόπο από τις άλλες προκειμένου να προωθήσει την άλφα ή βήτα πολιτική. Όλες υπάγονται στην ίδια ασφάλιση τραπεζικών λογαριασμών που έχει δημιουργήσει το ελληνικό κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από εκεί και πέρα, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει ξεσηκώσει έναν απίστευτο πολιτικό ντόρο, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει έναν δαίδαλο από νομικά προβλήματα και τελικά θα αργήσει να φανεί το τελικό αποτέλεσμα. Πολλά ζητήματα είναι ακόμη αναπάντητα, όπως, για παράδειγμα, το θέμα της διαφορετικής τιμής που προέκυψε στον πλειστηριασμό. Δεδομένου ότι οι υπερθεματιστές δεν αγοράζουν συχνότητα αλλά πρόσβαση στο δίκτυο συχνοτήτων της Digea, το προϊόν στον μεταδότη είναι όμοιο, άρα πώς δικαιολογείται διαφορετική τιμολόγηση του ίδιου δημόσιου αγαθού; Επίσης είναι και ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνεται τώρα πλέον η τηλεοπτική αγορά με την παρουσία μιας κρατικής επιχείρησης, της ΕΡΤ. Όπως ξέρετε, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτάσσει να υπάρχουν ακριβώς τα ίδια κριτήρια και αντιμετώπιση ιδιωτικών και δημοσίων επιχειρήσεων. Αυτό νομίζω θα επιβάλει ριζικές αλλαγές στις σχέσεις μεταξύ κράτους και ΕΡΤ που θα μεταβάλουν περαιτέρω το τηλεοπτικό τοπίο με ένα τρόπο που ακόμα δεν έχουμε εκτιμήσει.
Και ενώ εμείς δίνουμε μάχες χαρακωμάτων για τα βοσκοτόπια, στην Ευρώπη τα σύννεφα προμηνύουν οικονομικές και πολιτικές καταιγίδες. Η πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας αμφισβητείται, Βορράς και Νότος αλληλοκατηγορούνται, η ποσοτική χαλάρωση δεν μπορεί από μόνη της να οδηγήσει σε ανάπτυξη, η ευρωπαϊκή ιδέα κλονίζεται και μέσα από το συνδυασμό της κόπωσης και της υπερχρέωσης ανθίζουν ακραίες διασπαστικές φωνές και εθνικιστικά οράματα. Τι είδους εξελίξεις βλέπετε να έρχονται;
Η ποσοτική χαλάρωση θεωρώ ότι έχει πετύχει τον σκοπό της, υπό την έννοια ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ δυσκολότερα αν δεν είχε γίνει. Από εκεί και πέρα, είναι ένα μέτρο που δεν σου λύνει μονίμως τα προβλήματα, αλλά βραχυπρόθεσμα σε ανακουφίζει. Είναι δουλειά άλλων προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αναθερμάνουν την Οικονομία, όπως το πακέτο Γιούνκερ. Αν και θα διπλασιαστεί, πάλι ούτε αυτό φτάνει και πρέπει να προβλεφθούν άλλα τόσα κονδύλια στο μέλλον για να μπει η Ευρώπη σε διαδικασία μαζικής επανεπένδυσης. Η Ελλάδα πρωτίστως, αλλά και η Ε.Ε. συνολικά, αντιμετωπίζει θέμα επανένταξης πολλών ανέργων στην αγορά εργασίας και χρειάζεται να γίνουν επενδύσεις σε υποδομές και σε νέες επιχειρήσεις. Από εκεί και πέρα, το κράτος πρέπει επίσης να επενδύσει σε νέες υποδομές, όπως, για παράδειγμα, σε πεδία ενεργειακής μεταφοράς, όπου η Ευρώπη είναι ακόμη πολύ πίσω.
Σε ό,τι αφορά τη λιτότητα, άποψή μου είναι ότι χρειάζονται προγράμματα δημοσιονομικής σταθεροποίησης, αλλά με λιγότερο εμπροσθοβαρή χαρακτήρα. Και επίσης κακώς συζητάμε μόνο για προγράμματα δημοσιονομικής επέκτασης στις χώρες της περιφέρειας. Πρέπει να κουβεντιάσουμε για τέτοια προγράμματα και στις χώρες του πυρήνα, όπως στη Γερμανία, τα οποία θα είχαν πολύ θετική επίδραση και στα υπόλοιπα κράτη εφόσον αυτά θα μπορούν να εξάγουν περισσότερα και να τονώσουν έτσι την Οικονομία τους.
Το Brexit πώς πιστεύετε ότι θα επηρεάσει την Ε.Ε. στο μέλλον;
Από το Brexit θεωρώ ότι μεγαλύτερες, αλλά πάντως όχι καταστροφικές, επιπτώσεις θα έχει κυρίως το Ηνωμένο Βασίλειο παρά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Αγγλία ποτέ δεν ένιωσε δεμένη με την Ε.Ε., συνεπώς αυτό που είδαμε στο δημοψήφισμα ήταν η προβληματική ωρίμανση ενός ανεπιθύμητου γάμου 40 χρόνων. Η Αγγλία δεν θα αργήσει να αντιμετωπίσει θέματα εσωτερικής συνοχής με τη Σκωτία και την Βόρεια Ιρλανδία, όπου θα αναπτυχθούν ισχυρά αυτονομιστικά κινήματα, επειδή η εξάρτηση από το Λονδίνο θα ενισχυθεί. Επίσης η Ισπανία αργά ή γρήγορα θα ξαναθέσει θέμα συγκυριαρχίας του Γιβραλτάρ, επειδή η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος θα είναι δύσκολη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμα και να τα ξεπεράσει αυτά όμως, θα υπάρχει το ερώτημα του κατά πόσο θα αντέξει η βρετανική οικονομία χωρίς ευρωπαϊκά στελέχη και εργαζόμενους άλλων χωρών. Για παράδειγμα, η αξιοζήλευτη βιομηχανία ακαδημαϊκών σπουδών και έρευνας που έχει σήμερα υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από καθηγητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Πώς θα τους στερηθεί χωρίς να καταρρεύσει; Αντίθετα πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να επιταχύνει την πορεία ενοποίησης χωρίς το βρετανικό φρένο.
Το προσφυγικό ζήτημα είναι εξαιρετικά ανησυχητικό για όλη την Ευρώπη. Όμως δεν είναι πιο ανησυχητικό ότι η Γηραιά Ήπειρος δεν δείχνει καμία προθυμία να το αντιμετωπίσει από κοινού και οι χώρες πετούν το μπαλάκι η μία στην άλλη κλείνοντας τα σύνορά τους;
Το προσφυγικό δημιουργεί νέα δεδομένα, τα οποία ήταν αδιανόητα και μη προβλέψιμα ακόμη και πριν από μερικά χρόνια. Υπάρχουν δύο ειδών ζητήματα. Το ένα είναι αυτό του πολιτισμικού προτύπου και το άλλο της πληθυσμιακής σύνθεσης. Εδώ πρέπει να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις, γιατί στην επόμενη δεκαετία ο ευρωπαϊκός πληθυσμός θα έχει αυξηθεί σημαντικά από μετανάστες και πρόσφυγες που θα προέρχονται κυρίως από αραβικές χώρες. Πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα υποδοχής και εγκατάστασης με έναν τρόπο που θα είναι αποτελεσματικός και να δούμε μετά με προσοχή τα θέματα συνύπαρξης πολιτισμών. Μια ακραία θεωρία είναι «άφησε όποιον θέλει να κάνει ό,τι θέλει» και στο τέλος όλοι θα συνυπάρχουν αρμονικά. Δεν δούλεψε αυτό και βλέπουμε σήμερα να φουντώνει το μίσος και ο ρατσισμός. Υπάρχει επίσης το μοντέλο του απόλυτου διαχωρισμού, δηλαδή ο καθένας στο γκέτο του. Ούτε αυτό πρόκειται να δουλέψει, αντίθετα θα δημιουργήσει αντιθέσεις και τραύματα πολύ σύντομα.
Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το μοντέλο της αφομοίωσης και η Αμερική μας έχει διδάξει πόσο αποτελεσματικά μπορεί να εφαρμοστεί. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όταν γίνεσαι πολίτης μιας χώρας, θα ακολουθείς μια σειρά από θεσμούς, κανόνες και κριτήρια της χώρας αυτής. Κριτήρια όχι θρησκευτικού προσανατολισμού, αλλά θεσμικής συμμετοχής και συμμόρφωσης. Θα πληρώνεις φόρους, θα υπηρετείς στρατό, θα αποδέχεσαι το ενιαίο δικαστικό σύστημα, το εκπαιδευτικό σύστημα κλπ. Προφανώς θα υπάρχει ελευθερία επιλογών, η οποία όμως δεν ανατρέπει τα βασικά θεσμικά δεδομένα της κάθε χώρας. Να το πω απλά, το μπουρκίνι θα είναι ελεύθερο, αλλά όχι το καλάσνικοφ. Ουσιαστικά το να είσαι υπήκοος και πολίτης της νέας σου πατρίδας είναι η προϋπόθεση που θα οδηγήσει στην καλύτερη ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών.
Όμως υπάρχουν και ορισμένα αριθμητικά κριτήρια. Δεν μπορεί μια χώρα να δεχθεί απεριόριστα μεγάλο αριθμό προσφύγων, διότι η φέρουσα ικανότητα εξυπηρέτησης δεν είναι άπειρη. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν έλεγχοι. Ο πρώτος έλεγχος είναι ο διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και μεταναστών. Άλλο πράγμα να δέχεσαι τους Σύρους που χάνουν την οικογένεια και τις περιουσίες τους, και άλλο να εισέρχεται ο οποιοσδήποτε στη χώρα για να μείνει χωρίς κριτήρια και αξιολόγηση. Γενικά πάντως πιστεύω ότι μπορούμε να βαδίσουμε με κριτήρια τον έλεγχο πριν και την ενσωμάτωση μετά. Ούτε τα τείχη στα σύνορα είναι λύση, ούτε μπορούμε να δεχθούμε οι χώρες της Ευρώπης να είναι ξέφραγες και να μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει και να κάνει ό,τι θέλει. Παράλληλα πρέπει να εξετάσουμε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο πολλοί πρόσφυγες να παραμένουν στη χώρα τους, αν τους παρασχεθούν ασφαλείς συνθήκες, όπως είχε γίνει κατά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Στο ζήτημα αυτό είναι προφανές ότι η Τουρκία σήμερα έχει έναν στρατηγικό ρόλο και χωρίς στενή συνεργασία μαζί της δεν μπορεί να βρεθεί αξιόπιστη λύση.
Σήμερα ο χώρος του κέντρου καταλαμβάνεται εξ αριστερών από τον διαρκώς μεταβαλλόμενο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και πολιορκείται εκ δεξιών από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα είναι αυτοί οι δύο μονομάχοι του μέλλοντος ή πιστεύετε πως υπάρχει εύφορο έδαφος για να ευοδωθεί τελικά η δημιουργία ενός πιο μετριοπαθούς, μεταρρυθμιστικού πολιτικού σχηματισμού στο κέντρο, που θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις την κυβέρνηση;
Μάντης δεν είμαι για να ξέρω τι θα συμβεί. Ξέρω όμως ότι οι πολιτικές ευρείας απήχησης που στο παρελθόν προσείλκυαν την υποστήριξη του λεγόμενου μεσαίου χώρου ήταν αυτές που μπορούσαν να οδηγήσουν μια χώρα σε σταθερότητα και ανάπτυξη. Ο κλήρος κατά καιρούς τυχαίνει σε διάφορους πολιτικούς χώρους, ανάλογα με την ιστορική συγκυρία. Στη Γερμανία, λ.χ., η Μέρκελ προέρχεται από τον συντηρητικό χώρο, αλλά έχει μετατοπιστεί ουσιαστικά σε μια κεντρώα πολιτική. Αλλού έχουμε δει τη σοσιαλδημοκρατική Αριστερά να παίζει τον ρόλο του κεντρώου χώρου, όπως σήμερα στη Γαλλία και την Ιταλία.
Στην Ελλάδα, η ανάγκη πολιτικών ευρείας συναίνεσης γίνεται όλο και μεγαλύτερη, και όποιος φερθεί με μεγαλύτερη ευφυΐα θα προσεταιριστεί τον μεσαίο χώρο και θα αποκομίσει την αντίστοιχη πολιτική υποστήριξη. Αν από εθελοτυφλία και μεγαλοϊδεασμό δεν το κάνουν οι σημερινές δυνάμεις του κέντρου και της κεντροαριστεράς, θα διαμορφωθούν άλλες που θα κυριαρχήσουν, είτε εκ δεξιών είτε εξ ευωνύμων. Το κενό πάντως δεν θα κρατήσει πολύ για να περιμένει τις μικρές ηγεσίες με τους μεγάλους θρόνους.
Παρ’ όλα αυτά πέρυσι το καλοκαίρι μετείχατε στη μεταβατική κυβέρνηση πριν τις εκλογές του 2015. Πολλοί λένε ότι συγκαταλέγεστε ανάμεσα σε εκείνους που έχουν ρίξει γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ για να μετάσχετε σε ένα καινούριο κυβερνητικό σχήμα. Τι απαντάτε;
Τις τελευταίες γέφυρες τις έκανα όταν ήμουν σκαπανέας Μηχανικού στο Ναύπλιο πριν 40 χρόνια και έκλεισα τότε με το σπορ. Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση προσπάθησα όσο μπορούσα να επιταχύνω την υλοποίηση του ΕΣΠΑ για να ξεφύγουμε κάπως από την ύφεση, αλλά και να βοηθήσω μέσω του προϋπολογισμού το Λιμενικό που έδινε μόνο του τη μάχη στην προσφυγική κρίση. Έκτοτε ούτε αιτήσεις έχω υποβάλει ποτέ σε κανένα για πολιτικά πόστα, ούτε περιμένω στο τηλέφωνό για να πάρω προσκλητήριο. Έχω τη διαδρομή και τις απόψεις μου και συμμετέχω στη δημόσια συζήτηση σε κρίσιμα θέματα όταν κρίνω ότι μπορώ σε κάτι να συμβάλω. Συνήθως επίσης τα λέω γραπτά για να μένουν και να μπορεί κάποιος να τα συγκρίνει εκ των υστέρων. Αντίθετα όσοι ψάχνουν να βολευτούν, κοιτάνε πώς θα σβήσουν τα ίχνη τους.
Θέμα
Οικονομική κρίση
- Προοδευτικές προτάσεις για την οικονομία σε συνθήκες permcrisis Φίλιππος Σαχινίδης, 21/11/2022
- Η αδιέξοδη οικονομική πολιτική θα φέρει λουκέτα και ανεργία Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 02/02/2021
- Τι μαθαίνουμε από την τριπλή κρίση; Γιάννης Βούλγαρης, 12/09/2020
- Εικόνα δύσβατης πορείας Αντώνης Παπαγιαννίδης, 25/06/2020
- Από τη χαμένη 10ετία, μην πάμε στη χαμένη γενιά Κώστας Καλλίτσης, 10/05/2020
- Πλοήγηση μέσω κρίσεων Αντώνης Λιάκος, 03/05/2020
- Μειώστε τους φόρους στους μισθωτούς Αντώνης Καρακούσης, 20/10/2019
- Τα πρωτογενή πλεονάσματα πριν και τώρα Κώστας Καλλίτσης, 27/04/2019
- Μας αρέσει η δημοσιονομική ισορροπία; Κώστας Καλλίτσης, 21/04/2019
- Το στοίχημα μιας κανονικής χώρας Κώστας Καλλίτσης, 14/04/2019
- Fast track ακύρωση επενδύσεων Κώστας Καλλίτσης, 31/03/2019
- Η προστασία της πρώτης κατοικίας και ο πήχυς Κώστας Καλλίτσης, 23/03/2019
Πρόσφατα κείμενα
- Άρθρα
- Ειδήσεις
- Απόψεις
- Περπατώντας στην κόλαση των ναζίΠάνος Κωδωνάς, 27/01/2023
- Greek Mafia: Οι τρεις κύκλοι αίματος που αναδιάταξαν τον χώρο του εγκλήματος.01/02/2023
- Ασκήσεις ισορροπίαςΑλέκος Κρητικός, 01/02/2023
- Υπέρ της ανεξαρτησίαςΛευτέρης Παπαγιαννάκης, 01/02/2023
- Ποιο είναι το εκλογικό διακύβευμα στην Κύπρο;Κυριάκος Πιερίδης, 29/01/2023
- Μας αφορά το πακέτο Μπάιντεν;Κώστας Καλλίτσης, 29/01/2023
- Aντι-ΣΥΡΙΖΑ φονταμενταλισμόςΝίκος Μαραντζίδης, 29/01/2023
- Ο Άρειος Πάγος, τα funds και το δίκαιο της ανάγκηςΔιονύσης Τεμπονέρας, 29/01/2023
- Μήπως η Τουρκία έχει χαθεί;Γιώργος Καπόπουλος, 28/01/2023
- Ο λεκέςΠαύλος Τσίμας, 28/01/2023
- Μη ακουόμενοι και αόρατοιΠαντελής Μπουκάλας, 27/01/2023
- Εκλογές στην ώρα τουΚώστας Αργυρός, 25/01/2023
- Θλιβερά μονοπώλια μνήμης και πόλεμος φατριών στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωποΤάκης Κατσαρός, 25/01/2023
- Ο μαξιμαλισμός είναι κακός σύμβουλοςΤάσος Παππάς, 25/01/2023
- Με δόλωμα τον φόβο, όπως πάνταΤάσος Παππάς, 24/01/2023
- Τι τα θέλουμε τα όπλα…Γιώργος Καπόπουλος, 24/01/2023
- Εξήντα χρόνια φαγούρα για τον γαλλογερμανικό άξοναΜανώλης Σπινθουράκης, 23/01/2023
- Χωρίς δημοκρατία δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνηΣτέργιος Καλπάκης, 22/01/2023
- Η COP28 έπαθε... Μουντιάλ!Ρένα Δούρου, 22/01/2023
- Η ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσηςΓιώργος Γιαννουλόπουλος, 21/01/2023
- ΗΠΑ-Γερμανία, το ραγισμένο γυαλίΓιώργος Καπόπουλος, 21/01/2023
- Η απειλούμενη από την Ελλάδα, Τουρκία!Αντώνης Αντωνιάδης, 21/01/2023
- Έλεος, όχι πάλι εθνικιστικές υστερίες για το Μακεδονικό!Σωτήρης Βαλντέν, 21/01/2023
- Απίστευτη σκληρότηταΠαντελής Μπουκάλας, 21/01/2023
- Πώς και γιατί να δουλέψει ο ευρωπαϊκός καταλύτης για την Κύπρο;Κυριάκος Πιερίδης, 21/01/2023
- Στον δρόμο του ΜεντερέςΓιώργος Καπόπουλος, 17/01/2023
- Μαθήματα για τα F-16Θόδωρος Τσίκας, 17/01/2023
- Ποιος Παύλος; Τελεία και παύλα…Παντελής Μπουκάλας, 17/01/2023
- Συνταγματική αποτίμηση και θεσμικές προεκτάσεις της ομόθυμης καταδίκης της γνωμοδότησης ΝτογιάκουΓιώργος Σωτηρέλης, 16/01/2023
- Déjà vuΤάκης Καμπύλης, 16/01/2023
- Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Μια ιθαγένεια που ορθώς αφαιρέθηκεΔημήτρης Χριστόπουλος, 16/01/2023
- Οι προεδρικές εκλογές και η επόμενη ημέρα στην ΚύπροΚυριάκος Πιερίδης, 15/01/2023
- Η Ευρώπη ως ερώτημαΣταύρος Ζουμπουλάκης, 15/01/2023
- Πώς πεθαίνουν οι δημοκρατίεςΝίκος Μαραντζίδης, 15/01/2023
- Η γνώμη και τα πράγματαΓιάννης Δρόσος, 15/01/2023
- Αποκλίνουμε…Κώστας Καλλίτσης, 15/01/2023
- Αντί για δημοκρατίες, ΑρμαγεδδώνεςΤάσος Παππάς, 10/01/2023
- Μπολσονάρο, Τραμπ και λοιπές ακροδεξιές δυνάμειςΠαντελής Μπουκάλας, 10/01/2023
- Η Κόκκινη Μηλιά στον μύλο της ΙστορίαςΠαντελής Μπουκάλας, 08/01/2023
- Πόσο έχει αλλάξει ο κόσμοςΓιώργος Γιαννουλόπουλος, 07/01/2023
- Τρεις προκλήσεις και κίνδυνοι για την ανάπτυξηΘεόδωρος Μητράκος, 07/01/2023
- Ορθόδοξη επιχειρηματικότηταΠαντελής Μπουκάλας, 05/01/2023
- «Eίμαστε ένα τείχος απέναντι στο χάος»Χριστίνα Πάντζου, 05/01/2023
- Οι προκλήσεις του 2023 στη διεθνή σκακιέραΘόδωρος Τσίκας, 04/01/2023
- Κι αν η εικόνα είναι παραπλανητική; Τι απειλεί τον Μητσοτάκη πριν τον τερματισμό…Γιώργος Καρελιάς, 03/01/2023
- Ο θάνατος του ΕΣΥΠαναγιώτης Στεφάνου, 02/01/2023
- Eυρωπαϊκό βραχυκύκλωμαΓιώργος Καπόπουλος, 02/01/2023
- Ο πειρασμός της ΑνατολήςΝίκος Μαραντζίδης, 01/01/2023
- Ποικιλία πρωτοχρονιάτικων διαγγελμάτωνΠαντελής Μπουκάλας, 01/01/2023
- Αν τέλειωνε η παραμυθία!..Κώστας Καλλίτσης, 01/01/2023
- Οι μεγάλες προκλήσεις του 2023Μαριλένα Κοππά, 01/01/2023
- Μικρό χωριό οι ΒρυξέλλεςΛάμπρος Αθ. Τσουκνίδας, 01/01/2023
- Θα μπουν ξανά στη Βουλή οι νεοναζί;Βασιλική Γεωργιάδου, 01/01/2023
- Η εποχή της μεγάλης αβεβαιότηταςΛουκάς Τσούκαλης, 31/12/2022
- Πρόσφατες επιδόσεις και άμεσες προοπτικές της ελληνικής οικονομίαςΜάνος Ματσαγγάνης, 28/12/2022
- Σκέψεις και ευχές για το 2023: Αβεβαιότητες, επικαθορισμοί και ελπίδεςΣταύρος Θωμαδάκης, 27/12/2022
- Μετανάστευση: Η ΕΕ έδειξε πως όταν θέλει μπορεί, η Ελλάδα τίποταΛευτέρης Παπαγιαννάκης, 23/12/2022
- Η Μέκκα των ΕμπαπέΜανώλης Πιμπλής, 19/12/2022
- Μυρωδιά εκλογών, οσμή παρακμήςΚώστας Καλλίτσης, 18/12/2022
- Οριοθέτηση Αιγύπτου: υπερβολές και ψευδαισθήσειςΘόδωρος Τσίκας, 16/12/2022
- Η αποχή τρομάζει τα κόμματαΆρης Ραβανός, 16/12/2022
- «Γλυκό τέρας Βρυξέλλες»*Τάσος Παππάς, 15/12/2022
- Η μαντίλα, η δίψα για αλλαγή και η παιδαγωγική του τρόμουΧριστίνα Πάντζου, 15/12/2022
- Η διάβαση του ΡουβίκωναΓιώργος Καπόπουλος, 15/12/2022
- Στο Βέλγιο είναι αλλιώς;Πάσχος Μανδραβέλης, 13/12/2022
- Επικίνδυνη η πεπατημένη, πιο επικίνδυνη η φυγή προς τα μπροςΣωτήρης Βαλντέν, 11/12/2022
- Φρενάρει η κρατικοδίαιτη ανάπτυξηΚώστας Καλλίτσης, 11/12/2022
- Αστυνομικοί πυροβολισμοί και η επέλαση της alt-right ιδεολογίαςΓαβριήλ Σακελλαρίδης, 11/12/2022
- Γερμανοί πρίγκηπες και Έλληνες πολιτικοίΠαύλος Τσίμας, 10/12/2022
- Φταίμε κι εμείςΓιώργος Γιαννουλόπουλος, 10/12/2022
- Εδώ είναι Βαλκάνια…Μανώλης Σπινθουράκης, 09/12/2022
- Η κανονικότητα των επετειακών επεισοδίωνΤάκης Καμπύλης, 07/12/2022
- Η επήρεια των Διαπόντιων Νήσων και η μοίρα της Ελληνικής μειονότητας: η ουσία των ΕλληνοΑλβανικών σχέσεωνΑντώνης Παπαγιαννίδης, 07/12/2022
- Ακόμα μια φορά…Παντελής Μπουκάλας, 07/12/2022
- Κυβερνήσεις συνεργασίαςΚώστας Καλλίτσης, 04/12/2022
- Πώς ξήλωσαν σε μία νύχτα το ΕΣΥ του Ανδρέα και τη δωρεάν ΥγείαΓιάννης Δεβετζόγλου, 03/12/2022
- Οι «Μακεδονομάχοι» επιστρέφουνΔημήτρης Ψαρράς, 02/12/2022
- …όταν χάνεις από τη Ν.Δ.!Ολύμπιος Δαφέρμος, 02/12/2022
- Καλή διακυβέρνηση την εποχή της μετα-αλήθειαςΘεόδωρος Ν. Τσέκος, 02/12/2022
- Η παγίδα της αυτοδυναμίας και τρεις απειλές για τον ΜητσοτάκηΓιώργος Καρελιάς, 02/12/2022
- Κιβωτός του Κόσμου: Μπορούμε να προλάβουμε την επόμενη καταστροφή;Παναγιώτης Καρκατσούλης, 01/12/2022
- Εθνικό Σύστημα Υγείας -Ολοταχώς στο γκρεμόΒασίλης Τραϊφόρος, 29/11/2022
- «Αυτοκτονικός μινιμαλισμός»Γιώργος Καπόπουλος, 28/11/2022
- Η «ισχυρή Ελλάδα» και τα μακαρόνια Νο 6Δημήτρης Σεβαστάκης, 27/11/2022
- Η διάβρωση της εμπιστοσύνηςΚώστας Καλλίτσης, 27/11/2022
- Χωρίς κοινωνική συνοχή καμία οικονομική πολιτική δεν είναι επιτυχημένηΔημήτρης Λιάκος, 27/11/2022
- Βρήκατε τα θύματα. Για τους δράστες θα πείτε κάτι;Τάσος Παππάς, 26/11/2022
- Η κλεψύδρα του δικομματισμούΓιώργος Γιαννουλόπουλος, 26/11/2022
- ˮΦέρτε αποδείξειςˮ: Η αισχρή πονηριά όσων θέλουν να θάψουν κάθε αποκάλυψη...Γιώργος Καρελιάς, 22/11/2022
- Κιβωτός του Κόσμου: Τεράστια ερωτήματα που απαιτούν απαντήσειςΓιάννης Αλμπάνης, 21/11/2022
- Υποκλοπές και Κράτος Δικαίου: Τίποτα από όσα συμβαίνουν δεν ταιριάζουν σε ευρωπαϊκό κράτοΜαριλένα Κοππά, 29/01/2023
- Υποκλοπές: Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγήΔημήτρης Χριστόπουλος, 27/01/2023
- «Η διάκριση Δεξιάς-Αριστεράς παραμένει δεσπόζουσα»Πάνος Σκοτινιώτης, 21/01/2023
- Εργαζόμενοι με αξιοπρεπείς μισθούςΧρήστος Πρωτόπαπας, 14/01/2023
- Οι «γεροντοκόρες» και οι συνταγματολόγοιΘανάσης Τσεκούρας, 13/01/2023
- Δεν μπορεί η ΑΔΑΕ να μείνει παρατηρητήςΧρήστος Ράμμος, 01/01/2023
- «Μητσοτάκης λαϊκός και προοδευτικός» - Το τελευταίο ανέκδοτο της χρονιάςΣτέργιος Καλπάκης, 21/12/2022
- «Η Αριστερά στην Ιταλία πρέπει να μάθει να ακούει, όχι να προσπαθεί να διδάξει»Θεόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελάκης, 04/12/2022
- Ένα επιτυχημένο πείραμα κοινωνικής συνεταιριστικής οικονομίαςΓιώργος Χονδρός, 01/12/2022
- Μια άνευ προηγουμένου αναδιανομή πλούτου σε βάρος της κοινωνικής πλειονότηταςΚώστας Τσουκαλάς, 27/11/2022
- Περπατώντας στην κόλαση των ναζίΠάνος Κωδωνάς, 27/01/2023
- Greek Mafia: Οι τρεις κύκλοι αίματος που αναδιάταξαν τον χώρο του εγκλήματος.01/02/2023
- Ασκήσεις ισορροπίαςΑλέκος Κρητικός, 01/02/2023
- Ποιο είναι το εκλογικό διακύβευμα στην Κύπρο;Κυριάκος Πιερίδης, 29/01/2023
- Aντι-ΣΥΡΙΖΑ φονταμενταλισμόςΝίκος Μαραντζίδης, 29/01/2023
- Μήπως η Τουρκία έχει χαθεί;Γιώργος Καπόπουλος, 28/01/2023
- Ο λεκέςΠαύλος Τσίμας, 28/01/2023
- Μη ακουόμενοι και αόρατοιΠαντελής Μπουκάλας, 27/01/2023
- Εκλογές στην ώρα τουΚώστας Αργυρός, 25/01/2023
- Θλιβερά μονοπώλια μνήμης και πόλεμος φατριών στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωποΤάκης Κατσαρός, 25/01/2023
- Ο μαξιμαλισμός είναι κακός σύμβουλοςΤάσος Παππάς, 25/01/2023
- Με δόλωμα τον φόβο, όπως πάνταΤάσος Παππάς, 24/01/2023
- Τι τα θέλουμε τα όπλα…Γιώργος Καπόπουλος, 24/01/2023
- Εξήντα χρόνια φαγούρα για τον γαλλογερμανικό άξοναΜανώλης Σπινθουράκης, 23/01/2023
- ΗΠΑ-Γερμανία, το ραγισμένο γυαλίΓιώργος Καπόπουλος, 21/01/2023
- Η απειλούμενη από την Ελλάδα, Τουρκία!Αντώνης Αντωνιάδης, 21/01/2023
- Απίστευτη σκληρότηταΠαντελής Μπουκάλας, 21/01/2023
- Πώς και γιατί να δουλέψει ο ευρωπαϊκός καταλύτης για την Κύπρο;Κυριάκος Πιερίδης, 21/01/2023
- Στον δρόμο του ΜεντερέςΓιώργος Καπόπουλος, 17/01/2023
- Ποιος Παύλος; Τελεία και παύλα…Παντελής Μπουκάλας, 17/01/2023
- Déjà vuΤάκης Καμπύλης, 16/01/2023
- Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Μια ιθαγένεια που ορθώς αφαιρέθηκεΔημήτρης Χριστόπουλος, 16/01/2023
- Οι προεδρικές εκλογές και η επόμενη ημέρα στην ΚύπροΚυριάκος Πιερίδης, 15/01/2023
- Πώς πεθαίνουν οι δημοκρατίεςΝίκος Μαραντζίδης, 15/01/2023
- Αντί για δημοκρατίες, ΑρμαγεδδώνεςΤάσος Παππάς, 10/01/2023
- Μπολσονάρο, Τραμπ και λοιπές ακροδεξιές δυνάμειςΠαντελής Μπουκάλας, 10/01/2023
- Η Κόκκινη Μηλιά στον μύλο της ΙστορίαςΠαντελής Μπουκάλας, 08/01/2023
- Τρεις προκλήσεις και κίνδυνοι για την ανάπτυξηΘεόδωρος Μητράκος, 07/01/2023
- Ορθόδοξη επιχειρηματικότηταΠαντελής Μπουκάλας, 05/01/2023
- «Eίμαστε ένα τείχος απέναντι στο χάος»Χριστίνα Πάντζου, 05/01/2023
- Κι αν η εικόνα είναι παραπλανητική; Τι απειλεί τον Μητσοτάκη πριν τον τερματισμό…Γιώργος Καρελιάς, 03/01/2023
- Ο θάνατος του ΕΣΥΠαναγιώτης Στεφάνου, 02/01/2023
- Eυρωπαϊκό βραχυκύκλωμαΓιώργος Καπόπουλος, 02/01/2023
- Ο πειρασμός της ΑνατολήςΝίκος Μαραντζίδης, 01/01/2023
- Ποικιλία πρωτοχρονιάτικων διαγγελμάτωνΠαντελής Μπουκάλας, 01/01/2023
- Θα μπουν ξανά στη Βουλή οι νεοναζί;Βασιλική Γεωργιάδου, 01/01/2023
- Η εποχή της μεγάλης αβεβαιότηταςΛουκάς Τσούκαλης, 31/12/2022
- Μετανάστευση: Η ΕΕ έδειξε πως όταν θέλει μπορεί, η Ελλάδα τίποταΛευτέρης Παπαγιαννάκης, 23/12/2022
- Η Μέκκα των ΕμπαπέΜανώλης Πιμπλής, 19/12/2022
- Η αποχή τρομάζει τα κόμματαΆρης Ραβανός, 16/12/2022
- «Γλυκό τέρας Βρυξέλλες»*Τάσος Παππάς, 15/12/2022
- Η μαντίλα, η δίψα για αλλαγή και η παιδαγωγική του τρόμουΧριστίνα Πάντζου, 15/12/2022
- Η διάβαση του ΡουβίκωναΓιώργος Καπόπουλος, 15/12/2022
- Στο Βέλγιο είναι αλλιώς;Πάσχος Μανδραβέλης, 13/12/2022
- Γερμανοί πρίγκηπες και Έλληνες πολιτικοίΠαύλος Τσίμας, 10/12/2022
- Η κανονικότητα των επετειακών επεισοδίωνΤάκης Καμπύλης, 07/12/2022
- Η επήρεια των Διαπόντιων Νήσων και η μοίρα της Ελληνικής μειονότητας: η ουσία των ΕλληνοΑλβανικών σχέσεωνΑντώνης Παπαγιαννίδης, 07/12/2022
- Ακόμα μια φορά…Παντελής Μπουκάλας, 07/12/2022
- Πώς ξήλωσαν σε μία νύχτα το ΕΣΥ του Ανδρέα και τη δωρεάν ΥγείαΓιάννης Δεβετζόγλου, 03/12/2022
- Οι «Μακεδονομάχοι» επιστρέφουνΔημήτρης Ψαρράς, 02/12/2022
- Καλή διακυβέρνηση την εποχή της μετα-αλήθειαςΘεόδωρος Ν. Τσέκος, 02/12/2022
- Η παγίδα της αυτοδυναμίας και τρεις απειλές για τον ΜητσοτάκηΓιώργος Καρελιάς, 02/12/2022
- Κιβωτός του Κόσμου: Μπορούμε να προλάβουμε την επόμενη καταστροφή;Παναγιώτης Καρκατσούλης, 01/12/2022
- «Αυτοκτονικός μινιμαλισμός»Γιώργος Καπόπουλος, 28/11/2022
- Χωρίς κοινωνική συνοχή καμία οικονομική πολιτική δεν είναι επιτυχημένηΔημήτρης Λιάκος, 27/11/2022
- Βρήκατε τα θύματα. Για τους δράστες θα πείτε κάτι;Τάσος Παππάς, 26/11/2022
- ˮΦέρτε αποδείξειςˮ: Η αισχρή πονηριά όσων θέλουν να θάψουν κάθε αποκάλυψη...Γιώργος Καρελιάς, 22/11/2022
- Κιβωτός του Κόσμου: Τεράστια ερωτήματα που απαιτούν απαντήσειςΓιάννης Αλμπάνης, 21/11/2022
- Εργαζόμενοι με αξιοπρεπείς μισθούςΧρήστος Πρωτόπαπας, 14/01/2023
- Οι «γεροντοκόρες» και οι συνταγματολόγοιΘανάσης Τσεκούρας, 13/01/2023
- Δεν μπορεί η ΑΔΑΕ να μείνει παρατηρητήςΧρήστος Ράμμος, 01/01/2023
- «Η Αριστερά στην Ιταλία πρέπει να μάθει να ακούει, όχι να προσπαθεί να διδάξει»Θεόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελάκης, 04/12/2022
- Ένα επιτυχημένο πείραμα κοινωνικής συνεταιριστικής οικονομίαςΓιώργος Χονδρός, 01/12/2022
Ημερολόγιο κειμένων
◄ | Φεβρουάριος 2023 |
► |
W | Δε | Τρ | Τε | Πέ | Πα | Σά | Κυ |
---|---|---|---|---|---|---|---|
5 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
7 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
8 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
9 | 27 | 28 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Θέματα επικαιρότητας
- 2023
- Greek Mafia
- Άουσβιτς
- δημοκρατία
- Διεθνείς σχέσεις
- Δικαιοσύνη
- Ελληνοτουρκικά
- ΕΥΡΩΠΗ
- ιδεολογία
- Νέα Δημοκρατία
- Οικονομία
- πληθωρισμός
- πολιτικός λόγος
- σκάνδαλα
- τ.βασιλιάς
- τηλεφωνικές παρακολουθήσεις
- 2022
- 1821
- Novartis
- Novartis
- Αγροτική Πολιτική
- αθλητισμός
- Αίγυπτος
- ακροδεξιά
- Αμερική
- Αριστερά
- Αριστερά-κεντροαριστερά
- Αστυνομική βία
- Βαλκάνια
- Βία
- Γαλλία
- γυναικοκτονία
- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
- Δημοψήφισμα 2015
- Διεθνή
- Διπλωματία
- Δυτικός Πολιτισμός
- εκλογές
- Εκλογικό Σύστημα
- Ενέργεια
- Εξωτερική Πολιτική
- επιχειρήσεις
- εργασία
- εργασία
- ΕΥΔΑΠ
- ΕΥΠ
- ΕΦΚΑ
- Ισπανία
- Ιστορία του Αριστερού κινήματος
- κεντρώος χώρος
- κλιματική αλλαγή
- κοινωνικό κράτος
- κόμματα
- κυβέρνηση
- Κυπριακό
- Κύπρος
- Μεγ. Βρετανία
- μεταμοντερνισμός
- Μεταπολίτευση
- μικρομεσαίες
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΝΑΠΤΥΞΗ
- Ουκρανία
- Παιδεία
- πανδημία
- πανδημία
- Περιβάλλον-Οικολογία
- ποδόσφαιρο
- πόλεμος
- Πολιτικό Σύστημα
- πολιτικοι
- Πολυτεχνείο 73
- Πορτογαλία
- Πρόεδρος Δημοκρατίας
- προσφυγικό
- Πρωθυπουργός
- Ρωσία
- Σοσιαλδημοκρατία
- σοσιαλισμός
- ΣΥΡΙΖΑ
- Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
- Τουρισμός
- Τουρκία
- ΥΓΕΙΑ
- φεμινισμός
- Χρυσή Αυγή
- 2021
- 200 ΧΡΌΝΙΑ
- 21 Απριλίου 1967
- Frontex
- αγροτική παραγωγή
- Αγφανιστάν
- Ακροδεξιά
- Ανάπτυξη
- Ανατολική Μεσόγειος
- Ανθρώπινα δικαιώματα
- απλή αναλογική
- Αρμενία
- ΑΣΕΠ
- ΑΣΕΠ
- Ασφαλιστικό
- Αυστρία
- Αυτοδιοίκηση
- αυτοδιοίκηση
- βιώσιμη ανάπτυξη
- Βόρεια Μακεδονία
- Γερμανία
- γυναικοκτονία
- ΔΕΗ
- Δημοσκοπήσεις
- διαδίκτυο
- δικαιώματα
- ΕΛΛΑΔΑ-ΓΑΛΛΙΑ
- εμβολιασμός
- έμφυλη βία
- εξοπλισμοί
- εξοπλισμοί
- εξοπλισμοί
- εξοπλισμοί
- εξοπλισμοί
- επιστήμη/έρευνα
- εργασία/συνδικαλισμός
- Η Ευρώπη των 27
- Η.Π.Α
- ηλεκτρικό ρεύμα
- Θρησκεία
- Ισπανία
- Ιταλία
- κακοποίηση
- ΚΙΝ.ΑΛΛ.
- Κίνα
- ΚΚΕ
- Μ.Ανατολή
- Μεσαία τάξη
- Μεταναστευτικό
- μεταρρυθμίσεις
- Μίκης Θεοδωράκης
- ΜΜΕ
- Νεολαία
- νεοφιλελευθερισμός
- οικολογια
- Οικονομική κρίση
- Ολοκαύτωμα
- ομοφοβία
- πανδημία
- πανδημία
- Πολιτική Προστασία
- Πολιτισμός
- προσφυγικό
- προσφυγικό
- προσφυγικό
- Προσφυγικό-μεταναστευτικό
- προϋπολογισμός
- Πρωτομαγιά
- Πτωχευτικός Νόμος
- πυρκαγιές
- ρατσισμός
- Συμφωνία των Πρεσπών
- συνεπιμέλεια
- συνταγματικά δικαιώματα
- Συντάξεις
- ταμείο ανάκαμψης
- Ταμείο Ανάκαμψης
- Ταμείο Ανάκαμψης
- Ταμείο Ανάκαμψης
- Ταμείο Ανάκαμψης
- Τεχνολογία
- τεχνολογία
- τράπεζες
- Τρομοκρατία
- φασισμός
- 2020
- BREXIT
- Αντισιμιτισμός
- Αστυνομική βία
- Γεωστρατηγική
- ΔΗΜΑΡ
- διαδηλώσεις
- Διαπραγματεύσεις Ελλάδος-ΕΕ
- Εθνικολαϊκισμός
- Εκκλησία -Κράτος
- Ελληνικά Κόμματα
- Ελληνοιταλική Συμφωνία ΑΟΖ
- Ευρωπαϊκή Αριστερά
- ιδιωτικοποιήσεις
- Κωνσταντινούπολη
- Λαϊκισμός
- προσφυγικό
- προσφυγικό
- Προσφυγικό-μεταναστευτικό
- Προσφυγικό-μεταναστευτικό
- Προσφυγικό-μεταναστευτικό
- Προσφυγικό-μεταναστευτικό
- πτωχευτικός κώδικας
- Συνταγματικη Αναθεώρηση
- ΣΥΡΙΖΑ
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
- τουρκοκύπριοι
- 2019
- FYROM
- Αντιεθνικισμός- Αντιρατσισμός
- 2018
- Εθνικισμός
- Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
- Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
- 2017
- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
- Ενιαίος φορέας της κεντροαριστεράς
- Αγροτικό
- Γαλλία προεδρικές εκλογές 2017
- Για τον Μιχάλη
- Η Ευρώπη των 28
- Λατινική Αμερική
- Μεγ. Βρεττανία
- Σχέσεις εκκλησίας και κράτους
- 2016
- ΔΝΤ
- Μετά το 3ο Μνημόνιο
- Προϋπολογισμός 2017
- ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ-ΠΟΤΑΜΙ_ΚΙΔΗΣΟ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ
- Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ 2016
- Το Ποτάμι
- 2015
- Αντιδικτατορικός Αγώνας
- Γερμανικές Αποζημιώσεις
- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ. Εκλογές 2015
- Εκλογές 2015
- Εκλογές, Σεπτέμβριος 2015
- Έκτακτο Συνέδριο ΔΗΜΑΡ
- Η πορεία της ΔΗΜΑΡ μετά τις εκλογές 2015
- Μετά τη Συμφωνία Ελλάδας-Ευρωζώνης
- Μετά το 4ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ
- Μετεκλογικά, 2015
- Παρίσι, Παρασκευή 13/11/2015
- 2014
- 2ο Συνέδριο ΔΗΜΑΡ
- G20
- Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014
- Δεκέμβρης 44
- ΔΗΜΑΡ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
- Δημόσια Διοίκηση-Αυτοδιοίκηση
- Ευρωεκλογές 2014
- Μετά τις ευρωεκλογές 2014
- Μετά το 2ο Συνέδριο
- Μετανάστες
- Μουντιάλ 2014
- Παλαιστίνη
- Ποεδρική εκλογή
- Τεχνολογία
- Υγεία
- 2013
- Αραβικός Κόσμος
- Γερμανία , εκλογές 2013
- Ε.Ε. - Κοινή Αγροτική Πολιτική
- Ελληνοαμερικάνικες σχέσεις
- Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης
- Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
- ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ
- 2012
- "Αγανακτισμένοι"
- Αριστερά και Οικολογία
- Εκλογές 2012
- Πελατειακό κράτος
- Πολιτικό Σύστημα
- Συρία
- Φοιτητικές εκλογές
- 2011
- Αθήνα 2004
- Αθλητισμός
- Αποχαιρετισμός στον Λεωνίδα
- Βία στα γήπεδα
- Γερμανία , εκλογές 2010
- Δημιουργούμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
- Δημοσιονομικό Σύμφωνο 091211
- Διαχείρηση απορριμάτων
- Επέτειος της πτώσης της δικτατορίας
- Έρευνα
- Ιαπωνία
- Ιράν
- Κυβέρνηση Παπαδήμου
- Μέση Ανατολή
- Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο
- Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2010
- ΜΜΜ
- Μνημόνιο-Κυβερνητική πολιτική
- Παγκοσμιοποίηση
- Ποδόσφαιρο
- Πυρηνική Ενέργεια
- Σκάνδαλο Siemens
- 2010
- "Καλλικράτης"
- 100 πρώτες ημέρες
- Αϊτή
- ΑΜΕΑ
- ΑΠΕ
- Αφγανιστάν
- Βρεττανικές Εκλογές 2010
- ΔΗΜΑΡ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
- Διαδηλώσεις- Βία
- Εγκληματικότητα
- Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας 2010
- Εκολογικός Νόμος
- Έκτακτο ΣΥΝέδριο
- ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΈΣΕΙΣ
- Ισραήλ-Παλαιστίνη
- Κίνα
- Κοπεγχάγη 2009
- Μετά το 6ο ΣΥΝέδριο
- Μετανάστες, ιθαγένεια
- Μνημόνιο
- ΝΑΤΟ
- Ναυτιλία
- Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010
- ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
- Πτώση του τείχους
- Πυρκαϊές 2010
- Ρομά
- Σκάνδαλα ομολόγων
- Σκάνδαλο Βατοπεδίου
- ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΌ
- 2009
- 1989, Πτώση του Τείχους
- Αμερικανικές εκλογές
- Αμερικάνικες επεμβάσεις
- Γεμανία, εκλογές 2009
- Γερμανία, εκλογές 2009
- Δεκέμβρης ΄09
- Διαρκές ΣΥΝέδριο, Σεπτέμβριος 2009
- Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ 13-5/02/09
- Διεθνής Τρομοκρατία
- Ευρωεκλογές 2009
- Ευρωεκλογές 2010
- Η Ευρώπη των 25
- Ισλάμ
- ΚΚΕ
- Μετά τις εκλογές
- Μετά τις εκλογές 041009
- Μετά τις ευρωεκλογές 2009
- Οικολογία και Ανανεωτική Αριστερά
- Προγραμματικά
- Προγραμματικό Συνέδριο του ΣΥΝ
- Προς τις βουλευτικές εκλογές 2009
- Πυρκαϊές 2009
- Ρωσικές επεμβάσεις
- Σκάνδαλο Παυλίδη
- Χρηματοπιστωτική κρίση
- 2008
- 21/4/67, 40 χρόνια μετά
- 5ο ΣΥΝέδριο
- Αμμερικάνικες εκλογές 2006
- Άνοιξη Πράγας
- Για την "Αυγή Α.Ε."
- Διαδίκτυο-Blogers
- Εξεταστική-Προανακριτική για Βατοπέδιο
- Ευρωπαϊκό Σύνταγμα
- Κεντροαριστερά
- Μάης ΄68
- Μετά το 5ο ΣΥΝέδριο
- Μεταρρυθμιστική Συνθήκη
- Ντόπιγκ
- Πεκίνο 2008
- Συμβούλιο Κορυφής Ε.Ε.
- 2007
- Διάλογος για τις Προοπτικές της Αριστεράς
- Ιστορία Στ΄Δημοτικού
- Μετεκλογικά 2007
- Νέες Τεχνολογίες
- Προεδρικές εκλογές Γαλλία
- Προς τις Βουλευτικές εκλογές
- ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, Ανανεωτική πορεία ή αναδίπλωση;
- 2006
- Βιοηθική
- Δημοτικονομαρχιακές εκλογές 2006
- Διαδίκτυο
- Επέμβαση στον Λίβανο
- Ευρωεκλογές 2004
- Ευρωτουρκικά
- Μετά τις ευρωεκλογές 2004
- Παραίτηση Δαμανάκη
- ΠΑΣΟΚ, κενροαριστερά, σχέσεις με αριστερά
- Πετρελαϊκή κρίση
- 2005
- Το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
- 2004
- Αμερικάνικες Εκλογές 2004
- Εκλογές 2004
- Μπροστά στο ΣΥΝέδριο
- 2003
- Ελληνική Προεδρία
- Η Χάρτα της Σύγκλισης
- Χώρος Διαλόγου
Αρθρογράφοι
- Adler Alexandre
- Ago Niko
- Ahuja Anjana
- Aixmiros O
- Alibhai-Βrown Υasmin
- Arnason Johanan P.
- Ashley Jackie
- Attali Jacques
- Aubry Μartine
- AYDINTASBAS ΑSLI
- Baker Gerard
- Bauman Zygmunt
- Beck Ulrich
- Berman Sheri
- Berners-Lee Tim
- Bierbaum Heinz
- Bildt Carl
- Blanchard Emmanuel
- Bolzman Claudio
- Brooks David
- Buruma Ian
- Cacciari Massimo
- Canino Αndrea
- Castells Manuel
- Clogg Richard
- Coates David
- Cochet Yves
- Cohen Roger
- Colombani Jean-Marie
- Copp Doug
- Cordonnier Laurent
- Corsetti Giancarlo
- COURTOIS GERARD
- Daniel Jean-Marc
- Daniel Rosen
- Day Mark
- Dejevsky Mary
- Delbeke Jos
- Delhomais Ρierre Αntoine
- Delors Jacques
- DIXON HUGO
- Dobson Andrew
- DUPIN ERIC
- Dyer Ceoff
- Färm Göran
- Featherstone Kevin
- Ferenczi Thomas
- Ferner Elke
- Ferrand Olivier
- Ferrari Antonio
- Ferreras Isabelle
- Fischer Joschka
- Fitoussi Jean-Paul
- Freire Andre
- Friedman Thomas
- Gabriel Sigmar
- Galbraith James Kenneth
- Gamble Andrew
- Garton Ash Timothy
- Gerson Michael
- Giddens Antony
- Gros Daniel
- Gross Daniel
- Guélaud Claire
- Halimi Serge
- Hall Ben
- Hamon Benoît
- Henley Jon
- Hirst Joel
- Hohnen Paul
- Hollande Francois
- Hughes Kathryn
- Ignatius David
- Irvin George
- Jackson Tim
- Joschka Fischer
- Juncker Jean-Claude
- Klein Naomi
- Krugman Paul
- Kuisma Mikko
- Lagarde Christine
- Laidi Ζaki
- LIpietz Alain
- Lomborg Bjorn
- Loth Renee
- Lula da Silva Luiz Inácio
- Mark Leonard
- Mattioli Gianni
- Mayer Catherine
- Meyer - Cording Claus
- Miliband David
- Morin Edgar
- Mudde Cas
- Munchau Wolfang
- Napolitano Giorgio
- Normand Jean-Michel
- Obama Barack
- Okland Astrid Ζωή
- Oz Amos
- Padoa-Schioppa Tomaso
- Padovani Marcelle
- Palacio Ana
- Pei Minxin
- Perrier Guillaume
- Persson Goran
- Philip Bruno
- Pisani-Ferry Jean
- Plihon Dominique
- Pons Ρhilippe
- Potier Samuel
- Ramonet Ignacio
- Rasmussen Ρoul Νyrup
- Revelli Marco
- Ridet Philippe
- Rifkin Jeremy
- Rocard Michel
- Rogers Paul
- Roubini Nouriel
- Rupnik Jacques
- Scholz Olaf
- Schröder Gerhard
- Schulz Martin
- Schwall-Düren Angelica
- Shambaugh David
- Slackman Μichael
- Spence Michael
- Steinmeier Frank-Walter
- Stephens Philip
- Stiglitz Joseph E.
- Strauss-Kahn Dominique
- Timmermans Frans
- Toner Robin
- Trichet Jean-Claude
- Truc Olivier
- Truong Nicolas
- Veltroni Walter
- Verheugen Gunter
- Verhofstadt Guy
- Vernet Daniel
- Vorkotter Uwe
- Wallerstein Immanuel
- Watkins Kevin
- Weber Henri
- Werner Hoyer
- WOLFF RICHARD
- Yiounker Jean Claude
- Αβδελά Έφη
- Αγαλιώτης Γιώργος
- Αγγελής Βαγγέλης
- Αγγελόπουλος Γιώργος
- Αγριαντώνη Χριστίνα
- Αγρολάμπος Μπάμπης
- Αγτζίδης Βλάσης
- Αδαμόπουλος Αδαμ
- Αδαμοπούλου Μαίρη
- Αθανασίου Θανάσης
- Αθανασόπουλος Παύλος
- Αθανασόπουλος Άγγελος Αλ.
- Αθανασόπουλος Ανδρέας
- Αθινάκης Δημήτρης
- Ακιντζί Μουσταφά
- Ακινττζί Μουσταφά
- Ακρίτα Ελενα
- Αλ Σάλεχ Αφροδίτη
- Αλαβάνος Αλέκος
- Αλεγκρετι Τζοβανι
- Αλεξάκος Κωνσταντίνος
- Αλεξανδρής Άρης
- Αλεξανδρής Ευάγγελος
- Αλεξιάδης Τρύφων
- Αλεξίου Νίκος
- Αλεξίου Σωτήρης
- Αλεξόγλου Σάββας
- Αλεξόπουλος Χρίστος
- Αλί Μπιράντ Μεχμέτ
- Αλιβιζατος Νίκος
- Αλιβιζάτος Νίκος Κ.
- Αλιβιζάτος Νίκος Κ.
- Αλιετά Μισέλ
- Αλιμί Σερζ
- Αλιμπράντης Νικήτας
- Αλιπράντης Νικήτας
- Αλμπάνης Γιάννης
- Άλτερ Τζόναθαν
- Αμάτο Τζουλιάνο
- Αμίν Σαμίρ
- Αμπατζόγλου Γιώργος
- Αμπραχαμιάν Έρβαρντ
- Αναγνωστόπουλος Κώστας Π.
- Αναγνωστόπουλος Δημήτρης
- Αναγνωστοπούλου Ελένη
- Αναγνωστοπούλου Σία
- Αναγνωστοπούλου Άννα
- Ανανδρανιστάκης Γιώργος
- Ανανιάδης Νότης
- Αναστασάκος Γιάννης
- Αναστασιάδης Νίκος
- Αναστασίου Φωτεινή
- Αναστασίου Ελένη
- Αναστόπουλος Τάκης
- Ανδρεάδης-Συγγελάκης Θεόδωρος
- Ανδρέου Κώστας
- Ανδριοπούλου Σοφία
- Ανδρουλάκης Νίκος
- Ανδρουλιδάκης Γιάννης
- Ανέστη Κατερίνα Ι.
- Ανηψητάκης Αντώνης
- Αντωνιάδης Αντώνης
- Αντωνίου Δώρα
- Αντωνίου Χρυσούλα
- Αντωνίου Γιάννης
- Αντωνόπουλος Νικηφόρος
- Αντωνόπουλος Γιώργος
- Αντωνοπούλου Χριστίνα
- Αποστολάκη Μαρία
- Αποστολίδης Ηλίας
- Αποστόλου Βαγγέλης
- Αρανίτου Βάλια
- Αρανίτσης Ευγένιος
- Αραχωβίτης Σταύρος
- Αρβανίτης Κώστας
- Αργείτης Γιώργος
- Αργυρόπουλος Χριστόφορος
- Αργυρός Κώστας
- Αργυρός Γιάννης
- Αρεταίος Βαγγέλης
- Άρθρο Κύριο
- Αρμακόλας Ιωάννης
- Αρσένη Τζένη
- Αρσένη Ευγενία (Τζένη)
- Αρχοντάκης Κώστας
- Ασδραχάς Σπύρος Ι.
- Αταλί Ζακ
- Αυγουλέας Αιμίλιος
- Αυδίκος Ευάγγελος
- Βαγενάς νάσος
- Βαΐου Ντίνα
- Βακαλιός Θανάσης
- Βακαλόπουλος Μπάμπης
- Βακιρτζής Σταμάτης
- Βαλεντίνι Φραντσέσκο
- Βαλερστάιν Ιμάνιουελ
- Βαλντέν Σωτήρης
- Βαξεβάνης Κώστας
- Βαρβιτσιώτη Ελένη
- Βαρδάκης Σωκράτης
- Βαρόν-Βασάρ Οντέτ
- Βαρουφάκης Γιάνης
- Βαρώτσος Ανδρέας
- Βασιλάκης Μανώλης
- Βασιλείου Τάσος
- Βασιλείου Θανάσης
- Βασιλείου Γιώργος
- Βασιλιάς Ανδρέας
- Βασιλόπουλος Περικλής
- Βασιλοπούλου Κορίνα
- Βατάλης Σωκράτης
- Βατόπουλος Αλκιβιάδης
- Βελεγράκης Μανόλης Ι.
- Βεμπέρ Ανρί
- Βενέτης Ευάγγελος
- Βενιζέλος Ευάγγελος
- Βέντολα Νίκι
- Βεντούρης Δημήτρης
- Βεργής Απόστολος
- Βεργόπουλος Γιώργος
- Βερέμης Θάνος
- Βερναρδάκης Χριστόφορος
- Βερνίκος Γιώργος
- Βιδάλης Τάκης
- Βισεντίνι Λούκα
- Βλαστάρης Γιάννης
- Βλαχάκης Κωνσταντίνος
- Βλάχος Μάρκος
- Βόγλης Πολυμέρης
- Βολιώτης Άγγελος
- Βολφ Γκούντραμ
- Βούγιας Σπύρος
- Βουδούρης Οδυσσέας
- Βουλγαράκης Γιάννης
- Βούλγαρης Γιάννης
- Βούλγαρης Θέμης
- Βουλέλης Νικόλας
- Βουρνάς Κώστας
- Βρανάς Ρούσσος
- Γαββαθάς Γιώργος
- Γαβρόγλου Κώστας
- Γαλανάκη Ρέα
- Γαλανοπούλου Μαρία
- Γαλάτη Πίκια
- Γαλιατσάτος Σπύρος
- Γαλιατσάτος Παναγής
- Γαλιατσάτου Μαράια
- Γασπαράτος Τάκης
- Γεννηματά Φώφη
- Γεράκης Θωμάς
- Γεροβασίλη Όλγα
- Γεροτζιάφας Γρηγόρης
- Γερουλάνος Στέφανος Ι.
- Γεωγακόπουλος Θανάσης
- Γεωργακόπουλος Θανάσης
- Γεωργακόπουλος Θοδωρής
- Γεωργακοπούλου Βένα
- Γεωργακοπούλου Ρούλα
- Γεωργάτος Γεράσιμος
- Γεωργελές Φώτης
- Γεωργιάδη Βασιλική
- Γεωργιάδης Νίκος
- Γεωργιάδου Βασιλική
- Γεωργίου Θεόδωρος
- Γεωργίου Χρήστος
- Γεωργόπουλος Θανάσης
- Γεωργούλας Μπάμπης
- Γεωργουσόπουλος Κώστας
- Γεωργουσόπουλος Κώστας
- Γιαλκέτσης Θανάσης
- Γιαλυψός Δημήτρης
- Γιάμαλη Αναστασία
- Γιαννακάκη Μαρία
- Γιαννακίδης Κώστας
- Γιαννακόπουλος Γιώργος
- Γιανναράς Χρήστος
- Γιάνναρος Γιώργος
- Γιάνναρου Λίνα
- Γιαννίτσης Τάσος
- Γιαννουλόπουλος Γιώργος
- Γιανουλόπουλος Γιάννης
- Γιανουλόπουλος Γιώργος
- Γιαταγάνας Ξενοφών
- Γιατζόγλου Δημήτρης
- Γιατρομανωλάκης Γιώργης
- Γιουβέν Ερντάλ
- Γιουνκέρ Ζαν-Κλοντ
- Γιούνκερ Ζαν-Κλοντ
- Γιουρμετάκης Ανδρέας
- Γκαζαλέ Ολίβια
- Γκαλίνο Λουτσιάνο
- Γκάλτουνγκ Γιόχαν
- Γκάμπριελ Ζίγκμαρ
- Γκάμπριελ Σίγκμαρ
- Γκαρα Νατάσα
- Γκαρθία Πέρεθ Ιράτσε
- Γκαρμπούνης Χρήστος
- Γκασούκα Μαρία
- Γκέρο Νοϊγκεμπάουερ
- Γκίντενς Άντονι
- Γκιόλας Γιάννης
- Γκιώνης Νίκος
- Γκλοτς Πέτερ
- Γκονζαλες Φελίπε
- Γκονθάλεθ Αράντσα
- Γκορμπατσώφ Μιχαήλ
- Γκόρου Αθηνά
- Γκωσσέ Μαρσέλ
- Γλέζος Μανώλης
- Γολέμης Χάρης
- Γουλιάρου Αθηνά
- Γουλφ Μάρτιν
- Γουργουλιάνης Κωνσταντίνος
- Γουργούρη Φανή
- Γουσέτης Διονύσης
- Γραμματικάκης Γιώργος
- Γραμματικογιάννη Βασιλική
- Γρατσίας Νίκος
- Γρέβιας Θανάσης
- Γρηγοράκος Λεωνίδας
- Γρηγοριάδης Ιωάννης Ν.
- Γρηγοριάδου Ιωάννα
- Γρυσπολάκης Ιωακείμ
- Δαλίπης Αντώνης
- Δαμιανίδη Άννα
- Δανέλλης Σπύρος
- Δαρσινός Τάσος
- Δασκαλοπούλου Ντίνα
- Δαφέρμος Ολύμπιος
- Δαφέρνος Ολύμπιος
- Δεβετζόγλου Γιάννης
- Δελαστίκ Γιώργος
- Δεληβοριάς Φώτης
- Δεληγιάννης Ανδρέας
- Δεληγκάρης Βασίλης
- Δελούκας Αλέξανδρος
- Δελφάκης Νίκος
- Δεμερτζής Νίκος
- Δερτιλής Γιώργος
- Δεσποτόπουλος Κωνσταντίνος Ι.
- Δεσποτόπουλος Κωνσταντίνος
- Δημαδάμα Ζέφη
- Δημάδης Θάνος
- Δήμας Σταύρος
- Δημητρακάς Παναγιώτης
- Δημητρακόπουλος Θέμης
- Δημητριάδης Σωτήρης
- Δημητρίου Στέφανος
- Δημητρολόπουλος Περικλής
- Δημόπουλος Βαγγέλης
- Δημόπουλος Ευθύμης
- Δήμου Νίκος
- Δημουλής Δημήτρης
- Διακουλάκης Νίκος
- Διακουλάκης Στέλιος
- Διαμαντάκου Πόπη
- Διαμαντίδης Δημήτρης
- Διαμαντόπουλος Χρόνης
- Διαμαντοπούλου Άννα
- Διαμαντούρος Νικηφόρος
- Διβάνη Λένα
- Διβάρης Διονύσης
- Διόγος Μάκης
- Διονέλλης Μάριος
- Δοξιάδης Απόστολος
- Δοξιάδης Αρίστος
- Δουζίνας Κώστας
- Δούκας Προκόπης
- Δουλουμπέκης Θοδωρής
- Δούρου Ρένα
- Δραβαλιάρης Τριαντάφυλλος
- Δραγασάκης Γιάννης
- Δραγάτση Βασιλική
- Δραγώνα Θάλεια
- Δρανδάκης Λεωνίδας Γ.
- Δρόσος Γιάννης
- Δρουσιώτης Μακάριος
- Δρυμιώτης Ανδρέας
- Δωροβίνης Βασίλης Κ.
- Εco Umberto
- Εγιαζαριάν Ασότ
- Εζμπουντούν Εργκούν
- Ελευθεριάδης Παύλος
- Ελεφάντης Άγγελος
- Ελισάφ Μωυσής
- Έλλις Αθανάσιος
- ΕΠΙΒΑΤΗΣ Δίκτυο
- Επιτροπάκη Κατερίνα
- Επτακοίλη Τασούλα
- Ερμής Νικόλαος
- Ευαγγελίδου Μάρω
- Ευαγγέλου Δήμητρα
- Ευθυμιόπουλος Ηλίας
- Ευθυμιοπούλου Βίβιαν
- Ευθυμίου Άννα
- Ευλογημένος Γιάννης
- Ζακάρ Αλμπέρ
- Ζάμπας Κώστας
- Ζαμπούκας Ανδρέας
- Ζαράνης Ηλίας
- Ζαρέτος Θεόδωρος
- Ζαφειρόπουλος Κώστας
- Ζαχαρέας Αιμίλιος
- Ζαχαριάδης Κώστας
- Ζαχαριάδης Νίκος
- Ζαχαριάδης Σταμάτης
- Ζαχαριάδης* Κώστας
- Ζάψας Γιώργος
- Ζενερέ Ζακ
- Ζέπος Κώστας
- Ζέπος Κώστας Δ.
- Ζήρας Βασίλης
- Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
- Ζίζεκ Σλάβοϊ
- Ζιν Χάουαρντ
- Ζορκάδης Βαγγέλης
- Ζορμπά Μυρσίνη
- Ζούλας Κωνσταντίνος
- Ζουμπουλάκης Σταύρος
- Ζουμπουλάκης Μιχάλης
- Ζουναλής Βασίλης
- Ζώρας Κώστας
- Ηirsch Afua
- Ηulot Νicolas
- Ηλιόπουλος Νάσος
- Ηρακλείδης Αλέξης
- Θέμελης Νίκος
- Θεμπριάν Χουαν Λούις
- Θεοδορώπουλος Τάκης
- Θεοδωράκης Μίκης
- Θεοδωράκης Σταύρος
- Θεοδωράκης Γρηγόρης
- Θεοδωρίδης Νάσος
- Θεοδωρόπουλος Βύρων
- Θεοδωρόπουλος Τάκης
- Θεοτοκάς Γιώργος
- Θεοτοκάς Νίκος
- Θεοχάρης Χάρης
- Θεοχαρόπουλος Θανάσης
- Θρασυβούλου Μάριος
- Θωμαδάκης Σταύρος
- Θωμόπουλος Αριστείδης
- Θωμόπουλος Γιώργος
- Ιατρού Σταύρος
- Ιγγλέζη Κατερίνα
- Ιγκλέσιας Πάμπλο
- Ιλιτζάκ Σουκρού
- Ιμπραήμ Δημήτρης
- Ινγκράο Πιέτρο
- Ιντζίδης Βαγγέλης
- Ιορδανίδης Κώστας
- Ιορδάνογλου Χρυσάφης Ι.
- ιός Ο
- Ιωακειμίδης Π.Κ.
- Ιωακειμίδης Παναγιώτης Δ.
- Ιωαννίδης Γιώργος
- Ιωαννίδης Γιάννης Φ.
- Ιωάννου Χάρης
- κ. Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος
- Κiniklioglu Suat
- Κrugman Ρaul
- Καββαθάς Γιώργος
- Καβουνίδης Σπύρος
- Καβουριάρης Μάκης
- Καζάκος Πάνος
- Καζαλόττι Ελιζαμπέττα
- Καζαλόττι Ελιζαμπέττα
- Καϊμάκη Βάλια
- Κακαλέτρης Παναγιώτης
- Κακατσάκη Χρύσα
- Κακλίκης Γιώργος
- Κακουλίδης Γιάννης
- Καλαβάσης Φραγκίσκος
- Καλαμάρας Γιώργος
- Καλαματιανός Διονύσης-Χαράλαμπος
- Καλαντζής Παναγιώτης
- Καλατζής Δημήτρης
- Καλαφάτης Θανάσης
- Καλλιπολίτη Δώρα
- Καλλίτσης Κώστας
- Καλογεροπούλου Μαρία
- Καλογήρου Ορέστης
- Καλογήρου Γιάννης
- Καλοκαιρινός Αλέξης
- Καλομενίδης Γιάννης
- Καλούδης Θοδωρής
- Καλουδιώτης Δημήτρης
- Καλπάκης Στέργιος
- Καλφέλης Γρηγόρης
- Καλφέλης Γρηγόριος Π.
- Καμάρας Κωνσταντίνος
- Καμί Ζαν Υβ
- Καμίνης Γιώργος
- Καμούσο Σουζάνα
- Καμπουράκης Δημήτρης
- Καμπύλης Τάκης
- Καμτσίδου Ιφιγένεια
- Καν Ζαν Φρανσουά
- Κανάκης Νικήτας
- Κανδαράκης Μιχάλης
- Κανέλης Ηλίας
- Κανέλλης Ηλίας
- Κανέλλης Βασίλης Σ.
- Κανέλλης Ηλίας
- Κανελλοπούλου Βάσω
- Καντ Κλεισθένης
- Κανφίν Πασκάλ
- Κάουφμαν Συλβί - Υβόν
- Καπάκος Σταύρος
- Καπλάνι Γκαζμέντ
- Καπόπουλος Γιώργος
- Κάπρος Παντελής
- Καράβελλας Δημήτρης
- Καραβίτη Φαίη
- Καραβολιάς Ηλίας
- Καραγιάννη Τάνια
- Καραγιάννης Μάκης
- Καραγιάννης Τάκης
- Καραγκουλές Δημήτρης
- Καραϊσκάκη Τασούλα
- Καρακάσης Γιάννης
- Καρακατσούλης Παναγιώτης
- Καρακούσης Αντώνης
- Καρακώτιας Κώστας
- Καραλιώτας Σάκης
- Καραμάνου Ειρήνη
- Καραμανωλάκης Βαγγέλης
- Καραμεσίνη Μαρία
- Καραμούζης Νίκος
- Καραμπουγιουκλού Σάμη
- Καρανασοπούλου Ειρήνη
- Καρανίκας Γιώργος
- Καραντζόλα Ελένη
- Καρασσαβίδου Ελένη
- Καρατέγος Κώστας
- Καραφέριας Στέλιος Θ.
- Καρδάσης Βασίλης
- Καρελιάς Γιώργος
- Καρέλλας Δημήτρης
- Καρέτσος Γιώργος
- Καρζής Φοίβος
- Κάρης Κώστας
- Καριπίδης Γιώργος
- Καρκαγιάννης Αντώνης
- Καρκαγιάννης Αντώνης
- Καρκατσούλης Παναγιώτης
- Καρούνος Θόδωρος
- Καρπουχτσής Κώστας
- Καρτάλης Κωνσταντίνος
- Καρτάλης Κωνασταντίνος
- Καρτάλης Γιώργος
- Καρτερός Θανάσης
- Καρύδης Βασίλης
- Καρύδης Βασίλης Χ.
- Καρυστιάνη Ιωάννα
- Κασιμάτης Στέφανος
- Καστανάς Λεωνίδας
- Καστανίδης Χάρης
- Καστανίδου Συμεωνίδου Ε.
- Καστέλ Ρομπέρ
- Καστελίνα Λουτσιάνα
- Κατανέλι Μαρτσέλο
- Κατηφόρης Γιώργος
- Κατρεμέρ Ζαν
- Κατρούγκαλος Γιώργος
- Κατσάκος Πέτρος
- Κατσαμούρης Αστέριος
- Κατσάμπας Θάνος
- Κατσάνης Πολύβιος
- Κατσαρός Τάκης
- Κατσαρός Τάκης
- Κάτσικας Χρήστος
- Κατσιμάρδος Τάκης
- Κατσιμπάρδης Γιώργος
- Κατσίμπρας Νικόλας
- Κατσουνάκη Μαρία
- Καφετζής Τάκης
- Καψάλης Απόστολος
- Καψής Παντελής
- Κεδίκογλου Συμεών
- Κέζα Λόρη
- Κεμανίδης Γιάννης
- Κεμπφ Ερβέ
- Κεντρωτή Αλεξάνδρα
- Κεπέλ Ζιλ
- Κερέ Μπενουά
- Κεφάλης Χρήστος
- Κεφαλίδου Χαρά
- Κεχαγιά Βούλα
- Κεχαγιόγλου Ελένη
- Κεχριώτης Βαγγέλης
- Κιάος Νίκος
- ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ Νιαζί
- Κιζίλγιουρεκ Νιαζί
- Κικίλιας Ηλίας
- Κιμπουρόπουλος Γιάννης
- Κιντή Βάσω
- Κιτρομηλίδης Πασχάλης Μ.
- Κιτρομηλίδης Πασχάλης
- Κλαδούχου Κατερίνα
- Κλαουδάτου Μέμα
- Κλαυδιανός Παύλος Δ.
- Κλαυδιανός Παύλος
- Κλαυδιανός Ανδρέας
- Κληρίδης Γλαύκος
- Κλουτσινιώτη Ράνια
- Κόκκαλης Πέτρος
- Κολιοπάνος Πάνος
- Κόλλιας Θεόδωρος
- Κόλλιας Φώτης
- Κολοκάθης* Δημήτρης
- Κολομπανί Ζαν-Μαρί
- Κον-Μπεντίτ Ντανιέλ
- Κονδύλης Ηλίας
- Κοντιάδης Ξενοφών
- Κοντολέων Έλια
- Κοντός Χρήστος
- Κοππά Μαριλένα
- Κορβίνο Τερέζα
- Κορκολής Παναγιώτης
- Κόρμ Ζωρζ
- Κορμάς Τάκης
- Κοροβέσης Περικλής
- Κορωναίος Πασχάλης
- Κορωνάκης Τάσος
- Κόστα Ζόρζε
- Κοτανίδης Γιώργος
- Κοτζαμπόπουλος Αλέκος
- Κοτζιάς Νίκος
- Κοτρώτσος Σεραφείμ
- Κοτσακά Δώρα
- ΚΟΤΣΑΚΑΣ Α.
- Κοτσακάς Αντώνης
- Κούβακας Θοδωρής
- Κούβελας Ηλίας
- Κουβέλη Μαρία
- Κουβέλη Ευαγγελία Φ.
- Κουβέλης Φώτης
- Κουγιουμουτζής Λευτέρης
- Κουζέλης Γεράσιμος
- Κουζής Γιάννης
- Κουκιάδης Ιωάννης Δ.
- Κουκουβιτάκης Γιώργος
- Κουκουλόπουλος Πάρις
- Κούλογλου Στέλιος
- Κουλουμπής Θεόδωρος
- Κουλούρη Χριστίνα
- Κουμάνταρος Δημήτρης
- Κουναλάκη Ξένια
- Κουντούρη Φοίβη
- Κουράκης Ανδρέας
- Κούρκουλας Άλκης
- Κούρκουλας Δημήτρης
- Κούρκουλος Κώστας
- Κουρμούσης Μιχάλης
- Κουρουζίδης Σάκης
- Κουρουνιώτης Χρήστος
- Κούρτοβικ Δημοσθένης
- Κουσνέρ Μπερνάρ
- Κουσούλης Λευτέρης
- Κουσουρής Δημήτρης
- Κουτεντάκης Φραγκίσκος
- Κουτρούκης Κώστας
- Κούτσης Αλέκος
- Κουτσοπίνης Παναγιώτης
- Κουτσούκος Γιάννης
- Κοφφεράτι Σέρτζιο
- Κοψίδης Μάκης
- Κοψίνη Χριστίνα
- Κοψίνη Χριστίνα
- Κρεμμυδάς Βασίλης
- Κρεμύδας Βασίλης
- Κρημνιώτη Πόλυ
- Κρητικός Αλέκος
- Κρούγκμαν Πολ
- Κρουστάλλη Δήμητρα
- Κτιστάκης Γιώργος
- Κτωρής Σώτος
- Κυπριανού Άντρος
- Κυριακίδης Μιχάλης
- Κυριακόπουλος Δημήτρης
- Κυριακού Γρηγόρης
- Κυριόπουλος Γιάννης
- Κύρκος Λεωνίδας
- Κυρτάτας Δημήτρης
- Κυρτάτας Δημήτρη Ι.
- Κωβαίος Άγγελος
- Κωδωνάς Πάνος
- Κωνσταντάρας Νίκος
- Κωνσταντίνου Γιάννης
- Κωνσταντίνου Κώστας
- Κωνσταντόπουλος Χρήστος
- Κώνστας Δημήτρης
- Κώστας Κωστής
- Κωστής Κώστας
- Κωστόπουλος Βασίλης
- Λα Μάλφα. Τζόρτζιο
- Λαζάρ Μαρκ
- Λάζαρ Μάρκ
- Λάζαρης Ευστάθιος
- Λαζαρίδης Γεώργιος Σ.
- Λαζαρίδης Μίλτος
- Λάζος Χρήστος Γ.
- Λάζου Βασιλική
- Λαϊντί Ζακί
- Λακασάς Απόστολος
- Λακόπουλος Γιώργος
- Λακόπουλος Γιώργος
- Λακόπουλος Γιάννης
- Λάλη Ζωρζέττα
- Λαλιώτης Κώστας
- Λαμπάτος Γαβρίλης
- Λαμπράκη-Πλάκα Μαρίνα
- Λαμπριανίδης Λόης
- Λαμπρινίδης Φώτης
- Λαμπρινός Φώτος
- Λαμπρινού Κατερίνα
- Λάμψιας Παναγιώτης
- Λαντίνι Μαουρίτσιο
- Λαπαβίτσας Κώστας
- Λαπατσιώρας Σπύρος
- Λάππας* Σπύρος Ε.
- Λάρκου Λάρκος
- Λαρουτιρού Πιερ
- Λασκαράκης Γιάννης
- Λασκαράτος Αλέκος
- Λασκαράτος Αλέξης
- Λασκαρίδης Λάζαρος
- Λάσκος Χρήστος
- Λαφαζάνης Παναγιώτης
- ΛΑΦΟΝΤΑΙΝ ΟΣΚΑΡ
- Λε Ιαρίκ Πατρίκ
- Λεβέντ Σενέρ
- Λεβέντης Σωτήρης
- Λεβέντης Θανάσης
- Λεοντίδου Λίλα
- Λεπαρμαντιέ Αρνό
- Λιάκος Αντώνης
- Λιάκος Δημήτρης
- Λιαλιούτη Μυρτώ
- Λιαργκόβας Παναγιώτης
- Λιάτσος Δημήτρης
- Λιβαδάς Σταύρος
- Λιβανίου Ευαγγελία
- Λίβας Σωτήρης
- Λιβιτσάνος Γεράσιμος
- Λιγνός Γιώργος
- Λιναρδάτου Οντίν
- Λινάρδος Ρυλμόν Πέτρος
- Λινού Αθηνά
- Λιντ Μάικλ
- Λιοναράκη Μυρσίνη
- Λιοναράκης Νικήτας
- Λιοσάτος Δημήτρης
- Λις Κολιν
- Λοβέρδος Ανδρέας
- Λοβέρδος Ανδρέας Ν.
- Λοζιέ Σαντρά
- Λοκάτι Κονσουέλο
- Λόμπαρτ Αρτουρ
- Λοράν Μπερζέ Λούκα Βισεντίνι
- Λουκά Μαρία
- Λουκάς Δηµήτρης
- Λουκάς Δημήτρης
- Λουκάς Στάθης
- Λούλης Γιάννης
- Λουλούδης Λεωνίδας
- Λουτράδης Χρήστος
- Λυκούδης Σπύρος
- Λυμπεράκη Αντιγόνη
- Λωράν Πιέρ
- Μάας Χάικο
- Μαγγηριάδης Απόστολος
- Μάγκλαρης Κώστας
- Μάγκλαρης Βασίλης
- Μαγκλίνης Ηλίας
- Μαγκλίνης Ηλίας
- Μαγκριώτης Γιάννης
- Μαζάουερ Μαρκ
- Μαΐστρος Παναγιώτης
- Μακράκης Γιώργος
- Μακρή Κάτια
- Μακροδημόπουλος Δημήτρης
- Μακρυγιαννάκης Αντώνης
- Μαλέλης Σταμάτης
- Μαλλιώρη Μένη
- Μαλούχος Γιώργος
- Μαμουλάκης Χάρης
- Μανδαράκης Βασίλης
- Μανδαρβέλης Πάσχος
- Μανδραβέλης Πάσχος
- Μάνδρου Ιωάννα
- Μάνη Μαρίνα
- Μανιάτης Δημήτρης Ν.
- Μανιάτης Γιάννης
- Μανίκας Στέφανος
- Μανιτάκης Αντώνης
- Μανιτάκης Αντωνης
- Μάνος Στέφανος
- Μάνου Μαρία
- Μανσούρης Γιώργος Μ.
- Μανταδάκης Άγγελος
- Μαντέλης Τάσος
- Μαντίκος Θάνος
- Μανωλόπουλος Ευάγγελος
- Μαραβέγιας Ναπολέων
- Μαραντζίδης Νίκος
- Μαργαρίτης Θόδωρος
- Μαργαρίτης Αντώνης
- Μάρδας Δημήτρης
- Μαρίνου Δέσποινα
- Μάρκαρης Πέτρος
- Μαρκίδης Αλέκος
- Μαρκίς Μάικ
- Μάρκου Κατερίνα
- Μαρνέλλος Γιώργος
- ΜΑΣ Η ΓΝΩΜΗ
- Μάστορης Βασίλης
- Μαστρογιάννης Βασίλης
- Ματιάς Μαρίζα
- Ματσαγγάνης Μάνος
- Μαυράκης Δημήτρης
- Μαυρίδης Θανάσης
- Μαυρίκας Χαράλαμπος
- Μαχαίρας Χρήστος
- Μαχαίρας Χρήστος
- Μαχιάς Θανάσης
- Μέγας Χρήστος
- Μεϊμάρογλου Γιάννης
- Μελανσόν Ζαν Λικ
- Μένα Ζοάν
- Μενουδάκος Κώστας
- Μεντζελίδης Γιώργος
- Μετζιολάρο Μάουρο
- Μήλας Ηρακλής
- Μηλιός Γιάννης
- Μηλιώνης Γιώργος
- Μήλλας Ηρακλής
- Μηταφίδης Τριαντάφυλλος
- Μητράκος Θεόδωρος
- Μητρόπουλος Κώστας Σ.
- Μητρόπουλος Δημήτρης
- Μητσός Αχιλλέας
- Μητσός Μιχάλης
- Μιλάνοβιτς Μπράνκο
- Μίλερ Γιαν-Βέρνερ
- Μίλιμπαντ Ντέιβιντ
- Μίνχαου Βόλφγκανγκ
- Μίρσχαϊμερ Τζον
- Μισλό Βενσάν
- Μιχαήλ Μιχάλης
- Μιχαηλίδης Αντώνης
- Μιχαηλίδης Χρήστος
- Μιχαλακέα Αθηνά
- Μιχαλάκης Αντώνης
- Μίχας Τάκης
- Μοιρασγεντής Σεβαστιανός
- Μοκεφί Μανσουριά
- Μοναστηριώτης Βαγγέλης
- Μοναστηριώτης Γιώργος
- Μορέιρα Ροτζέριο
- Μορέν Εντγκάρ
- Μορώνης Μιχάλης
- Μόσιαλος Ηλίας
- Μοσκοβισί Πιέρ
- Μοσχονάς Γεράσιμος
- Μοσχονάς Γ.
- Μουζάλας Γιάννης
- Μουζέλης Νίκος
- Μουμτζής Σάκης
- Μουρελάτου Μαρία
- Μούσης Νίκος
- Μούσι Φάμπιο
- Μουτσόπουλος Χαράλαμπος Μ.
- Μπαγεώργος Στέφανος
- Μπαγιώργος Στέφανος
- Μπαζιάνα Μπέττυ
- Μπαϊράμογλου Αλί
- Μπακουνάκης Νίκος
- Μπαλαμπανίδης Γιάννης
- Μπαλάνος Κώστας
- Μπαλαούρας Μάκης
- Μπαλάφας Γιάννης
- Μπαλή Κάκη
- Μπάλιας Γιώργος
- Μπαλλή Κάκη
- Μπαλτάς Αριστείδης
- Μπαντιού Αλέν
- Μπαργιώτας Κώστας
- Μπάρμπερ Μπένζαμιν
- Μπάροου Σάραν
- Μπαρτζινόπουλος Ερρίκος
- Μπαρτσίδης Μιχάλης
- ΜΠΑΣΑΝΙΝΙ ΦΡΑΝΚΟ
- Μπασελέ Μισέλ
- Μπασιάκος Γιάννης
- Μπασιάκος Γιάννης Κ.
- Μπατζελης Τάκης
- Μπεζανσενό Ολιβιέ
- Μπέης Κώστας
- Μπέης Κώστας
- Μπέιναρτ Πίτερ
- Μπεκ Ούλριχ
- Μπελιμπασάκης Ανδρέας
- Μπένος Σταύρος
- Μπεριάτος Ηλίας
- Μπερτινότι Φάουστο
- Μπερτινόττι Φάουστο
- Μπιράντ Μεχμέτ Αλί
- Μπίρμπας Δημήτρης
- Μπίσκι Λόταρ
- Μπισκίνης Κωστής
- Μπισκίνης Κώστας
- Μπίστης Νίκος
- Μπιτζάνης Κώστας
- Μπιτζάνης Κωστής
- Μπιτούνη Νικολέττα
- Μπιτσάκης Ευτύχης
- Μπλερ Τόνι
- Μπογδάνος Κωνσταντίνος
- Μπογιατζής Βασίλης
- Μπογιόπουλος Νίκος
- Μπόκα Τζόρτζιο
- Μπόκαρης Νίκος
- Μπόλαρης Νίκος
- Μπορέλ Ζοζεπ
- Μποτόπουλος Κώστας
- Μποτόπουλος Κώστας
- Μποτόπουλος Κώστας Β.
- Μπούζας Γιώργος
- Μπουκάλας Παντελής
- Μπουλμπασάκος Γιώργος
- Μπουλουμπασάκος Γιώργος
- Μπουρδάρας Γιώργος
- Μπούρης Γιάννης
- Μπουρνάζος Στρατής
- Μπουρνόβα Ευγενία
- Μπουρνούς Γιάννης
- Μπουτάρης Γιάννης
- Μπουτζέτη Μαρία
- Μπόφινγκερ Πέτερ
- Μπράμος Γιώργος
- Μπράντφορντ Ντελόνγκ
- Μπρεδήμας Αντώνης
- Μυλόπουλος Γιάννης
- Μυλόπουλος Γιάννης Α.
- Μυταφίδης Τριαντάφυλλος
- Μυτιληναίος Βαγγέλης
- Μωραϊτης Θάνος
- Μώρου Ισμήνη
- Νάλες Αντρέα
- Νάντσου Θεοδότα
- Ναυπλιώτης Δημήτρης
- Νέδος Βασίλης
- Νεόφυτος Μητροπολίτης Μόρφου
- Νεράτζης Παύλος
- Νέτας Βίκτωρ
- Νεφελούδης Ανδρέας
- Νιάκας Δημήτρης
- Νικολαϊδης Αλέξανδρος
- Νικολαϊδης Γρηγόρης
- Νικολαϊδης Ευάγγελος
- Νικολαϊδου Λαμπρινή
- Νικολακόπουλος Ηλίας
- Νικολάου Γιάννης
- Νικολόπουλος Γρηγόρης
- Νιώτη Στέλλα
- Νοταράκης Διονύσης
- Νούτσος Παναγιώτης
- Ντ Αλέμα Μάσιμο
- Νταγλιούδης Αντώνης
- Ντάλεκ Ρόμπερτ
- Ντάλης Σωτήρης
- Νταλυαντζί Νιγιαζί
- Ντάρεντορφ Ραλφ
- Νταρζάνου Αγγέλα
- Ντε Βίτο Φραντσέσκι Λουτσίλα
- ντε Σούζα Σάντος Μποαβεντούρα
- Ντεκαγιόν Ζοέλ
- Ντελόρ Ζακ
- Ντιαμέλ Αλάν
- Ντιμιτρόφ Νικολά
- Ντόκος Θάνος
- Ντουμανλί Εκρέμ
- Ντούτσκε Ρούντυ
- Ντράγκι Μάριο
- Ντράρεντορφ Ραλφ
- ντυ Ρουά Ιβάν
- Ντ’ Ελια Σέρτζιο
- Ξανθόπουλος Θεόφιλος
- Ξανθόπουλος Γαβριήλ
- Ξάνθος Ανδρέας
- Ξεκαλάκης Στέφανος Μ.
- Ξενάκη Κίττυ
- Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
- Ξηρόκωστας Κων/νος
- Ξηροτύρη Ασημίνα
- Ξυδάκης Νίκος Γ.
- Ξυδάκης Νίκος
- ΞΥΘΑΛΗΣ Παναγιώτης
- Ξυθάλης Παναγιώτης
- Οζ Άμος
- Οζέλ Σολί
- Όζμεντ Στέβεν
- Οικονομίδης Αλέξης
- Οικονομίδης Ρωμανός
- Οικονομίδης Δημήτρης
- Οικονόμου Θανάσης
- Οικονόμου Γιώργος Ν.
- Οικονόμου Βασίλης
- Οικονόμου Παντελής
- Οικονονομίδης Ρωμανός
- Οκρέν Κριστίν
- Ολάντ Φρανσουά
- Ολιβερ Τιμ
- Οντιέ Σερζ
- Όστρομ Έλινορ
- Ουρανός Μάνος
- Όφε Κλάους
- Πάγκαλος Θεόδωρος
- Παγκάλου Έφη
- Παγουλάτος Γιώργος
- Πάικος Βασίλης
- Παλαιολογόπουλος Δημήτρης
- Παλαιολογοπούλου Ρούλα
- Παλαιολόγος Χρήστος
- Παλαιολόγος Γιάννης
- Παλαμαριτζής Γιώργος
- Παλαμίδης Αλέξης
- Παλλήκαρης Ευτύχης
- Πάλλης Θάνος
- Παλλης Στρατής
- Παναγιώτης Σωτήρης
- Παναγιωτόπουλος Νίκος
- Παναγιωτόπουλος Τάκης
- Παναγιωτόπουλος Βασίλης
- Παναγιωτόπουλος Παναγής
- Παναγιωτόπουλος Χρήστος
- Παναγιώτου Παναγιώτης
- Παναγιώτου Παναγιώτης Δ.
- Παναγιωτουνάκος Ευάγγελος Δ.
- Παναγόπουλος Αργύρης
- Παναγόπουλος Γιάννης
- Παναγόπουλος Κώστας
- Παναγόπουλος Θανάσης
- Παναρέτου Σούλα
- Πανούσης Γιάννης
- Πανταζόπουλος Ανδρέας
- Παντελάκης Γιάννης
- Πάντζαλης Νίκος
- Πάντζου Χριστίνα
- Παξινού-Βαφειάδου Ειρήνη
- Πάουερ Νίνα
- Παπαβασιλόπουλος Γιώργος
- Παπαγεωργίου Μενέλαος
- Παπαγιαννάκης Λευτέρης
- Παπαγιαννάκης Μιχάλης
- Παπαγιαννίδης Αντώνης
- Παπαδάκη Ελίζα
- Παπαδάτου Σοφία Αράβου
- Παπαδημητρίου Ευθύμης
- Παπαδημητρίου Μπάμπης
- Παπαδημητρίου Γιώργος
- Παπαδημητρίου Στράτος
- Παπαδημητρίου Κώστας
- Παπαδημητρίου Λένα
- Παπαδημητρίου Δημήτρης
- Παπαδημητρίου Σταυρούλα
- Παπαδημητρίου Μάνια
- Παπαδημητρόπουλος Δαμιανός
- Παπαδημούλης Δημήτρης
- Παπαδογιάννης Νίκος
- Παπαδόπουλος Ανδρέας Γ.
- Παπαδόπουλος Θάνος
- Παπαδόπουλος Νότης
- Παπαδόπουλος Ανδρέας Ε.
- Παπαδόπουλος Ανδρέας
- Παπαδόπουλος Παύλος
- Παπαδόπουλος Αλέκος
- Παπαδόπουλος Ανδρέας Ε.
- Παπαδόπουλος Πάνος
- Παπαδόπουλος Πολυδεύκης
- Παπαδόπουλος- Τετράδης Γιώργος
- Παπαδοπούλου Τέτα
- Παπαδοπούλου Χριστίνα
- Παπάζογλου Μάνος
- Παπαθανασίου Σάκης
- Παπαθανασόπουλος Στέλιος
- Παπαθανασόπουλος Θάνος
- Παπαθεοδωρόπουλος Τάκης
- Παπαθεοδωρόπουλος Παναγιώτης
- Παπαθεοδωροπουλος Παναγιώτης
- Παπαθεοδώρου Γιάννης
- Παπαθεοδώρου Θεόδωρος
- Παπαθεόδώρου Γιάννης
- Παπαθεωδορώπουλος Παναγιώτης
- Παπαιωάννου Γιώργος
- Παπαϊωάννου Χαρά
- Παπαϊωάννου Κωστής
- Παπαϊωάννου Γιώργος
- Παπαμιχαήλ Σωτήρης
- Παπανάτσιου Κατερίνα
- Παπανδρέου Γιώργος Α.
- Παπανδρέου Περικλής
- Παπανικολάου Γιώργος
- Παπαπέτρου Μιχάλης
- Παπασαραντόπουλος Πέτρος
- Παπασίμος Γιώργος
- Παπασπηλιόπουλος Σπήλιος
- Παπασπυρόπουλος Γιώργος
- Παπαστάθης Αργύρης
- Παπατόλιας Απόστολος
- Παπατόλιας Απόστολος Ι.
- Παπαχελάς Αλέξης
- Παπαχελάς Αλέξης
- Παπούλιας Δημήτρης
- Παπούλιας Μάκης
- Παπουτσής Αλέξανδρος
- Παππάς Τάσος
- Παππάς Στέλιος
- Παππάς Ανδρέας
- Παππάς Γιώργος
- Παππάς Νίκος
- Παππούς Γιώργος
- Παραλίκας Αποστόλης
- Παρασκευόπουλος Νίκος
- Παρασκευόπουλος Γιάννης
- Παρασύρης Αντώνης
- Πασσάς Αργύρης
- Πατέστος Κωνσταντίνος Γ.
- Παυλάκης Γιώργος
- Παυλόπουλος Τάκης
- Παυλόπουλος Γιώργος
- Πελαγίδης Θοδωρής
- Πελαγίδης Θεόδωρος
- Πελώνη Αριστοτελία
- Πεπελάσης Αδαμάντιος
- Περουλάκης Άρης
- Περπέρας Νίκος
- Πεσμαζόγλου Βασίλης
- Πεσμαζόγλου Στέφανος
- Πετράκης Παναγιώτης Ε.
- Πετράκης Παναγιώτης
- Πετρόπουλος Γιώργος
- Πετρόπουλος Τάσος
- Πετρόπουλος Ανδρέας
- Πετρουλάκης Ανδρέας
- Πετσίνης Ανδρέας
- Πήττας Γιώργος
- Πιερίδης Κυριάκος
- Πιζάνιας Πέτρος
- Πικετί Τομά
- Πιμπλής Μανώλης
- Πιτέλα Τζάνι
- Πιτσιόρλας Στέργιος
- Πλειός Γιώργος
- Πληθάρας Αχιλλέας
- Πλουμπίδης Δημήτρης
- Ποδηματά Άννυ
- Πολίτης Σεραφείμ
- Πολίτης Αλέξης
- Πολυδώρου Μιχάλης
- Πολυμίλης Σήφης
- Πορτάλιου Ελένη
- Πορφυργένη Κατερίνα Μιλτ.
- Πουλάκης Κώστας
- Πουλίδου Χριστίνα
- Πούπκος Γιάννης
- Πράνγκερ Ρόμπερτ Τζ.
- Πρεβελάκης Γιώργος
- Πρετεντέρης Γιάννης Κ.
- Προβατάς Φώτης
- Προκοπάκης Γιώργος
- Πρόντι Ρομάνο
- Πρωτοπαπάς Μπάμπης
- Πρωτοπαπάς Χαράλαμπος
- Πρωτόπαπας Χρήστος
- Πρωτοπαππάς Μπάμπης
- Ραβανός Άρης
- Ραγκούσης Γιάννης
- Ράκμαν Γκιντεόν
- Ράμμος Χρήστος
- Ραμπίνι Φρεντερίκο
- Ράμφος Στέλιος
- Ραντάν Πιέρ
- Ραπανάκης Σπύρος
- Ράπανος Βασίλης Θ.
- Ράπτης Νίκος
- Ράπτης Κώστας
- Ράσελ Τζένι
- Ραυτόπουλος Δημήτρης
- Ρεβέλι Μάρκο
- Ρέγκλινγκ Κλάους
- Ρενιέρης Αντώνης
- Ρέντσι Ματέο
- Ρεπούση Μαρία
- Ρεσβάνης Κώστας
- ΡΗΓΑ ΑΝΝΑ Π.
- Ρήγα Άννα Π.
- Ρήγας Παναγιώτης
- Ρήγας Πάνος
- Ρηγόπουλος Δημήτρης
- Ρήγος Άλκης
- Ρίκο Σαντιάγκο Αλμπα
- Ρινόπουλος Λουκάς
- Ριτζούλης Γιώργος Β.
- Ρίφκιν Τζέρεμι
- Ροζάκης Χρήστος
- Ροζανβαλόν Πιερ
- Ροκάρ Μισέλ
- Ρομπόλης Σάββας
- Ρομπόλης Σάββας Γ.
- Ροντρίγκεζ Γκρέγκορι
- Ροντρίγκεθ Παλόπ Μαρία-Εουχένια
- Ροσανβαλόν Πιερ
- Ροσάντα Ροσάνα
- Ρουά Ολιβιέ
- Ρουµπίνι Νουριέλ
- Ρουπακιώτης Αντώνης
- Ρούσσος Σωτήρης
- Ρούφαλο Τζόρτζιο
- Ρουφόλο Τζόρτζιο
- Ρούφολο Τζόρτζιο
- Ρωμανός Αριστείδης
- Ρωμανού Νατάσσα
- Σαββίδης Φίλιππος
- Σακελαρόπουλος Θόδωρος
- Σακελλάρης Ιωάννης
- Σακελλάρης Δημήτρης
- Σακελλαρίδης Γαβριήλ
- Σακελλαρίου Μιχάλης
- Σακελλαρόπουλος Θεόδωρος
- Σακελλίων Σταμάτης
- Σακελλίωνας Σταμάτης
- Σακιώτης Γιάννης
- Σακκά Ιλεάνα
- Σακς Τζέφρι
- Σάλβανο Ρομπέρτο
- Σαλβαντόρι Μάσιμο
- Σαλβατόρι Μάσιμο
- Σαλτέρης Νίκος
- Σαμαντάς Τέλης
- Σάμουελσον Ρόμπερτ
- Σαμπατακάκης Μιχάλης
- Σαραντής Τάσος
- Σαρδελιάνος Δημήτρης
- Σαριλάκη Βασιλίκα
- Σαρτόριους Νικολάς
- Σαχινίδης Φίλιππος
- Σβίγκου Ράνια
- Σβορώνος Νίκος
- Σεβαστάκης Δημήτρης
- Σεβαστάκης Νικόλας
- Σεβαστάκης Δημήτρης Α.
- Σεβαστάκης Νίκος
- Σεβαστίδης Χριστόφορος
- Σεϊτανίδης Διαμαντής
- Σελλά Όλγα
- Σεν Αμάρτια
- Σένετ Ρίτσαρντ
- Σεραφείμ Πολίτης
- Σερέτη Κατερίνα
- Σεφερτζής Γιώργος
- Σημίτης Κωνσταντίνος
- Σημίτης Κώστας
- Σημίτης Σπύρος
- Σιακαντάρης Ηλίας
- Σιακαντάρης Γιώργος
- Σιάνου Φωτεινή
- Σιδέρης Νίκος
- Σιδέρης Γιάννης
- Σιούτη Βασιλική
- Σιώτος Γιάννης
- Σκαμπαρδώνης Γιώργος
- Σκανδαλίδης Κώστας
- Σκιαδάς Νίκος
- Σκοπούλη Φωτεινή
- Σκορίνης Νίκος
- Σκοτινιώτης Πάνος
- Σκουλαρίκη Αθηνά
- Σκουνάκη Ιουλία
- Σκουρής Βασίλης
- Σκριβάνος Τάκης
- Σµιτ Χέλµουτ
- Σμυρλής Κώστας
- Σμυρναίος Νίκος
- Σολταρίδης Συμών
- Σουλιώτης Μίμης
- Σούλτσε Ίνγκο
- Σοφούλης Κωνσταντίνος
- Σοφούλης Κώστας
- Σπάκοβιτζ Ανέτ
- Σπανού Αγγελική
- Σπηλιόπουλος Τάκης
- Σπίγγος Χρήστος
- Σπίγκος Χρήστος
- Σπιλάνης Γιάννης
- Σπινέλλι Μπάρμπαρα
- Σπινθουράκης Μανώλης
- Σπίρτζης Χρήστος
- Σπιτσέρης Νίκος
- Σπουρδαλάκης Μιχάλης
- Σπυρόπουλος Κώστας
- Σπυρόπουλος Ροβέρτος
- Σρέντερ Γκέρχαρντ
- Σρικί Φιλίπ
- Στάγκος Άγγελος
- Στάη Ελλη
- Σταθάκης Γιώργος
- Σταθόπουλος Πάνος
- Σταθόπουλος Μιχάλης
- Στάικος Χρήστος
- Σταϊνμάιερ Φρανκ Βάλτερ
- Σταματόπουλος Γιώργος
- Στάμου Δημήτρης
- Στασινός Ανδρέας
- Στασινού Νατάσσα
- Σταυρόπουλος Χρήστος
- Σταυρόπουλος Στάθης
- Στέιτον Μπέιθαν
- Στεργιούλης Γρηγόρης
- Στεφανίδης Μάνος
- Στεφανόπουλος Κωστής
- Στεφάνου Στέφανος
- Στεφάνου Παναγιώτης
- Στίγκλιτζ Τζόζεφ
- Στιγκλιτς Τζοζεφ
- Στίγκλιτς Τζόζεφ
- Στογιάννος Αλέκος
- Στούπας Κώστας
- Στραγαλινός Αποστόλης
- Στραγαλινός Απόστολος
- Στρατηγάκη Μαρία
- Στρατής Κώστας
- Στρατόπουλος Γιώργος
- Στρός Καν Ντομινίκ
- Στυλιανίδης Στέλιος
- Στυλιανίδης Χρ.
- ΣΥΝ ΕΦ.
- Συνοδινός Τζούλιος
- Συρίγος Φίλιππος
- Συρμαλένιος Νίκος
- Σφοίνη Αλεξάνδρα
- Σχίζας Γιάννης
- Σχινάς Θόδωρος
- Σχινάς Στάθης
- Σχινάς-Παπαδόπουλος Ιάσων
- Σώκος Πάνος
- Σωμερίτης Ριχάρδος
- Σωτηρέλη Γιώργου Χ.
- Σωτηρέλης Γιώργος Χ.
- Σωτηρέλης Γιώργος
- Σωτηρέλης Γιώργος X.
- Σωτηρίου Διδώ
- Ταγιάνι Αντόνιο
- Τάκης Ανδρέας
- Ταλαμάγκας Βασίλης
- Ταμήλος Μιχάλης
- Ταμπούκι Αντόνιο
- Τάσιος Θεοδόσης
- Τάσσιος Θ.Π.
- Ταστσόγλου Μιχάλης
- Ταφύλλης Γιάννης
- Ταχιάου Χριστίνα
- Τέλλογλου Τάσος
- Τέλογλου Τάσος
- Τεμπονέρας Διονύσης
- Τερζής Δημήτρης
- Τέσση Γιώτα
- Τζανάκης Στέφανος
- Τζεντιλόνι Πάολο
- Τζήκας Γιάννης Π.
- Τζηρίτης Ηλίας
- Τζιαμπάζης Κυριάκος
- Τζιαντζή Μαριάννα
- Τζιάς Γιώργος Θ.
- Τζιάς Παύλος
- Τζίμας Σταύρος
- Τζιορντάνα Εμανουέλε
- Τζόκας Σπύρος
- Τήνιος Πλάτων
- Τίρμαν Τζον
- Τοθ Μπάρμπαρα
- Τόλιος Διομήδης
- Τόλιος Άρης
- Τομαή Φωτεινή
- Τομπάζος Σταύρος
- Τοπάλη Μαρία
- Τουμπιανά Λοράνς
- Τούντας Γιάννης
- Τουρέν Αλέν
- Τραγγανίδας Γρηγόρης
- Τραϊφόρος Βασίλης
- Τρεμόπουλος Μιχάλης
- Τριανταφυλλίδης Μιχάλης Γ.
- Τριανταφυλλίδου Χάρις
- Τριανταφύλλου Ελίζα
- Τριανταφύλλου Σώτη
- Τριάντης Γιάννης
- Τριφύλλης Αντώνης
- Τσακίρογλου Τάσος
- Τσακνής Διονύσης
- Τσακνιάς Γιώργος
- Τσακόπουλος Χρήστος
- Τσακυράκης Σταύρος
- Τσαλίκη Λίζα
- Τσαλίκογλου Φωτεινή
- Τσαμουργκέλης Γιάννης
- Τσαούσης Κώστας
- Τσαρδανίδης Χαράλαμπος
- Τσάρτας Πάρις
- Τσάτσης Θωμάς
- Τσάτσος Δημήτρης
- Τσέκερης Άγγελος
- Τσέκος Θεόδωρος Ν.
- Τσέκος Θεόδωρος
- Τσεκούρα Έλσα
- Τσεκούρας Θανάσης
- Τσελεπής Τουμάζος
- Τσεμπελής Γιώργος
- Τσερεζόλε Ελένη
- Τσιάκαλος Γιώργος
- Τσιακνής Διονύσης
- Τσικαρδάνη Ντόρα
- Τσικαρδάνη Δώρα
- Τσικαρέλι Ρομπέρτο
- Τσίκας Θόδωρος
- Τσίμας Παύλος
- Τσιμεράκης Αντρέας
- Τσιντσίνης Μιχάλης
- Τσιόδρας Δημήτρης
- Τσιόκας Χάρης
- Τσίπρας Αλέξης
- Τσίπρας Γιώργος
- Τσιρώνης Γιάννης
- Τσιτήλου Σόνια Γ.
- Τσιτήλου Σόνια
- Τσιτσελίκης Κωνσταντίνος
- Τσιχλιάς Σωκράτης
- Τσολακίδης Βασίλης
- Τσόλης Ζώης
- Τσορμπατζόγλου Πάνος
- Τσουκαλάς Γιώργος
- Τσουκαλάς Κωνσταντίνος
- ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Δ.
- Τσουκαλάς Κώστας
- Τσούκαλης Λουκάς
- Τσούκαλης Νίκος
- Τσούκας Χαρίδημος Κ.
- Τσούκας Χαρίδημος
- Τσουκνίδας Άρης
- Τσουκνίδας Λάμπρος Αθ.
- Τσουκνίδας Λάμπρος
- Τσουκνίδας Λάμπορς Αθ.
- Τσουκόνι Βιτόριο
- Τσουπαρόπουλος Κώστας
- Τσούρος Σιδερής
- Τσώλης Ζώης
- Φάμελλος Σωκράτης
- Φαναράς Στράτος
- Φανουράκης Μιχάλης
- Φάντης Ανδρέας
- Φαράκος Γρηγόρης
- Φαράντος Γεώργιος
- Φαραντούρης Νικόλαος
- Φασίνο Πιέρο
- Φασούλας Γιάννης
- Φασουλής Σταμάτης
- Φελέκης Νίκος
- Φερέρα Μαουρίτσιο
- Φερέτος Δημήτρης
- Φέρχοφστατ Γκυ
- Φίλης Γιάννης
- Φίλης Κωνσταντίνος
- Φιλίνη Άννα
- Φίλιος Φίλιππας
- Φιλιππίδης Νίκος
- Φιντάλγο Χοσέ-Μαρία
- Φίσερ Γιόσκα
- Φιτουσί Ζαν-Πολ
- Φιτσανάκης Σήφης
- Φλώρος Γιάννης
- φον ντερ Λάιεν Ούρσουλα
- Φουκουγιάμα Φράνσις
- Φούντα Νίκη
- Φουντής Αντώνης
- Φουρτούνης Γιώργος
- Φραγκάκη Μαρίκα
- Φραγκουδάκη Άννα
- Φύσας Δημήτρης
- Φύσσας Δημήτρης
- Φυτράκης Ευτύχης
- Φωτάκης Κώστας
- Φωτίου Νίκος
- Φωτονιάτα Ευγενία
- Φωτόπουλος Νίκος
- Χαζαναβίσιους Μισέλ
- Χαϊνάς Κώστας
- Χαλαζωνίτης Δημήτρης
- Χάλαρης Μιχάλης
- Χαλικιά Δήμητρα
- Χάμπερμας Γιούργκεν
- Χανδάνος Γιώργος
- Χανιώτης Άγγελος
- Χάουαρντ Ντικ
- Χαραλαμπίδης Νίκος
- Χαράρι Γιουβάλ Νόα
- Χάρης Γιάννης Η.
- Χαρίτου Αντωνία
- Χαρίτσης Αλέξης
- Χαρτουλάρη Μικέλα
- Χασάπης Δημήτρης
- Χασαπλαδάκης Δημήτρης
- Χατζάκος Λυκούργος
- Χατζηβασιλείου Βαγγέλης
- Χατζηγεωργίου Τάκης
- Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
- Χατζηγεωργίου Κώστας
- Χατζηδημητρίου Τάκης
- Χατζηθεοδοσίου Γιάννης
- Χατζηµπίρος Κίμων
- Χατζημπίρος Κίµων
- Χατζημπίρος Κίμων
- Χατζηπαντελής Θεόδωρος
- Χατζής Αριστείδης
- Χατζησάββας Παναγιώτης Η.
- Χατζηστεφάνου Άρης
- Χατζησωκράτης Δημήτρης
- Χατζόπουλος Χρήστος
- Χειμωνάς Θανάσης
- Χελάκης Γιώργος
- ΧΕΛΙΔΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Ν.
- Χελιδώνης Αντώνης
- Χελμ Ντίτερ
- Χερτσογκ Νταγκμαρ
- Χιλ Τζορτζ
- Χίλσαμ Λίντσεϊ
- Χλύκας Νίκος
- Χλωμούδης Κώστας
- Χομπσμπάουμ Έρικ
- Χόμπσμπομ Έρικ
- Χόμπσμπωμ Έρικ
- Χονδρός Γιώργος
- Χόνετ Άξελ
- ΧΟΣΚΙΝ ΡΕΜΠΕΚΑ
- Χούκλη Μαρία
- Χρήστου Δημήτρης
- Χριστοδουλάκης Νίκος
- Χριστοδουλίδου Αστέρω
- Χριστοδουλοπούλου Τασία
- Χριστόπουλος Δημήτρης
- Χριστουδουλάκης Νίκος
- Χριστόφιας Δημήτρης
- Χριστόφιας Χρίστος
- Χριστοφιλόπουλος Δημήτρης
- Χριστοφιλόπουλου Δημήτρη Γ.
- Χριστοφιλοπούλου Εύη
- Χρυσόγελος Νίκος
- Χρυσόγονος Κώστας
- Χρυσολωρά Ειρήνη
- Χρυσολωράς Νίκος
- Χρυσοστομίδης Ανταίος
- Χρυσοστομίδης Σοφιανός
- Χρυσόστομος + Ο Μεσσηνίας
- Χρυσοχοϊδης Μιχάλης
- Χωμενίδης Χρήστος
- Χωμενίδης Χρήστος Α.
- Χωμενίδης Χρήστος
- Ψαλιδόπουλος Μιχάλης
- Ψαρά Μαρία
- Ψαριανός Γρηγόρης
- Ψαρουδάκης Γεώργιος Μ.
- Ψαρρά Αγγέλικα
- Ψαρρά Άντα
- Ψαρράκης Δημήτρης
- Ψαρράς Δημήτρης
- Ψύρρας Θωμάς
- Ψυχογιός Δημήτρης
- Ψυχογιός Δημήτρης Κ.
- Ψυχογιός Γιώργος