Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Συνέντευξη στην Ειρ.Μπέλλα, Βραδινή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2014-03-30

Στην “Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία” συμμετέχουν όσοι δεν αποδέχονται την οπισθοδρόμηση της ελληνικής κοινωνίας και υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τη διεύρυνση της δημοκρατίας με την οικονομική, κοινωνική και πολιτική έννοια. Όσοι απαιτούν ανανεωμένο κράτος πρόνοιας και επαναθεμελίωση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Τα στελέχη που αναφέρατε και πολλές άλλες κινήσεις και στελέχη ανήκουν σε αυτές τις δυνάμεις και το ζητούμενο είναι πώς τοποθετούνται σήμερα απέναντι στις ασκούμενες πολιτικές. Αλλά δεν συνεργαζόμαστε μόνο με αυτά τα στελέχη και για του λόγου το αληθές μόλις πρόσφατα υπήρξε η δημοσίευση της διακήρυξης που έφερε υπογραφές 101 ενεργών πολιτών και πλαίσιο υποστήριξης από 181 προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών οι οποίοι προσδιορίζουν και τη δυναμική της συμπαράταξης.

Ομιλία του Προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Δημοσιευμένο: 2014-03-30

• Συζητούμε με κατεπείγουσες διαδικασίες. Συμπιέζονται ουσιαστικά, κατά τρόπο απαράδεκτο, οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Και αυτό το συχνό φαινόμενο, η απαξίωση του κοινοβουλίου, είναι πλέον ζήτημα δημοκρατίας.
• Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος γίνεται αντικείμενο αντιπαράθεσης με επικοινωνιακούς όρους. Η κυβέρνηση επιχειρεί τη δημιουργία επίπλαστης ευφορίας. Η αντιπολίτευση το μηδενισμό του ζητήματος .
Έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση.
• Σε ό,τι αφορά τη διανομή του , πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είχαν αποδεχθεί η υπεραπόδοση στην κάλυψη των δημοσιονομικών στόχων να δεσμεύεται στο λογαριασμό αποπληρωμής του δημοσίου χρέους.
Η Δημοκρατική Αριστερά προεκλογικά και στη διάρκεια της συμμετοχής της στην κυβέρνηση έθεσε θέμα τροποποιήσεων του μνημονίου, μεταξύ αυτών και της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Λόγος… «αντί»

Γιάννης Κακουλίδης, Real News, Δημοσιευμένο: 2014-03-30

kakoulidis

ΤΟ «ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΑΚΟ» ΚΛΙΜΑ, το οποίο επανέφερε στην Ελλάδα ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου κύριος Μπαλτάκος (60 περίπου χρόνια μετά το τέλος του Εμφυλίου στην πατρίδα μας) με την αντικομμουνιστική δήλωσή του, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό.

Οχι διότι ο κύριος Μπαλτάκος δηλώνει αντικομμουνιστής (έχει κάθε δικαίωμα να είναι), αλλά διότι ως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου είναι «όργανο» με θεσμικό ρόλο στην κυβέρνηση και την ελληνική Βουλή, η οποία -λειτουργούσα σε συνθήκες και περιβάλλον δημοκρατίας- αποκλείει τέτοιας μορφής ρητορική.

Η αντικομμουνιστική θέση του κυρίου γραμματέα πλαισιώνεται και με αφορισμούς για τις «βλαβερές συνέπειες» της ελληνικής Αριστεράς (εν συνόλω) στη χώρα και την ελληνική κοινωνία, από καταβολής κόσμου που λέει ο λόγος.


×
×