ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ και τη θέση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στη ΒΟΥΛΗ.

Εμείς θέλουμε να μιλήσουμε επί της ουσίας!

Δημήτρης Χατζησωκράτης, Δημοσιευμένο: 2010-07-11

ΣΧΟΛΙΟ

Επειδή αρκετοί σύντροφοι, μετά τα …ενημερωτικά ρεπορτάζ και άρθρα της ΑΥΓΗΣ(Σαββάτου και Κυριακής) ζητούν διευκρινήσεις για το τι ακριβώς έγινε στη Βουλή στη συζήτηση για το ασφαλιστικό μερικές συγκεκριμένες διευκρινήσεις νομίζω ότι είναι αναγκαίες. Προπάντων η υπογράμμιση της κύριας θέσης μας για το ασφαλιστικό την οποία επιμελέστατα αποφεύγουν, αρθρογράφοι και ρεπόρτερ, να την σχολιάσουν και να τοποθετηθούν μπροστά σε αριστερούς/ες αναγνώστες/τριες! .

Οργίζομαι όταν ακούω “να καεί η Βουλή"

Λεωνίδας Κύρκος, Συνέντευξη στον Λάμπρο Σταυρόπουλο, Το Βήμα της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2010-07-11

kyrkosl

ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ καθολικής απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών, μεγάλων κοινωνικών ανατροπών και πολιτικών ανακατατάξεων ο κ. Λ. Κύρκος δεν διστάζει να έλθει για άλλη μία φορά αντιμέτωπος με το «ρεύμα» χαρακτηρίζοντας «άθλια και ισοπεδωτική» την άποψη «είστε όλοι ίδιοι» αλλά και εξοργιστικό όπως και αντιδραστικό το σύνθημα «να καεί, να καεί, το μπ... η Βουλή»! Υπέρμαχος των κυβερνητικών συνεργασιών, ο ιστορικός εκφραστής της Ανανεωτικής Αριστεράς «βάλλει» κατά των αυτοδύναμων κυβερνήσεων «που μας οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας» και επισημαίνει ότι «οι μεγάλες πολιτικές συγκλίσεις δεν είναι θέμα ευχών και επιθυμιών», καλώντας το ΠαΣοΚ να κάνει «μια ειλικρινή και γενναία αυτοκριτική».

Με νέο τρόπο

Τέλης Σαμαντάς, Δημοσιευμένο: 2010-07-10

...Στις μέρες μας ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σειρά διλημμάτων τα οποία του θέτουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα, το καθένα από τη σκοπιά του. Με την Ευρώπη ή εναντίον της; Με το Μνημόνιο ή με την ανατροπή του; Με τα Μέτρα ή κατά τους; Με το Ασφαλιστικό ή με την ακύρωση του; Με τον νεοφιλελευθερισμό ή εναντίον του; Ή, και ειδικότερα: Με την ασφάλεια ή με τις ελευθερίες του ατόμου; Με την Ανάπτυξη ή με το Περιβάλλον; ,… και πάει λέγοντας.

Είναι νομίζω προφανές πως πίσω από αυτά τα διλήμματα βρίσκονται στην πραγματικότητα οι ήδη έτοιμες απαντήσεις.

Εμείς καλούμαστε να αντιστρέψουμε αυτή την κυρίαρχη στον σημερινό πολιτικό λόγο τάση. Να θέσουμε δηλαδή πριν τις απαντήσεις τις –ορθές, κατά την άποψη μας τουλάχιστον - ερωτήσεις...

Εύκολες απαντήσεις, δύσκολες ερωτήσεις.

Φώτος Λαμπρινός, Δημοσιευμένο: 2010-07-10

Μέρες που είναι, όχι «μέρες ασφαλιστικού» αλλά μέρες μουντιάλ, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το παιχνίδι είναι σικέ. Με άλλα λόγια, το παιχνίδι είναι στημένο. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Για να υπάρξει δικαιότερη κατανομή του εισοδήματος, αυτό που ζητάει εδώ και χρόνια η Αριστερά, πρέπει να υπάρξει περισσότερο κράτος. Αυτό όμως αυξάνει το έλλειμμα, οπότε βλέπουμε σήμερα να λαμβάνονται σε όλη την Ευρώπη αυτά τα μέτρα, αλλού ηπιότερα αλλού σκληρότερα, όπως στην Ελλάδα με το Μνημόνιο. Δεν είναι μόνο η Μέρκελ που μειώνει τις αμοιβές των εργαζομένων είναι και ο Θαπατέρο.

Η πρώτη σύνοδος της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής (ΠΠΕ) της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

ΟΜΟΦΩΝΑ Πρόεδρος αναδείχτηκε ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Δημοσιευμένο: 2010-07-10

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 10 Ιουλίου 2010, η πρώτη σύνοδος της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής (ΠΠΕ) της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Η σύνοδος της ΠΠΕ ανέδειξε ομόφωνα πρόεδρο του κόμματος τον Φώτη Κουβέλη και δρομολόγησε τις διαδικασίες για το 1ο Συνέδριο.

Στην συνεδρίαση έγινε αναλυτική πολιτική συζήτηση για τις εξελίξεις και τις προτεραιότητες του κόμματος και εγκρίθηκε η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη.

Αναδείχτηκε επίσης η Εκτελεστική Επιτροπή που θα αναλάβει τη διεύθυνση του νέου κόμματος καθώς και οι Επιτροπές για τις Θέσεις προς το συνέδριο και για το Καταστατικό.

Τέλος, εγκρίθηκε το πρόγραμμα δράσης του κόμματος το επόμενο διάστημα με επίκεντρο:

 Την προετοιμασία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
 Την οργανωτική συγκρότηση του νέου κόμματος σε όλη τη χώρα
 Την ειδική δουλειά στη νεολαία
 Την Οικονομική Εξόρμηση μέχρι τον Δεκέμβριο
 Τις Δημόσιες Πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για τα επίκαιρα ζητήματα της πολιτικής μας ζωής.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής(28+1) και οι Επιτροπές για τις Θέσεις και για το Καταστατικό

Τι πρέπει να κάνει ένα αριστερό κόμμα σαν το δικό μας σήμερα;

Βάσω Κιντή, Δημοσιευμένο: 2010-07-10

kidi

...Δεν πρέπει να ξέρουμε εκ των προτέρων τι θα πούμε για κάθε ζήτημα, ούτε οι πολίτες πρέπει να ξέρουν, για όλα τα πράγματα τι ακριβώς θα πούμε. Σίγουρα θα υποστηρίζουμε τους εργαζόμενους ή τους μετανάστες, θα είμαστε εναντίον της λογοκρισίας, κλπ. Αυτές είναι οι αρχές μας. Αλλά το πώς θα το κάνουμε αυτό δεν είναι δεδομένο. Αν χρειάζεται να υποστηρίξουμε ένα νομοσχέδιο της κυβέρνησης, να το κάνουμε, αν χρειάζεται να κάνουμε μια συμμαχία να την κάνουμε, αν χρειάζεται να κάνουμε απεργία να την κάνουμε. Να μην είναι δεδομένο τι θα πούμε. Να μην κάνουμε πράγματα τελετουργικά, γιατί έτσι γίνεται ή έτσι συνηθίζεται.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Φώτης Κουβέλης: Συγκροτούμε το κόμμα μας με ανοικτές λειτουργίες, αποκεντρωμένο, δημοκρατικό

Δημοσιευμένο: 2010-07-10

KOUV270610a

Συγκροτούνται παντού επιτροπές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...
Με τους πολίτες- μέλη να παίρνουν τις μεγάλες αποφάσεις, να ελέγχουν την ηγεσία.
Ένα κόμμα ευρύχωρο και συνάμα δυναμικό, πηγή πρωτοβουλιών και λύσεων.
Κόμμα της εργασίας και της δημιουργίας, ενεργών πολιτών, εργαζομένων γυναικών και ανδρών, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, της επιστήμης, της εκπαίδευσης, της έρευνας. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας.
Το Συνέδριό μας φιλοδοξούμε να είναι ένα σύνολο πρωτοβουλιών και διαδικασιών που θα αναδείξουν τις αξίες μας.
Συνέδριο, που θα φέρει κοντά μας προοδευτικούς συμπολίτες μας, δημοκράτες, σοσιαλιστές που πίστεψαν ίσως σε λόγια μεγάλα για να απογοητευθούν μετά. Που βλέπουν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής. Που προσδοκούν μια σύγχρονη σοσιαλιστική, δημοκρατική πορεία για τη χώρα.

Ιδρύθηκε “η άλλη αριστερά” στον Κορυδαλλό

Δημοσιευμένο: 2010-07-09

Ανένταχτοι Αριστεροί Πολίτες και μέλη της μέχρι πρότινος ανανεωτικής πτέρυγας του Συνασπισμού από Κορυδαλλό και Νίκαια, η οποία πρόσφατα αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη της παραιτήθηκαν από το Συνασπισμό, συναντήθηκαν την Πέμπτη 8 Ιουλίου προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις μετά την ίδρυση του νέου κομματικού φορέα.

Tη συνάντηση-συζήτηση συντόνισαν οι Γεράσιμος Γεωργάτος , μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Φωτεινός, υπεύθυνος της Οργανωτικής Συγκρότησης του Κόμματος για τον Πειραιά και ο Στέφανος Κασαπίδης, μέλος του Παμπειραικού Συντονιστικού.

Ίδρυση στην ΞΑΝΘΗ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δημοσιευμένο: 2010-07-09

Ιδρύθηκε σαποτελούμενη από τους:την Ξάνθη η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στις 05/07/10. Συγκροτήθηκε η Προσωρινή 15μελής Πολιτική Επιτροπή Ξάνθης

Γκαρμπούνη Χρήστο, γιατρό ορθοπεδικό, Γούναρη Κώστα , δικηγόρο, Δέλκο Κώστα, ηλεκτρολόγο μηχανικό, Ευαγγελίδη Σίμο, πολιτικό μηχανικό, Δ.Υ., Ευστρατίου Νίκο, συνταξιούχο τραπεζικό Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Ζουμπουλίδου Παρθένα, συνταξιούχο γιατρό, Καραγκιουρλή Κώστα, μαθηματικό, Καραμπουγιούκογλου Σαμή, δημοσιογράφο, Μαγουλά Λεωνίδα, ηλεκτρολόγο μηχανικό, Παλάσαρο Βαγγέλη, μαθηματικό, Σαρακενίδης Σόλωνα, συνταξιούχο ΔΠΘ, Σελβιέρογλου Αλέκα, υπάλληλος νοσοκομείου, Σελβιέρογλου Δημήτρη, δημοτικό υπάλληλο, Στυλιανίδη Γιώργο, ηλεκτρολόγο μηχανικό, Τσάκαλο Δημήτρη, δάσκαλο

Νέοι και Δημοκράτες Αριστεροί. Ε και λοιπόν;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δημοσιευμένο: 2010-07-09

Με αφορμή την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα δικαιώματα των Νέων οι Νέοι και Νέες της Δημοκρατικής Αριστεράς εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Δεν είναι εύκολο μέσα σε μία σελίδα να γραφτεί τι ακριβώς ζητάμε ως νέοι και νέες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, ως νέοι και νέες της Δημοκρατικής Αριστεράς. Με σιγουριά όμως ξέρουμε τι είναι αυτά που δεν ζητάμε. Και σίγουρα δεν ζητάμε κανενός είδους αγιοποίηση, κανένα διαπιστευτήριο για την αγνότητα μας, καμία βεβαίωση ότι είμαστε η μόνη δύναμη αλλαγής. Αν μπορούσαμε τεχνητά να διαχωρίσουμε την όλο και πιο σύνθετη πραγματικότητα σε τρεις και έναν τομείς, την προσωπική ζωή, την εκπαίδευση, την εργασία και τον στρατό για τους νέους άντρες, με σιγουριά μπορούμε να διατυπώσουμε αυτά που δεν μας αρέσουν. Και αυτά που δεν μας αρέσουν, είναι αυτά που θέλουμε να αλλάξουμε.

Προκήρυξη εξάμηνης οικονομικής εξόρμησης Ιούλιος-Δεκέμβριος 2010

Δημοσιευμένο: 2010-07-09

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 27/6/2010 και ίδρυσε το κόμμα μας τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη εξάμηνης οικονομικής εξόρμησης Ιούλιος-Δεκέμβριος 2010 με στόχο την συγκέντρωση 300.000 ευρώ, ποσό αναγκαίο για την συγκρότηση, λειτουργία και ανάπτυξη του κόμματός μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι τα μέλη, οι φίλοι και κάθε δημοκράτης πολίτης θα στηρίξει την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για να υπάρξει μια σύγχρονη, ανανεωτική, Δημοκρατική Αριστερά.

Για το σκοπό αυτό διακινούνται κουπόνια από τα μέλη και τους φίλους της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Οικονομικές ενισχύσεις μπορούν να κατατίθενται ονομαστικά στον λογαριασμό της Εθνικής τράπεζας με αρ. λογαριασμού:

IBAN GR9701100540000005474659207, SWIFT/BIC: ETHNGRAA

επ΄ ονόματι ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 88 33 687

Realpolitik

Βασίλης Καρδάσης, Δημοσιευμένο: 2010-07-08

Από τη μια πλευρά η κυβέρνηση, που νομοθετεί και εφαρμόζει τα χειρότερα μέτρα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που έλαβαν όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις. Παρά τους κλυδωνισμούς και τις πρόσκαιρες αναταράξεις, και με τη συνδρομή ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης έστω, η κυβέρνηση φαίνεται να διασώζεται, την ίδια στιγμή που οικοδομεί ένα κατάφωρα άδικο κοινωνικό σύστημα.

Σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης: 23
×
×