Η μουσική επένδυση της κρίσης...
Π.Κ. Ιωακειμίδης, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2010-07-22
Η Κρήτη στην Πλώρη
Σχέδιο διακήρυξης
Αντώνης Ανηψητάκης, Δημοσιευμένο: 2010-07-22

...Κρήτη
Δεν είναι οικόπεδο.
Είναι η πολιτισμική και οικολογική κιβωτός τριών ηπείρων.
Ας την καταστήσουμε κέντρο ειρήνης, πολιτισμού, φιλοπεριβαλλοντικών πολιτικών,
πρεσβευτή της Ευρώπης στη ΝΑ Μεσόγειο.
Ας αναδείξουμε τα θέλγητρά της, να γίνει βωμός αναστοχασμού των ευαίσθητων της γης,
όσων συνειδητοποιούν τα αδιέξοδα του καταναλωτισμού, την κλιματική απειλή.
Συγκροτήθηκε η Δημοκρατικη Αριστερα Π.Φαληρου
Δημοσιευμένο: 2010-07-22
Εξελεξε την 3μελή Γραμματεια της. Αυτή αποτελειται απο τους Δ.Σουρδη[γραμματεα],Β.Χριστοδουλου[μελος] και Ρ.Αγγελή [μελος]
Νίκος Τσούκαλης:Επί δεκαετίες είχε αφήσει ασύδοτη την ασφαλιστική αγορά.
Στην ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την "Εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης, σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής..."
Δημοσιευμένο: 2010-07-22

Μετά από κυοφορία επικίνδυνη, για να μην πω εγκληματική καθυστέρηση εννέα μηνών από τότε που έσκασε η υπόθεση Ασπίς Πρόνοια, φέρνετε αυτό το νομοσχέδιο προκειμένου να αμβλύνετε τις τεράστιες κοινωνικές, ανθρωπιστικές επιπτώσεις από το τεράστιο αυτό ζήτημα. Δυστυχώς, όμως, ουσιαστικά το πρόβλημα το διατηρείτε και εξακολουθεί να κακοφορμίζει. Πρέπει επιτέλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας ως υπεύθυνη πολιτεία, ως υπεύθυνο κράτος.
Ήδη από το Νοέμβριο απευθύνετε ένα μήνυμα προς όλους τους ασφαλισμένους λέγοντάς τους ότι είστε υπεύθυνοι για την επιλογή που κάνατε όσον αφορά την ασφάλισή σας. Είναι μία ανάλγητη πολιτική την οποία δεν έρχεστε αυτήν τη στιγμή να καλύψετε. Η ευθύνη της πολιτείας είναι διπλή.
Γρ. Ψαριανός:Να μην ξεχνάμε ότι είμαστε και η κατ΄ εξοχήν ναυτική χώρα της ΕΕ!
Στη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο περί της άρσης του καμποτάζ στα κρουαζιερόπλοια.
Δημοσιευμένο: 2010-07-22
Κατά τη σημερινή συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του σ.ν. για την άρση του καμποτάζ στα κρουαζιερόπλοια, ο βουλευτής Β’ Αθήνας Γρ. Ψαριανός και αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στα επιμέρους σημεία του, κατέληξε:
...Πρόκειται για μια προσπάθεια με την οποία θα μπορούσαμε εφ΄ όσον καλύπτονταν ορισμένες ουσιαστικές προϋποθέσεις να ήμασταν σύμφωνοι. Πρωταρχικά υπογραμμίζουμε ότι είναι φανερό το βιαστικό και το αβασάνιστο του εγχειρήματος.
Έχετε αφήσει πολλά και αδιευκρίνιστα σημεία, εν πολλοίς και επικίνδυνα για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει πρωταρχική σχέση με το κρίσιμο τομέα για την ελληνική οικονομία, τον τουρισμό και φυσικά και για τη ναυτιλία μας.
...Επιφυλασσόμαστε για τις παρεμβάσεις μας και στην ολομέλεια.
Ο Φώτης Κουβέλης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια
Δημοσιευμένο: 2010-07-22
...Κατά τη συζήτησή μου με τον κ. Πρόεδρο, είχα τη δυνατότητα να καταθέσω τις κεντρικές μας θέσεις για τη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, που διεκδικούμε να είναι ανοικτό, ως προς την ασκούμενη πολιτική, με διαμορφωμένους θεσμούς διαφάνειας και προστασίας του δημόσιου χρήματος.
Επεσήμανα, κατά τη συζήτησή μας, ότι το πελατειακό κράτος είναι εκείνο το οποίο έχει πολύ μεγάλες ευθύνες, αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και η κοινωνία. Εκείνο που χρειάζεται είναι η διαμόρφωση θεσμών που θα διευρύνουν τη δημοκρατία και βεβαίως μια αλλαγή πολιτικής που θα πρέπει να οδηγήσει στην αναβάθμιση του κόσμου της εργασίας
-Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
- ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
- Το Σχόλιο του Φ. Κουβέλη για τις επιλογές του κ. Λοβέρδου για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις
Mια πολιτική απορία σχετικά με την απόφαση της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Άρης Τσουκνίδας, Δημοσιευμένο: 2010-07-22
Πέρα από τα υπόλοιπα στοιχεία που περιλαμβάνει σε σχέση με την οικονομία και την κρίση, εντύπωση μου προκάλεσε το κάλεσμα προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για «την οικοδόμηση μιας μεγάλης συμμαχίας, ενός πλατιού μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων,…..» και στη συνέχεια «τη συμμετοχή στο μέτωπο αυτό όλων των δυνάμεων της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ανένταχτων δυνάμεων),» θέσεις που με οδηγούν στο να διατυπώσω κάποιες απορίες.
Το τόξο και το βέλος
Γιάννης Παπαθεοδώρου, Δημοσιευμένο: 2010-07-22
Αν προσπαθήσει κανείς, σχηματικά έστω, να συστηματοποιήσει την αριστερή κριτική που έχει ασκηθεί ως τώρα στη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς, θα μπορούσε να διακρίνει τρεις βασικές γραμμές αντιμετώπισης του νέου κόμματος. Η πρώτη είναι γενική και αφορά το μείζον δίλημμα της συγκυρίας : με το Μνημόνιο ή εναντίον του Μνημονίου ; Η δεύτερη αφορά τις δήθεν «κεντρώες» θέσεις που έχει υιοθετήσει το κόμμα, με την έμφαση που δίνει στο πελατειακό κράτος. Η τρίτη αφορά την υπονόμευση της περίφημης ενότητας της αριστεράς, ιδίως σε μια στιγμή «μεγάλης επίθεσης απέναντι στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα».