Η πολιτική ισορροπιών μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά οδηγεί σε διάλυση του ΣΥΝ

Θόδωρος Μαργαρίτης, Δημοσιευμένο: 2009-08-06

Ο Θ.Μαργαρίτης,  σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΦΛΑΣ (Α.Κοκορίκος), αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΝ, μεταξύ άλλων τόνισε:

Το σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει πλέον δομικά και δυσεπίλυτα προβλήματα. O ΣΥΝ, από την πλευρά του, οφείλει να επανεξετάσει τη χρησιμότητα αυτού του συμμαχικού φορέα, την εξάντληση της προωθητικής του δύναμης.

Αυτό που σήμερα χρειάζεται είναι οι διορθώσεις στην πολιτική γραμμή του ΣΥΝ και οι νέοι προσανατολισμοί συνεργασιών προς το χώρο της οικολογίας και του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Αλλαγή πολιτικών

Βαγγέλης Μοναστηριώτης, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-08-06

Όταν το 2001 το κόμμα μας ο ΣΥΝ επί προεδρίας Κωνσταντόπουλου αποφάσιζε την έναρξη του Χώρου Διαλόγου της Αριστεράς, η πλειοψηφία των μελών της Γραμματείας της Π.Κ της Αγίας Παρασκευής είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της στη μονομέρεια ενός τέτοιου εγχειρήματος υποστηρίζοντας ότι:

ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Ναί η επανάσταση έχει πεθάνει. Τελεσίδικα.

Κώστας Ανδρέου, Δημοσιευμένο: 2009-08-06

Η «επανάσταση» που «σχεδίασε» κατά το παρελθόν και συνεχίζει να «σχεδιάζει και σήμερα» -λέμε τώρα- η «επαναστατική» αριστερά, έχει πολλούς λόγους, που δεν ...αισθάνεται καλά τον τελευταίο καιρό.
Από όλες τις επαναστάσεις που μπορούν να προκύψουν στο μέλλον –αυτές δεν τις αφορούσε το κείμενό μου-, η μόνη που είμαι απολύτως σίγουρος –επειδή μ’αυτήν έχω ασχοληθεί για πολλά χρόνια-, ότι έχει πεθάνει για τα καλά, είναι αυτή που δεν τολμάμε να ομολογήσουμε. Ας την ονομάσουμε η «ακατονόμαστη» για να συνεννοούμαστε.
×
×