Η ενότητα της Αριστεράς είναι θέμα πολιτικών συμφωνιών και όχι οργανωτικών συγκολλήσεων

Θόδωρος Μαργαρίτης, 23/11/2009

Θ.Μαργαρίτης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Κανάλι του Πειραιά», αναφερόμενος στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, τόνισε:

• Η συζήτηση στην συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να ξεκινά από μηδενική βάση. Δε μπορεί για παράδειγμα, να θέσει υπό διαπραγμάτευση την αυτοτέλεια του ΣΥΝ με οργανωτικές ρυθμίσεις που οδηγούν στην διολίσθηση της συμμαχίας προς ενιαίο κόμμα. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ δε μπορεί να παζαρέψει καμιά λύση προς αυτή την κατεύθυνση για λόγους επικοινωνιακής επιβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ενότητα της Αριστεράς είναι θέμα πολιτικών συμφωνιών και όχι οργανωτικών συγκολλήσεων. Ας είμαστε ειλικρινείς: το γυαλί έχει ραγίσει στη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ από την κρίση του Σεπτεμβρίου με τν έντονη αμφισβήτηση του ρόλου του ΣΥΝ.

Επομένως στη συνδιάσκεψη χρειάζονται «καθαροί λογαριασμοί» για καλούς φίλους.

• Ο Αλέκος Αλαβάνος με τις παραινέσεις του μας επισήμανε ότι «ο κίνδυνος για την Αριστερά είναι εντός των τειχών». Πρόκειται για μια εσφαλμένη λογική που παραπέμπει σε αντιλήψεις εσωτερικών εκκαθαρίσεων όπως την εποχή της «πολιτιστικής επανάστασης του Μάο, γιατί ο κίνδυνος ταυτίζεται με τον εσωτερικό εχθρό.

Η λογική αυτή δε βοηθάει γιατί αναπαράγει σκληρές εσωτερικές αντιπαραθέσεις.

Θέμα

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ

Σύνολο καταγραφών: 157

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι