Περιμένοντας τους «αξιολογητές»

Παύλος Τσίμας, Huffington Post, Δημοσιευμένο: 2017-02-28

«Μετά από μια δεκαετία αποτυχημένων προσπαθειών διάσωσης της Ελλάδας, η Γερμανία και τα άλλα ευρωπαϊκά έθνη, μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πρέπει να δοκιμάσουν μια διαφορετική προσέγγιση. Μια προσέγγιση που θέτει ως προτεραιότητα την αναζωογόνηση της οικονομίας».

Η φράση είναι από ένα editorial των New York Times, που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τρίτη, την επομένη του πρόσφατου Γιούρογκρουπ, με τον εύγλωττο τίτλο: «Σώστε την Ελλάδα, σώζοντας την οικονομία της πρώτα».

Κόκκινοι χαρταετοί

Γιάννης Παπαθεοδώρου, dim/art, Δημοσιευμένο: 2017-02-28

Πριν από λίγες μέρες, η αντιπρόεδρος του Die Linke κ. Σάρα Βάγκενχεντ πρότεινε ένα νέο δημοψήφισμα για την Ελλάδα, με στόχο την τελική έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Rheinische Post, η κ. Βάγκενχεντ δήλωσε πως «αν η Ελλάδα βλέπει τις προοπτικές της για την οικονομία της εντός ενός σκληρού νομίσματος, όπως το ευρώ, αυτό θα πρέπει να το αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ωστόσο, πολλά δείχνουν ότι η ανάκαμψη της χώρας θα ήταν λίγο ευκολότερη έξω από αυτόν τον κορσέ (δηλαδή το ευρώ)». Ασκώντας μάλιστα κριτική στον γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε, είπε ότι εξαπατά επί χρόνια το γερμανικό λαό, «παρ’ όλο που ο ίδιος ξέρει ή τουλάχιστον θα έπρεπε να ξέρει ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει»

Θαν. Θεοχαρόπουλος:Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα τον Μάρτιο δεν θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και δεν θα κλείσει η αξιολόγηση

Η συνέντευξη στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 και στο δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα

Δημοσιευμένο: 2017-02-28

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει μέτρα απαράδεκτα τα οποία έρχονται ως προϊόν μιας αναποτελεσματικής διαπραγμάτευσης. Η αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει χθες, το 2016, εγκαίρως και, όπως λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, αν αυτό είχε γίνει δεν θα χρειαζόταν αυτά τα νέα απαράδεκτα μέτρα.

Βρισκόμαστε στην κατάσταση όπου συνεχίζεται μία αναποτελεσματική διαπραγμάτευση και στην οποία δεν ξέρει κανένας τι προτείνει και σε τι συμφωνεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή και δεν μίλησε ούτε για τη μείωση των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου, ούτε για τις ομαδικές απολύσεις, για το μόνο που είπε ήταν ότι δέχθηκε την προληπτική νομοθέτηση και μάλιστα με μία απίστευτη επιχειρηματολογία ότι έτσι νομοθετούμε και σε άλλα νομοσχέδια εκ των προτέρων!

×
×