Υπάρχει διέξοδος;

Βασίλης Τραϊφόρος, Εβδόμη, Καβάλας, Δημοσιευμένο: 2011-05-11

Ο Αριστοτέλης όριζε την πόλη-κράτος, ως πολιτεία που έχει ένα σκοπό:
την ευτυχία του συνόλου, την ευζωία, την επικράτηση της δικαιοσύνης. Η αναζήτηση του κέρδους, έλεγε, παραμορφώνει την παραγωγή και κατ’ επέκταση όλη την κοινωνία.
Στη σημερινή κοινωνία, τι απομένει απ’ όλα αυτά; Τίποτα. Όπου και να στρέψουμε το βλέμμα μας, όποιον τομέα και αν αγγίξουμε, της παιδείας, της υγείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού, της οικονομίας, αναδύεται δυσοσμία σκανδάλων, ατομοκεντρισμού, ρουσφετιού, μαφιόζικων διασυνδέσεων.

Εθνικός χουλιγκανισµός

Ηλίας Κανέλλης, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2011-05-11

Στις 26/4/2004, στη διάρκεια των ολυµπιακών αγώνων, οι 70.000 θεατές του σταδίου, την ώρα της εκκίνησης του τελικού των 200 µέτρων ανδρών, φώναζαν επί δέκα συναπτά λεπτά την ιαχή: «Κε-ντέ-ρης, Κε-ντέ-ρης». Με αυτόν τον τρόπο αποδοκίµαζαν τους αµερικανούς δροµείς, τα φαβορί που θα αντιµετώπιζε, αν δεν είχε αποκλεισθεί, ο έως τότε πρωταθλητής µας.

ΔΗΜΑΡ:Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι πολιτικά εκτεθειμένο

Ανακοίνωση για το βαρύτατο τραυματισμό 30χρονου διαδηλωτή και τη στάση της αστυνομίας

Δημοσιευμένο: 2011-05-11

Η μαζική διαδήλωση των εργαζομένων για την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας, αμαυρώθηκε από την αστυνομική καταστολή σε βάρος διαδηλωτών, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν εκτεταμένα επεισόδια. Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει την ακραία βία που χρησιμοποίησαν αστυνομικοί, η οποία οδήγησε στο βαρύτατο τραυματισμό ενός 30χρονου διαδηλωτή, αλλά και σε δεκάδες τραυματίες.

Οι εικόνες αστυνομικών να επιτίθενται σε πολίτες με ανάποδα τα κλομπ, προκαλούν την κοινή γνώμη και εκθέτουν την ελληνική αστυνομία με ενέργειες που προδίδουν βαρβαρότητα. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι πολιτικά εκτεθειμένο. Οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να διερευνήσει την υπόθεση χωρίς συμψηφισμούς και δικαιολογίες.

Δ. Χατζησωκράτης: Υπάρχει και η φωνή της ελληνικής κοινωνίας

Δημοσιευμένο: 2011-05-11

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και υπεύθυνος για την Οικονομική Πολιτική της ΔΗΜΑΡ, στην απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Πέρα από τις επιταγές της τρόικας και τις αιτιάσεις των οίκων αξιολόγησης, υπάρχει η φωνή της ελληνικής κοινωνίας.
Η κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει ρότα. Να διασφαλίσει πρώτα απ΄ όλα ένα δίχτυ ασφάλειας για τα χαμηλά στρώματα και να ακολουθήσει πολιτικές που θα στοχεύουν:
-στην αντιστροφή της ύφεσης
-στη δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης
-στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης».

×
×