Από το Κατίν στη δημοκρατία

Γιώργος Σιακαντάρης, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2009-02-25

Η προβολή στην Ελλάδα του φιλμ του Αντρζέι Βάιντα «Κατίν» ατύχησε πολλαπλά. Κατ’ αρχήν ατύχησε όσον αφορά την προβολή του σε μιάμιση αίθουσα την πρώτη εβδομάδα και σε μισή τη δεύτερη και ύστερα. Ατύχησε όσον αφορά την κριτική του παρουσίαση από τους κριτικούς κινηματογράφου και ατύχησε όσον αφορά και τον διάλογο που «αναπτύχθηκε» στα διάφορα μπλογκς.

Μαθήματα από την κρίση

Ελίζα Παπαδάκη, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2009-02-25

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο που ξέσπασε η χρηματοοικονομική κρίση στις ΗΠΑ, για να επεκταθεί αμέσως στην Ευρώπη, στις άλλες ηπείρους κατόπιν βυθίζοντας την παγκόσμια οικονομία στην ύφεση, οι κυρίαρχες επί τρεις δεκαετίες αντιλήψεις για τη σοφία των αυτορρυθμιζόμενων αγορών και την ελαχιστοποίηση της παρέμβασης του κράτους έχουν ανατραπεί. Κανείς δεν τις υποστηρίζει πλέον.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ, ΦΑΝΗ ΓΟΥΡΓΟΥΡΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝ

Δημοσιευμένο: 2009-02-25

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Ο Δ. Παπαδημούλης πρέπει να αποτελέσει την πρώτη επιλογή των μελών του Συνασπισμού

Η Ανανεωτική Αριστερά με τον ευρωπαϊσμό, ως συστατικό στοιχείο της ταυτότητάς της, αγωνίζεται για την προώθηση της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης, η οποία σήμερα, υπό τις συνθήκες της παρούσας πολυεπίπεδης διεθνούς κρίσης, αποτελεί τη ρεαλιστικότερη προοδευτική διέξοδο προς μια νέα δημοκρατική παγκόσμια αρχιτεκτονική.

×
×