Φώτης Κουβέλης, Γιώργος Καμίνης, Γρηγόρης Ψαριανός στην συγκέντρωση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

24/10/2010

Σε συγκέντρωση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου President, μίλησαν ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γρηγόρης Ψαριανός.

Στην ομιλία του ο Φώτης Κουβέλης στάθηκε ιδιαίτερα στην υποβάθμιση της σημασίας των αυτοδιοικητικών εκλογών από τα υπόλοιπα κόμματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε ένα οξυμένο πολιτικό περιβάλλον, που οφείλεται και στην οικονομική κρίση , ωστόσο η χώρα έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμα προβλήματα που απαιτούν την στήριξη της αυτοδιοίκησης”. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι “οι εκλογές , είναι λογικό να στείλουν πολιτικά μηνύματα, αλλά δεν πρόκειται για δημοψήφισμα”.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά προβλήματα της Αττικής, αλλά και όλης της χώρας, στις νέες αρμοδιότητες που περνάνε στην αυτοδιοίκηση, όπως η παιδεία και η υγεία, τονίζοντας ότι “η αποκλειστική αναφορά των άλλων κομμάτων στο Μνημόνιο συσκοτίζει άλλα μεγάλα προβλήματα, τα οποία δεν αναδεικνύονται, ούτε συζητούνται κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που δεν αναδεικνύονται εναλλακτικές προτάσεις για τη διέξοδο από τις ασφυκτικές ρυθμίσεις του Μνημονίου και για απαλλαγή των πολιτών από τα δυσβάσταχτα βάρη”.

Ο Φώτης Κουβέλης μίλησε για ετερόκλητες δυνάμεις που επιδιώκουν τη δημιουργία “αντι-Μνημονιακού μετώπου”, στηλιτεύοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και επανέλαβε ότι “οι 4 βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς καταψήφισαν το Μνημόνιο, καταθέτοντας μαζί με την καταγγελία του Μνημονίου τις συγκεκριμένες εναλλακτικές τους προτάσεις”.

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στα θέματα της ανεργίας, προειδοποιώντας για τις δυσοίωνες προοπτικές των δεικτών της, ενώ ζήτησε την ενεργοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για τη στήριξη των ανέργων και της μικρομεσαίας επιχείρησης, η οποία αν στηριχθεί μπορεί να δώσει τη δική της απάντηση στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στον Γιώργο Καμίνη και τον Γρηγόρη Ψαριανό ενώ έκανε λόγο για μια "γκρίζα Αθήνα που δεν μας αξίζει", επαναλαμβάνοντας ότι “το γκρίζο αυτοδιοικητικό τοπίο πρέπει να αλλάξει”.

Παρέμβαση Γρηγόρη Ψαριανού

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γρηγόρης Ψαριανός στο σύντομο χαιρετισμό του περιέγραψε με ιδιαίτερη ένταση την κατάσταση στο Λεκανοπέδιο, σημειώνοντας ότι επί δεκαετίες τα δύο μεγάλα κόμματα όχι μόνο δεν πρόσφεραν λύσεις, αντίθετα με την πελατειακή πολιτική τους οδήγησαν τα πράγματα στην σημερινή κατάσταση. Ο Γρ. Ψαριανός ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την κ. Μπιρμπίλη και τον κ. Χρυσοχοίδη προκειμένου να πληροφορηθεί το πρόγραμμα της κεντρικής εξουσίας για την Περιφέρεια Αττικής. Όσον αφορά στους μετανάστες ο Γρηγόρης Ψαριανός ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να συζητηθεί υπό το πρίσμα της οργανωμένης εγκληματικότητας αφήνοντας να εννοηθεί ότι Έλληνες είναι αυτοί που την καθοδηγούν και όχι μετανάστες.

Παρέμβαση Γιώργου Καμίνη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, περιέγραψε τα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας, κάνοντας λόγο για μια πόλη που καταρρέει την ίδια ώρα που ο δήμος αδρανεί. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η υποψηφιότητά του και οι προτάσεις του, μπορούν, να πετύχουν την ανατροπή, γιατί “η Αθήνα, πρέπει να φύγει από τον φαύλο κύκλο της εγκατάλειψης”.

Ο Γ. Καμίνης κατηγόρησε τον σημερινό δήμαρχο Ν. Κακλαμάνη για εξαπάτηση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης, τονίζοντας ότι παρουσιάζει δήθεν έργα στην Αθήνα στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής πολιτικής ασύλληπτων διαστάσεων.

Για το ζήτημα της ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας ο Γ. Καμίνης είπε ότι είναι ένα πρόβλημα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί και για να γίνει αυτό πρέπει και το κράτος να είναι παρών και η δημοτική αστυνομία, ώστε “να μην παραδοθεί ο κόσμος στην ακροδεξιά”.

Θέμα

Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

Σύνολο καταγραφών: 186

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι