Ωρες... αναξιοπιστίας

Παναγιώτης Παναγιώτου, Έθνος, Δημοσιευμένο: 2011-05-06

Η χώρα αυτήν τη στιγμή, όσο ανάγκη έχει από μια σοβαρή και αποτελεσματική κυβέρνηση με γρήγορα αντανακλαστικά, άλλο τόσο έχει ανάγκη από μια σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, που να μην υποκύπτει σε μικροκομματικής σκοπιμότητας «πειρασμούς». Πολλώ μάλλον που για τη σημερινή δεινή κατάσταση της Ελλάδας φέρει καθοριστικές ευθύνες, τις οποίες -εξάλλου είναι πολύ πρόσφατες- ο λαός γνωρίζει πολύ καλά.

Η Αριστερά ας δει την πόρτα του σπιτιού της

Θόδωρος Μαργαρίτης, www.aixmi.gr, Δημοσιευμένο: 2011-05-06

Σύμφωνοι! Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- έχουμε αντιληφθεί ότι το μνημόνιο δε βγαίνει. Ότι με γνωστές νεοφιλελεύθερες συνταγές πάνε να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. Φυσικά, λίγοι και μέσα στην κρίση φαίνεται να κερδίζουν. Η μεγάλη πλειοψηφία, όμως, έχει υποστεί το σοκ της αλλαγής.

Δεν είναι μόνο η σκληρή πίεση στο πορτοφόλι του καθενός. Πιο πολύ σημασία έχει ότι απειλείται σοβαρά ο «τρόπος ζωής» που οικοδομήθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Εδώ, στον ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ, έχει ανοίξει, όμως, μια μεγάλη κουβέντα. Δεν αφορά τις συντεταγμένες μιας οικονομικής ανάλυσης, ούτε τις συνήθεις πολιτικές αντιπαραθέσεις.

×
×