Η προσεχής Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (18-19/2/2016): Brexit και Μεταναστευτικό/ Hotspots

Τάκης Αναστόπουλος, http://ekyklos.gr, Δημοσιευμένο: 2016-02-09

anastopoulost

Ο Πρόεδρος Τουσκ έχει συγκαλέσει τους Πρωθυπουργούς σε Σύνοδο Κορυφής με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη: την ευρωπαϊκή απάντηση στο βρετανικό αίτημα διευθετήσεων ενόψει δημοψηφίσματος και το Μεταναστευτικό, δηλαδή την εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των πρόσφατων αποφάσεων (κυρίως σχετικά με τους σταθμούς υποδοχής – hotspots).
Για αυτά τα δύο θεμελιώδη ζητήματα: Βρετανικό Δημοψήφισμα και Μεταναστευτικό, οι πολίτες να βρίσκονται στο σκοτάδι.
Για αυτά τα δύο θεμελιώδη ζητήματα απο τα οποία εξαρτάται ούτε λίγο ούτε πολύ το μέλλον ακόμα και η υπόσταση της ΕΕ, στην Ελλάδα η Κυβέρνηση δεν ενημερώνει, η Βουλή δεν συζητά, ο Τύπος, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, πληροφορεί μόνο για ό,τι συγκινησιακά πουλάει, με αποτέλεσμα οι πολίτες να βρίσκονται στο σκοτάδι.

Nα φύγουν στην αντιπολίτευση

Γιάννης Τσαμουργκέλης, Έθνος, Δημοσιευμένο: 2016-02-09

Τα πράγματα εξελίσσονται στη βάση του χειρότερου σεναρίου εκδοχών για τη χώρα. Μια κυβέρνηση που έχει παραβιάσει αρχές του συντάγματος όσον αφορά τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Με άρνηση συνεργασίας με τους διεθνείς οργανισμούς και την ΕΕ (όπως ορίζει το ίδιο το σύνταγμα), την άρνηση εγκεκριμένης από τη Βουλή χρηματοδότησης από την ΕΕ, την άρνηση της εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων και την μη πληρωμή των δόσεων προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ (παρά την αναγνώριση από τους αρμόδιους υπουργούς για την ύπαρξη επαρκών υπολοίπων), που οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών.

×
×