Αναγκαία η συλλογική εμβάθυνση και η αναπροσαρμογή πολιτικής

Σάκης Παπαθανασίου, Θεσσαλονίκη, 22/06/2009

Η παραίτηση Αλαβάνου δημιουργεί ρευστότητα. Η χρήση της παραίτησης από τον ίδιο και την ηγεσία του ΣΥΝ θα καθορίσει αν αυτή λειτουργήσει διαλυτικά ή προωθητικά.

Απαιτείται η αλλαγή του τρόπου αντιπαράθεσης ώστε να ανακοπεί η φθοροποιός διαδικασία. Χρειάζεται ουσιαστική συζήτηση για τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος και τις αναγκαίες αλλαγές στην πολιτική, τη συγκρότηση και τη δράση μας.

Η συζήτηση αυτή πρέπει να διεξαχθεί με την πραγματική συμμετοχή της βάσης του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, συντροφικό πνεύμα και χωρίς εκνευρισμoούς, δογματικά αμετακίνητες θέσεις , νοοτροπία μεταβίβασης ευθυνών - υπεράσπισης αξιωμάτων και ναρκισσιστικές πολιτικές επιβεβαιώσεις. Μόνο έτσι είναι δυνατή η κριτική εξέταση, η εμβάθυνση στις αιτίες και η ανάδειξη λύσεων για την επόμενη μέρα.

Οι σύντροφοι Αλαβάνος και Τσίπρας καλούνται να συμβάλλουν ουσιαστικά σε αυτήν την προσπάθεια.

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι απαραίτητη μια μεγάλη στροφή στην πολιτική μας ώστε να επικεντρώσουμε στο ριζοσπαστικό προοδευτικό μεταρρυθμισμό και τη δημοκρατική αναδιοργάνωση της κοινωνικοοικονομικής ζωής της χώρας. Επίσης επί του οργανωτικού ζητήματος θεωρώ αναγκαία την ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα καθώς και την ανάπτυξη νέων μορφών οργάνωσης που ενισχύουν την άμεση δημοκρατία στις πολιτικές αποφάσεις και στη δράση.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι