Προς ψηφοδέλτιο ευρύτερης αυτοδιοικητικής και δημοκρατικής αντίληψης κατά κύριο λόγο σε συνεργασία με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ – ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ στην Πελοπόννησο

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Δημοκρατικής Αριστεράς

03/08/2010

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Δημοκρατικής Αριστεράς Πελοποννήσου που συνεδρίασε χθές (Δευτέρα 2-8-2010) στην Τρίπολη με την παρουσία του σ. Ανδρέα Νεφελούδη υπεύθυνου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αφού εκτίμησε την διαμορφωμένη κατάσταση αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1. Η Δημοκρατική Αριστερά θα πάρει μέρος με όλες της τις δυνάμεις στις εκλογές του Νοέμβρη για την ανάδειξη Περιφερειακού Συμβουλίου στη ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, συγκροτώντας ψηφοδέλτιο ευρύτερης αυτοδιοικητικής και δημοκρατικής αντίληψης κατά κύριο λόγο σε συνεργασία με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ – ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ.

2. Η Δημοκρατική Αριστερά θέτει ως προυπόθεση για την κατάρτιση του περιφερειακού της ψηφοδελτίου την επιλογή πολιτικών που:

o Θα αναβαθμίζουν το περιβάλλον και θα ενισχύουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών σε όλη τη Πελοπόνησο

o Θα ανατρέπουν τα καθιερωμένα αντιαναπτυξιακά και αντιπεριβαλλοντικά παραγωγικά πρότυπα,

o Θα ενδυναμώνουν τις νέες εναλλακτικές μορφές αγροτικής παραγωγής,

o Θα διαμορφώνουν ένα ευρύ δίχτυ φορέων κοινωνικής προστασίας και φροντίδας,

o Θα περιφρουρούν και θα ενισχύουν το εισόδημα του παραγωγού και του καταναλωτή και

o Θα στοχεύουν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της αυτοδιοίκησης στα μάτια του πολίτη.

Έτσι ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ είναι η αλλαγή της λειτουργίας της μονάδας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη με ενίσχυση των περιβαλλοντικών όρων και προυποθέσεων, η επίλυση του προβλήματος διαχείρισης των υδάτινων πόρων, η εισαγωγή στην αγροτική παραγωγή των βιολογικών καλλιεργειών και διαφάνεια στην διαχείριση των ευρωπαικών και εθνικών πόρων ανάπτυξης.

3. Η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει επίσης στις κοινωνίες της Πελοποννήσου για υποψήφιο περιφερειάρχη τον Μπάμπη Βακαλόπουλο

Θέμα

Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

Σύνολο καταγραφών: 186

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι