Δεν βλέπουμε ;

Κώστας Κάρης, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2010-12-11

«Αυτά που φέρατε δεν αφορούν το χρέος και το έλλειμμα αλλά είναι η εξυπηρέτηση παλιών υποχρεώσεων ώστε να ξεθεμελιωθούν όλα τα κεκτημένα» είπε χθες η Αλ. Παπαρήγα στη Βουλή για τα νέα κυβερνητικά μέτρα.

Μισή-μισή είναι η αλήθεια. Από τη μια, αν δεν υπήρχε η κρίση του χρέους δεν θα υπήρχε τέτοιο πλήγμα στα εισοδήματα, δεδομένου ότι το ύψος της αμοιβής της εργασίας δεν στηρίζονταν έως τώρα σε μειωμένα κέρδη, αλλά στον υπέρογκο δανεισμό. Και από την άλλη, η μείωση της αμοιβής της εργασίας δεν είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση του χρέους.

Το ευρώ θα ξεπεράσει την κρίση

Ζακ Ντελόρ, Συνέντευξη στον Alain Fanjas, ΤΑ ΝΕΑ, Le Monde, Δημοσιευμένο: 2010-12-11

Πρώην πρόεδρος της Κοµισιόν (1985-1995), είναι από τους πρωταγωνιστές της πορείας της Ε.Ε. προς το ευρώ. Στα 85 του, παραµένει ακµαίος, δραστήριος και ταγµένος στην υπηρεσία της ευρωπαϊκής ιδέας

Από την Ε.Ε. λείπουν οι προσωπικότητες

Χέλµουτ Σµιτ, Συνέντευξη στον DAVID MARSH, ΤΑ ΝΕΑ, Le Monde, Δημοσιευμένο: 2010-12-11

Σοσιαλδηµοκράτης γερµανός καγκελάριος από το 1974 ώς το 1982, παραµένει δηµοφιλής στα 92 του. Το 1978 πρωτοστάτησε µε τον γάλλο πρόεδρο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν στη δηµιουργία του Ευρωπαϊκού Νοµισµατικού Συστήµατος

Ο Ντοµινίκ στην αντιπολίτευση

Παύλος Τσίμας, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2010-12-11

Πολλοί ενοχλήθηκαν από τη συρροή επίδοξωνσωτήρων στην Αθήνα αυτές τιςηµέρες.Και πολλοί ενοχλήθηκανιδίως µε το πολιτικό σόου του πληθωρικού Ντοµινίκ Στρος-Καν. «Φέρθηκε», είπαν κάποιοι, «σαν να ήταν ο αληθινός κυβερνήτης της χώρας». Αντιλαµβάνοµαι την ενόχληση. Αλλά να πω την αµαρτία µου, εµένα δεν µε ενόχλησε τόσο που ο Στρος-Καν µίλησε σαν κυβερνήτης. Με ενόχλησε που είπε αυτά που θα έπρεπε να λέει η καθ’ ηµάς αντιπολίτευση. Και ειδικά η εξ αριστερών αντιπολίτευση.

Τα ευρώ της Μονόπολης

Δημήτρης Μητρόπουλος, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2010-12-11

ΕΝΤΑΞΕΙ, τα αγγλικά του Ντοµινίκ Στρος-Καν – όπως και του Ζαν-Κλοντ Τρισέ _ θυµίζουν λίγο τον «Ροζ Πάνθηρα». Ωστόσο, οι οµοιότητες µε τον επιθεωρητή Κλουζό σταµατούν εκεί. Ο διευθυντής του ∆ΝΤ έδωσε µαθήµατα πολιτικής.
Μάθηµα πρώτον, η πολιτική θέλει θάρρος. ∆εν είναι για αυτούς που προτιµούν να κρύβονται. Ο Στρος-Καν θα µπορούσε να µην έρθει στην Αθήνα.

×
×