Απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ με το βλέμμα στραμμένο στην εσωκομματική κατάσταση

62 υπέρ έναντι 22 λευκών

06/11/2006

Με ψήφους 62 υπέρ έναντι 22 λευκών εγκρίθηκε η εισήγηση της πλειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από την ΚΠΕ, οι διήμερες εργασίες της οποίας έληξαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής(05/11/06).

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ απέρριψε πρόταση για να συμπεριληφθεί στο κείμενο της απόφασης πολιτική αποδοκιμασία των διαφορετικών συμπεριφορών όσων μελών του ΣΥΝ δεν ακολούθησαν τις επιλογές των οργανώσεών του.

Ολόκληρο το κείμενο της ΔΗΛΩΣΗΣ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗΣ ΨΗΦΟΥ των Λυκούδη Σπύρου, Μαργαρίτη Θόδωρου, Μπαλάφα Γιάννη, Σαμπατακάκη Μιχάλη, Χατζησωκράτη Δημήτρη:

ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΨΗΦΟΥ

Τα αυτοδιοικητικά αποτελέσματα είναι θετικά και μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά το επόμενο διάστημα για το κόμμα μας, αν γίνει προσεκτική ανάγνωση τους και κυρίως αν αξιοποιηθούν με τη σκέψη μας στραμμένη στην κοινωνία και όχι στο εσωτερικό του ΣΥΝ.

Η δημόσια μετεκλογική εικόνα είναι θετική, όχι βεβαίως λόγω των πανελλαδικών μας ποσοστών, αλλά γιατί εκεί που δημιουργούνται πάντα οι εντυπώσεις στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή στη μάχη της Αθήνας και στην εκλογή Δημάρχων στην Αττική και σε κάποιες πρωτεύουσες νομών, καταγράψαμε επιτυχίες και ανταποκριθήκαμε στο κοινωνικό αίτημα για ανανέωση και προβολή νέων ανθρώπων της αριστεράς. Οι επιτυχίες αυτές παράλληλα με την αυτοκαταστροφική πολιτική του ΚΚΕ, που το θέτει εκτός Αυτοδιοίκησης, μας βοήθησαν να παραμείνουμε ισχυρή δύναμη στο θεσμό.

Αυτή η ουσιαστική και επικοινωνιακή επιτυχία δεν συνιστά από μόνη της και άνοδο της πολιτικής επιρροής του κόμματος. Αυτό συνάγεται από το σύνολο των αποτελεσμάτων και από τη σοβαρή μελέτη τους, την οποία η μονομερής και γεμάτη αλληλοσυγκρουόμενα στοιχεία εισήγηση της πλειοψηφίας της Π.Γ., δεν θέλει ή δεν μπορεί να κάνει.

Σε κάθε περίπτωση δεν συνιστά αποτέλεσμα της λεγόμενης «αριστερής στροφής» και του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιτυχία της εκλογής των Δημάρχων μας βασίζεται, στη μεγάλη τους πλειοονότητα, σε ψηφοδέλτια ευρύτατων πολιτικών και κοινωνικών συνεργασιών, ψηφοδέλτια που είχαν μάλιστα την δημόσια αντίθεση και την άρνηση υποστήριξής τους από το ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επίσης και σε όποιες αυτόνομες καθόδους καταγράψαμε ποσοστά ψηλότερα των δικών μας πολιτικών δυνατοτήτων (τα διψήφια ποσοστά που αναφέρει η εισήγηση), αυτά έχουν σχέση με επιτυχή εκλογικά σχήματα, ανοιχτά στις τοπικές κοινωνίες με πολυσυλλεκτικές δυνατότητες (απλή ανάγνωση των επικεφαλής αυτών των ψηφοδελτίων το πιστοποιεί).

Η εισήγηση είναι κατώτερη των περιστάσεων και καταλήγει σε πολιτικά συμπεράσματα ξένα προς την πραγματικότητα, ακριβώς γιατί εξυπηρετεί εσωκομματικές σκοπιμότητες. Γι’ αυτό δεν την ψηφίζουμε.

Λυκούδης Σπύρος, Μαργαρίτης Θόδωρος, Μπαλάφας Γιάννης, Σαμπατακάκης Μιχάλης, Χατζησωκράτης Δημήτρης

Θέμα επικαιρότητας:
Δημοτικονομαρχιακές εκλογές 2006

Σύνολο: 32 Κείμενα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι