Θαν. Θεοχαρόπουλος:ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2017

27/04/2017

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.

Σημεία συνέντευξης:

Για την Δημοκρατική Συμπαράταξη – Κεντροαριστερά

Στόχος μου από την πρώτη στιγμή είναι η δημιουργία του ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων, με ενότητα και ανανέωση.

Ενότητα αρχικά στους δικούς μας χώρους και στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και

Ανανέωση, χωρίς αναπαλαίωση, ανανέωση προσώπων και πολιτικών πρακτικών.

Επιδιώκουμε ένα ξεκάθαρο πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο, για αυτό και είναι σημαντική η πρωτοβουλία του συνεδρίου, από τις 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, γιατί θα παρουσιάσουμε την δική μας πολιτική και προγραμματική πρόταση για τον τρόπο που θα βγούμε από την κρίση.

Η δική μου πρόταση, είναι ότι μετά τον Ιούνιο, εντός του 2017 θα πρέπει να γίνει το ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα και η εκλογή επικεφαλής από τη βάση.

Ανάγκη εθνικής συνεννόησης;

Η λύση αυτή τη στιγμή, που είμαστε στα μνημόνια, θα δοθεί με κυβερνήσεις εθνικής συνεννόησης, με όλες τις δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν τη χώρα εντός της ευρωζώνης και της ΕΕ. Αυτή την πρόταση θα καταθέσουμε όποτε και αν γίνουν εκλογές.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν έχει στόχο να γίνει συμπλήρωμα κανενός. Θα είναι ο αυτόνομος πόλος της σοσιαλδημοκρατίας.

Στις γαλλικές εκλογές, δεν ρώτησε κανείς τον Μακρόν, τον Αμόν, τον Φιγιόν κ.ά. πριν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, για το τι θα κάνουν στον δεύτερο γύρο. Σε όλο τον κόσμο θεωρείται αυτονόητο ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τους συσχετισμούς που θα προκύψουν. Και εμείς επιδιώκουμε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε, ανασυγκροτούμε τον δικό μας χώρο.

Για την πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις δικές μας θέσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει το πελατειακό σύστημα και την αναξιοκρατία στο δημόσιο.

Η εξυγίανση πρέπει να γίνει με δίκαιο φορολογικό σύστημα, σταθερό, το οποίο θα δημιουργεί και προϋποθέσεις και κίνητρα ανάπτυξης στην υγιή επιχειρηματικότητα, αντί του στραγγαλισμού της πραγματικής οικονομίας που γίνεται σήμερα.

Εμείς δεν είχαμε ποτέ αυταπάτες που οδήγησαν και οδηγούν την χώρα με το ένα πόδι έξω από την ευρωζώνη και στο τέλος υπογράφονται τα πάντα, με την πλάτη στον τοίχο.

Είμαστε απέναντι σε μια επιδοματική πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τα παίρνει από τους φτωχούς και ένα πολύ ελάχιστο μέρος το δίνει στους ακόμη πιο φτωχούς.

Ο τόπος χρειάζεται σύγχρονες υπηρεσίας κοινωνικής πολιτικής, υγείας, παιδείας, ασφάλειας, συγκοινωνιών, και να προχωρήσει στην ιδιωτική οικονομία με υγιή επιχειρηματικότητα και με τους κανόνες ανταγωνισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τίποτα από αυτά σήμερα!

Θέμα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Σύνολο καταγραφών: 120

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι