ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Θόδωρος Μαργαρίτης, www.lay-out.gr, Δημοσιευμένο: 2012-03-12

Το τελευταίο διάστημα από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ διατυπώνονται προτάσεις συνεργασίας προς τη ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ σε αντίθεση με το παραδοσιακό στερεότυπο της Αριστεράς δεν αρνείται τη συζήτηση για κυβερνητικές λύσεις. Δεν θεωρεί ότι το κυβερνητικό ζήτημα είναι ένα θέμα ταμπού. Γι αυτό άλλωστε συνέβαλε στο επίπεδο διακυβέρνησης των μεγάλων δήμων της χώρας με ψηφοδέλτια συνεργασίας.

Περί μεταρρυθμίσεων και δημοκρατικής αριστεράς

Σωτήρης Βαλντέν, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2012-03-12

Wallden

Στην ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε, μεταξύ άλλων, και εναντίον όσων «θέλουν να τα έχουν καλά με όλους», λέγοντας «ναι» στο ευρώ και ταυτόχρονα «όχι» στα μνημόνια. Προφανώς, ένας τουλάχιστον από τους αποδέκτες της κατηγορίας αυτής είναι ο Φώτης Κουβέλης και η δημοκρατική φιλοευρωπαϊκή αριστερά.

Ας αφήσουμε κατά μέρος το πρόβλημα αξιοπιστίας των ηγετών του ΠΑΣΟΚ που καθιστά σουρεαλιστικές τις δηλώσεις και τις εσωτερικές τους διαμάχες: χάνει κανείς το λογαριασμό πότε είπε ποιος τι και το αντίθετό του, με χαρακτηριστική περίπτωση τις αντιμνημονιακές κορώνες του Χρήστου Παπουτσή που ταυτόχρονα εγκωμίασε τον Γιώργο Παπανδρέου και το «έργο» της κυβέρνησής του!

×
×