Θαν. Θεοχαρόπουλος:Έχουμε συναντίληψη για προοδευτικές πολιτικές μακρυά από βεβαιότητες και στερεότυπα του παρελθόντος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΜΙΝΗ, Δήμαρχο Αθηναίων

04/01/2017

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Υπεύθυνη του Τομέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος και μέλος της Ε.Ε., Έφη Παγκάλου, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Γιώργος Σιακαντάρης και Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Αργυρός, η Διευθύντρια Γραφείου Δημάρχου Μαρία Λογοθέτη και ο Υπεύθυνος Τύπου Δημάρχου Γιώργος Σταματόπουλος.

Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις από τον Δήμαρχο Αθηναίων και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ:

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Είχα την ευχαρίστηση σήμερα να συζητήσω με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ εδώ στα γραφεία του κόμματος και με το επιτελείο του, τα θέματα της Αθήνας. Διαπίστωσα ταυτότητα αντιλήψεων και για τις αιτίες των προβλημάτων και για τις λύσεις που πρέπει να εξευρεθούν. Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να κρατάμε τους διαύλους ανοικτούς με τα πολιτικά κόμματα και, βεβαίως, με τα πολιτικά κόμματα εκείνα τα οποία διαπνέονται από ανανεωτικές και εκσυγχρονιστικές αντιλήψεις μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα. Συμφωνήσαμε με τον κ. Θεοχαρόπουλο και το επιτελείο του σε μια τακτική επικοινωνία για τα προβλήματα της Αθήνας».

Θ.ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε για όλα τα θέματα του Δήμου Αθηναίων και πράγματι έχουμε μια συναντίληψη την οποία βέβαια δεν την διαπιστώνουμε σήμερα για πρώτη φορά καθώς η σχέση μας έρχεται από την πρώτη θητεία του στη δημοτική αρχή. Η ανάγκη ύπαρξης προοδευτικών πολιτικών για να υπερβούμε την κρίση μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ σημαντικές οι πρωτοβουλίες για τις οποίες ενημερωθήκαμε τόσο στο αναπτυξιακό κομμάτι όσο και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της κρίσης, της φτωχοποίησης μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, της ανεργίας, προβλήματα που τα βιώνει έντονα η Αθήνα. Εμείς θα είμαστε αρωγοί στο Δήμο, στην προσπάθεια επίλυσης αυτών των προβλημάτων. Είμαστε στο πλευρό του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής με στόχο την επίλυση αυτών των χρόνιων προβλημάτων. Για παράδειγμα η ασφάλεια είναι δικαίωμα των πολιτών και δυστυχώς η κυβέρνηση και σε αυτόν τον τομέα παίρνει κάτω από τη βάση ή μάλλον δεν πλησιάζει καν την βάση. Η θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική σε όλα τα θέματα, δεν υπάρχει κατάλληλος συντονισμός όπως για παράδειγμα στο προσφυγικό μεταξύ κράτους, αυτοδιοίκησης, ΜΚΟ, που θα επιλύει τα προβλήματα. Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να φύγει και να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης για τη χώρα. Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την σημερινή συνάντηση, εξάλλου με τον κ. Καμίνη έχουμε συναντίληψη για το πώς αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της χώρας με προοδευτικό τρόπο, με διαρθρωτικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που θα λύνουν τα προβλήματα μακριά από στερεότυπα και βεβαιότητες του παρελθόντος που δεν αποτελούν τη λύση για το σήμερα».

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι