Αγνοήθηκε η Ευρώπη και τα προβλήματα της

Π.Κ. Ιωακειμίδης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2015-09-16

Η Ευρώπη και τα μεγάλα προβλήματα της αγνοήθηκαν πλήρως. Δύο τηλεοπτικά debates τρίωρης διάρκειας περίπου το καθένα, κι όμως μέσα στις έξι αυτές ώρες δεν τέθηκε ούτε μια ερώτηση για την Ευρώπη και τα γενικότερα προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ούτε φυσικά έγινε και καμιά τοποθέτηση όπως άλλωστε δεν έγινε και καμιά ουσιαστική συζήτηση για την Ευρώπη στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Το «παλιό- νέο» αντικατέστησε το «μνημόνιο-αντιμνημόνιο»;

Νίκος Διακουλάκης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2015-09-16

Η έλλειψη παράδοσης στον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο, αλλά και η παθογένεια του πολιτικού συστήματος στο να αποφεύγει να αναλαμβάνει συγκεκριμένες και εφικτές πολιτικές δεσμεύσεις, διαιωνίζουν μια στείρα πολιτική πρακτική προβολής ψευδεπίγραφων διλημμάτων, συνήθως διχαστική και αποπροσανατολιστική, αλλά και ενοχοποιητική για τον αντίπαλο, όπως έγινε με το περίφημο δίπολο «μνημόνιο-αντιμνημόνιο».

Είμαστε μέρος της λύσης και όχι ενός νέου αδιεξόδου

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Συνέντευξη στο Δημ. Κουκλουμπέρη, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2015-09-16

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει διττό στόχο: Την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς της λογικής και της ευθύνης και να δώσει λύση την επόμενη ημέρα για τη διακυβέρνηση του τόπου μέσω της ισχυροποίησης ενός προοδευτικού μεταρρυθμιστικού τρίτου πόλου. Η χώρα δεν αντέχει νέες εκλογές. Η πραγματική οικονομία είναι σε άθλια κατάσταση, τα προβλήματα της ανεργίας και της οικονομικής δυσπραγίας της ελληνικής οικογένειας είναι οξυμένα. Είναι απαραίτητη μία κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας και σε αυτήν επιδιώκουμε να συμμετέχουν όσες περισσότερες δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η χώρα απαιτεί εθνική συνεννόηση. Δεν είναι δυνατόν και πάλι ορισμένοι να υπεκφεύγουν των ευθυνών τους. Καλούμε τους πολίτες να ακυρώσουν την καρικατούρα δικομματισμού και να επιβάλλουν με την ψήφο τους τις συνεργασίες.

×
×