Η σύγχρονη Αριστερά οφείλει να δώσει στόχους και πολιτικό προσανατολισμό στις εκρήξεις αυτής της οργής.

Λευκό ψήφισε η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ στο Σχέδιο Απόφασης της ΚΠΕ(20/12/08)

Δημοσιευμένο: 2008-12-20

Λευκό ψήφισαν τα μέλη της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ στο Σχέδιο Απόφασης της Πλειοψηφίας της ΚΠΕ, οι εργασίες της οποίες έληξαν το Σάββατο το βράδυ. 

"Βιώνουμε εδώ και καιρό μια ιδιαίτερα σοβαρή κρίση στη χώρα μας. Μια κρίση που δεν είναι μόνο απότοκο της ζοφερής παγκόσμιας πραγματικότητας, αλλά έχει και τα δικά της ελληνικά χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ακολουθώντας άκριτα και κατά βήμα όλες τις συνταγές του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού βυθίζεται μέσα στις δικές της επιλογές..."

Το πλήρες κείμενο ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ της ΑΝ. ΠΤΕΡΥΓΑΣ

Το κίνημα των νέων, η ευθύνη της Αριστεράς

Θόδωρος Μαργαρίτης, Ημερησία, Δημοσιευμένο: 2008-12-20

Η ελληνική κοινωνία αυτές τις μέρες βλέπει τον εαυτό της στον καθρέφτη. Είμαστε μπροστά σε μια έκρηξη που σχηματιζόταν στα υπόγεια της καθημερινότητάς μας.

Γνωρίζαμε όλοι, ότι κάτι δεν πάει καλά στη φαινομενική όψη μιας καταναλωτικής ατομοκεντρικής ελληνικής κοινωνίας. Όχι μόνο με αιτία την εξελισσόμενη οικονομική κρίση, αλλά κυρίως από τη βαθιά παρακμή του δημοκρατικού μας συστήματος.

Φορολογικό παραμύθι

Διονύσης Γουσέτης, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2008-12-20

Τούτο το παραμύθι το έδωσε ο καθηγητής οικονομίας του πανεπιστημίου Νότιας Ντακότα Thomas Davies στους τελειόφοιτους φοιτητές του για να το σχολιάσουν. Ο ίδιος απέφυγε να σχολιάσει την αξία του, ως μοντέλο της λειτουργίας της φορολογικής πολιτικής.

Έσπειραν αυταρχισμό και καταπίεση, θερίζουν οργή!

Κώστας Ζαχαριάδης, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2008-12-20

Την τελευταία εβδομάδα, με αφορμή την δολοφονία του 15χρονου μαθητή γίναμε μάρτυρες μιας μεγάλης κοινώνικής έκρηξης. Χιλιάδες μαθητές, γονείς, φοιτητές αλλά και πλήθος νέων κυρίως ανθρώπων βγαίνουν στο δρόμο και διαδηλώνουν. Διαδηλώνουν για μια άδικη δολοφoνία αλλα όχι μόνον γι αυτή, διαδηλώνουν και για λογαριασμό τους, διότι η καθημερινότητα τους είναι αβάσταχτη, διότι δέν αντέχουν άλλο, διότι η αδικία και η εκμετάλλευση είναι η καθημερινότητα τους.
×
×