Δημοσκοπήσεις Public Issue και Κάπα Research: Σε ελεύθερη πτώση ο δικομματισμός

Λένε όχι σε «πρόωρες» εκλογές

, Η Καθημερινή, ΤΟ ΒΗΜΑ, 17/04/2011

Tην παρακμή του δικομματισμού λόγω της απομάκρυνσης των ψηφοφόρων καταδεικνύει το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή της Κυριακής.

Μόνο το 11% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα η κυβέρνηση, και το 6% η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33,5%, ακολουθεί η ΝΔ με 27%, το ΚΚΕ με 12%, ο ΛΑΟΣ με 8,5%, o ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι με 3%, και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5%.

Η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-12 Απριλίου σε δείγμα 1.186 ατόμων άνω των 18 ετών, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

Αρνητικοί στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εμφανίζονται οι πολίτες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής.

Οι ψηφοφόροι διατηρούν σε ιστορικό χαμηλό τα δύο μεγάλα κόμματα, δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ, ανησυχούν για το μέλλον, αλλά ζητούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα για την οικονομία.

Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με μικρή διαφορά από τη ΝΔ: το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 21,7%, η ΝΔ 20,1%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 5,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%.

Ακολουθούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 30,1%.

Η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11-14 Απριλίου σε δείγμα 1.005 ατόμων άνω των 18 ετών, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

Θέμα

Ελληνικά Κόμματα

Σύνολο καταγραφών: 153

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι