Το φαινόμενο Σπίρτζη

Γιώργος Κουκουβιτάκης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2016-06-16

4 Μαΐου 2014 : Ο κ. Σπίρτζης συστήνεται στην πολιτική ζωή του τόπου ως τεχνοκράτης.

Οκτώ μήνες πριν υπουργοποιηθεί, εκλέγεται πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου. Προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ με στήριξη συνδικαλιστικής παράταξης (Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών- ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι κ.α.) ανταγωνιστικής της αντίστοιχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί διαφωνώ με το Παραιτηθείτε

Γιώργος Κοτανίδης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2016-06-16

Η απουσία μου από την Αθήνα στις Βρυξέλλες για να παίξω το “QED” ή “Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν”, με έθετε ντε-φάκτο εκτός της χθεσινής συγκέντρωσης. Όμως και αν ήμουν στην Αθήνα δεν θα πήγαινα. Όχι επειδή ξαφνικά άρχισα να συμπαθώ την κυβέρνηση την οποία επικρίνω συνεχώς αποδοκιμάζοντας τις λανθασμένες πολιτικές της.

Τεφτέρια δοξασμένα, ερωτήματα… απατημένα.

Δημήτρης Οικονομίδης, Δημοσιευμένο: 2016-06-16

oikonomidis

Με μία χώρα σε μακρόχρονη και πολύμορφη κρίση, με μια κοινωνία που διχάζει πια και το άτομο, ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, το λιγότερο ίσως που θα ζητούσες θα ήταν μια συζήτηση για τα απλά και τα αυτονόητα. Αυτά που παραβλέπουμε και απαξιούμε, αυτά της καθημερινότητας. Αυτά που γράφουν τις καθημερινές χιλιάδες ιστορίες των μικροεπιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές, τις δεκάδες χιλιάδες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους, τις εκατοντάδες χιλιάδες που ζουν την αβεβαιότητα του αύριο.

«Απομονωμένοι στο μίσος…»

Μαρία Χούκλη, www.liberal.gr, Δημοσιευμένο: 2016-06-16

Ημέρα λογαριασμών για τους «Παραιτηθείτε» και τους «Είστε εχθροί του λαού».

Ας τους αφήσουμε να κάνουν ταμείο, ο καιρός θα δείξει τις πολιτικές αντοχές της ασπόνδυλης κίνησης της πλατείας Συντάγματος, αλλά και το καταγέλαστο της ανατριχιαστικής μομφής της κυβέρνησης.

Άλλωστε σε μια βδομάδα από σήμερα, ίσως χρειαστεί να αναρωτηθούμε όλοι μαζί –εντός και εκτός συνόρων– «Και τώρα τι;»

Η Αριστερά του διχασμού!

Γιάννης Μεϊμάρογλου, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2016-06-16

Η χώρα αυτή, από τις πρώτες κιόλας μέρες της ανεξαρτησίας της, έζησε πολλούς εθνικούς διχασμούς. Χρείαστηκε να περάσουν δεκαετίες για να κλείσουν οι ανοιχτές πληγές του εμφύλιου και να φτάσουμε στη μεταπολιτευτική δημοκρατική σταθερότητα. Θα περίμενε κανείς ότι η Αριστερά, η παράταξη που υπέστη τις σκληρότερες συνέπειες αυτού του διχασμού, θα πρωτοστατούσε ερχόμενη στην εξουσία στην κατοχύρωση της ισονομίας και την θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών.

50 βήματα για την αλλαγή πολιτικής – για τη νέα προοδευτική πρόταση

Η ΠΡΟΤΑΣΗ της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Δημοσιευμένο: 2016-06-16

SYMPARATAKSH FINAL

Η Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επεξεργάστηκε την πρότασή μας για μια ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια, την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη και την διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.

Με βάση το σχέδιο αυτό δημοσιοποιούμε 50 νέες θέσεις-«βήματα για την αλλαγή πολιτικής», για το περιεχόμενο δηλαδή της νέας προοδευτικής πρότασης που επαγγελλόμαστε.

Στα 50 σημεία δεν περιλαμβάνονται ειδικές αναφορές μέτρων πολιτικής για κάθε τομέα της οικονομίας. Αναδεικνύουμε, κυρίως οριζόντια μέτρα πολιτικής που αφορούν το σύνολο της οικονομίας.

×
×