Για τη συγκρότηση μιας νέας προοδευτικής, πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας

Φώτης Κουβέλης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2012-03-08

Με χαρά συμμετέχω στη συζήτηση που έχει ανοίξει η «Μεταρρύθμιση» για την «Κεντροαριστερά». Θα έχετε παρατηρήσει ότι αποφεύγω να χρησιμοποιώ τον όρο Κεντροαριστερά γιατί, δυστυχώς, έχει κακοπάθει στη χώρα μας. Πίσω από αυτόν, τα τελευταία χρόνια, οχυρώθηκαν τόσο νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όσο και πρακτικές ακραίου αναχρονισμού και λαϊκισμού. Δείτε, για παράδειγμα, πώς τον χρησιμοποιούν όλες οι πλευρές που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εντός ή εκτός του ΠΑΣΟΚ, εμπλέκονται στην πολύπλευρη κρίση αυτού του κόμματος.

ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ»

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Στέφανος Μπαγεώργος, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, Δημοσιευμένο: 2012-03-08

stefbag

*Ο τίτλος με τον οποίο δημοσιεύθηκε στο «Ποντίκι» είναι «Στο χέρι των εργαζομένων να τα αλλάξουν όλα». Ο τίτλος είναι επιλογή της εφημερίδας

Η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο. Παρά τις προσπάθειες για παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου –ουσιαστικά προσπάθειες για «αγορά χρόνου» - από το, υπό κατάρρευση, πολιτικό σύστημα, ο ελληνικός λαός θα κληθεί σύντομα να αποτιμήσει την πολιτική που εφαρμόστηκε την τελευταία διετία, να κρίνει πολιτικές συμπεριφορές και να αποφασίσει για την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια.
Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, οι εκλογές θα διεξαχθούν σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης, κρίσης που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά είναι ταυτόχρονα κρίση πολιτική, αξιών, θεσμών και ηθικής.

Ευπρόσδεκτοι και βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, Συνέντευξη στον Γιώργο Κατσίγιαννη, metro, Δημοσιευμένο: 2012-03-08

dxatzisokratis20072011

Η στρατηγική μας επιλογή για την ανασύνθεση του ευρύτερου δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου φυσικά και θεωρεί ευπρόσδεκτες συλλογικότητες ή και προοδευτικούς πολίτες και προφανώς και βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Αν όμως η ερώτηση υποκρύπτει και τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των προσεχών εκλογών αυτό θα ήθελα να σημειώσω ότι αποτελεί και μια πιο σύνθετη διαδικασία.

×
×