Ο αγώνας ενός πολιτικού δρόμου

Ισμήνη Μώρου, www.badiera.gr, Δημοσιευμένο: 2016-03-02

Ιδού ο πόλος της κεντροαριστεράς και ας ξυπνήσουν μερικοί που έχουν επιλέξει την « σιέστα της καρέκλας», ο πόλος μιας μεγάλης Συμπαράταξης, από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και άλλων κινήσεων πολιτών. Ο πόλος ενός ομοσπονδιακού πολιτικού φορέα, που θα ενώνει και δεν θα χωρίζει, που δεν θα παίζει το παιχνίδι του δικομματισμού. Ένας πόλος που θα γνωρίζει πολύ καλά πως δεν διαθέτει άλλο κεφάλαιο παρά τη λαϊκή συναίνεση και εμπιστοσύνη που έ ήδη έχει, σε μεγάλο ποσοστό, απωλέσει η σημερινή κυβέρνηση. Αν οι διαπιστώσεις αυτές είναι κατά βάση σωστές, τότε χρειάζονται οι πράξεις – ο χρόνος δεν περιμένει.

Μπορεί ο Τσίπρας να γίνει σοσιαλδημοκράτης;

Σταμάτης Μαλέλης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2016-03-02

Δηλαδή κάνετε στροφή προς τη Σοσιαλδημοκρατία ? Ρώτησε ο Ν. Χατζηνικολάου τον πρωθυπουργό.

Αυτός σιώπησε για λίγα δευτερόλεπτα και άρχισε να μιλάει-μετρώντας τα λόγια του- για προοδευτικούς σοσιαλιστές, εννοώντας φυσικά τους σοσιαλδημοκράτες, και για συμμαχίες με αριστερά σχήματα στην ευρώπη , φέρνοντας το παράδειγμα της Πορτογαλίας όπου έχει σχηματισθεί κυβέρνηση με κορμό το Σοσιαλιστικό κόμμα καί με την συμμετοχή οικολόγων και αριστερών δυνάμεων.

Θέλει ο Τσίπρας να στρίψει δεξιά της Εδέμ και να βρεί ζωτικό χώρο? Θέλει με λίγα λόγια να γίνει σοσιαλδημοκράτης?

Το θέμα όμως δεν είναι τι θέλει αλλά τι μπορεί.

Η ΕΛΛΑΔΑ έχει σύνορα με την Ε.Ε.!

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΕΞΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΣΩ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, Δημοσιευμένο: 2016-03-02

Δημήτρης Χατζησωκράτης
Δημήτρης Χατζησωκράτης

Η Ελλάδα έχει πλέον εδαφική συνέχεια με τις χώρες της Ε.Ε. Ελλάδα – Βουλγαρία-Ρουμανία-Ουγγαρία κλπ.
Γιατί δεν αποφασίζεται η διαφοροποίηση των πυλών εξόδου των προσφύγων μέσα από τη συνοριακή σύνδεση με τη Βουλγαρία; Μη ξεχνάμε πως υπάρχουν πέντε συνοριακοί σταθμοί ( Προμαχώνας Σερρών, Εξοχή Δράμας, Θερμών Ξάνθης, Ροδόπης, Ορμένιο Έβρου)!
Δεν επιμένουμε ότι το προσφυγικό, όπως εξελίσσεται είναι ζήτημα που η ίδια η Ευρώπη πρέπει, ως κυριαρχική οντότητα, να το αντιμετωπίσει; Ας μην συναρτούμε το συγκεκριμένο μείζον πρόβλημα με άλλα δευτερεύοντα(σχέσεις Ελλάδας –FYROM, κλπ).
Κυρίως, ας μετατοπίσουμε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση: Όχι πως θα κινηθούν οι πρόσφυγες( προσκόμματα και τεχνικά προβλήματα με εξω- ενωσιακές χώρες), αλλά πόσους θα αναλάβει κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε. να φιλοξενήσει.

×
×