Δημήτρης Χατζησωκράτης: Mάχη μέσα στον ΣΥΝ ώστε οι ιδέες την Ανανεωτικής και ευρωπαϊστικής Αριστεράς να βάλουν τη σφραγίδα τους.

30/11/2009

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, μιλώντας στους ρ/θμούς ΑΝΤΕΝΝΑ(Δ. Στάμου, Ν. Βαφειάδης), ΑΘΗΝΑ 9,84(Στ. Κασιμάτης) και ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ(Ανδρ. Παπαδόπουλος,) μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά μας , ως ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ, έγινε την τελευταία περίοδο μια μεγάλη προσπάθεια να αποδεχθούμε την πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ζητήσαμε επανακαθορισμό των σχέσεων ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.

Η χθεσινή Συνδιάσκεψη όμως έδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ δύσκολα, αν όχι αδύνατον, μπορεί να μεταρρυθμιστεί και να λειτουργήσει όπως ιδρυτικά ξεκίνησε. Εδώ η ηγεσία του ΣΥΝ, δηλαδή η πλειοψηφία του έχει ουσιαστική ευθύνη. Διολισθαίνουμε πλέον αναπόφευκτα σε ενιαίο κόμμα, όσο και αν προσπαθούν να εξωραΐσουν τη διαδικασία και το αποτέλεσμα. Τι άλλο από κόμμα είναι ένα σχήμα, που έχει πολιτική, έχει μέλη, έχει Συνέδριο , Κεντρική Επιτροπή και Γραμματεία; Γι΄αυτό και η δική μας στάση είναι σαφής:

Έχουμε την κάρτα μέλους του κόμματός μας. Δεν θα πάρουμε καμιά άλλη κάρτα. Δεν θα γίνουμε μέλη άλλου κόμματος, και εν προκειμένω του ΣΥΡΙΖΑ!

Για τον Αλέκο Αλαβάνο

Συνεργαστήκαμε στενά τα τελευταία 5 χρόνια στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον γνώρισα. Τους τελευταίους μήνες με αποκορύφωμα την χθεσινή του παρουσία, δεν τον αναγνωρίζω.

Από τους ύμνους για τον αριστερό ευρωπαϊσμό και για την συμβολή και δικαίωση των ανανεωτικών ιδεών, με αποκορύφωμα τον επικήδειό του στην κηδεία του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, έφτασε στις ακραίες κατηγορίες του χθες.

Το σημαντικότερο όμως και το πλέον ανησυχητικό αποτελούν οι πολιτικές προτάσεις του. Ο λόγος του θυμίζει εντονότατα ένα μιξάζ θέσεων ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ.

Για τις πρόσφατες προτάσεις Λ. Κύρκου

Από το σύνολο των προτάσεων του σ. Λεωνίδα κρατούμε την πρώτη και την πρωταρχική. «Η Ανανεωτική Πτέρυγα πρέπει να δώσει τη μάχη μέσα στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ… Κατ΄αρχή πρέπει να αποφασίσει να πολεμήσει».

Εμείς λοιπόν θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη μέσα στον ΣΥΝ ώστε οι ιδέες την Ανανεωτικής και ευρωπαϊστικής Αριστεράς να βάλουν τη σφραγίδα τους.

Θέμα

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ

Σύνολο καταγραφών: 157

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι